ביקרנו בבראנץ' המעולה שכולם מדברים עליו

אם הייתם מוצאים מקום כזה בחו"ל - הייתם עפים עליו, ועל עצמכם, אז הנה הוא כאן מתחת לאף שלכם - הבראנץ' של ILU

גרבלקס ולטקעס בבראנץ' של ILU. צילום: יעל לאור

לבראנץ' הזה אי אפשר להגיע במקרה. גם בשל מיקומו הנסתר מן העין, בדרום תל אביב, בפינת הרחובות התחיה והרצל, וגם בשל העובדה, שצריך להזמין אליו מקום מבעוד מועד, ואלו - מתמלאים די מהר. באיזור בו הוא ממוקם, תעשייתי בעיקרו, שורר שקט מיוחד בשבת בבוקר, ואם לא הגעתם אליו מסיבה מסוימת, כנראה שאין לכם מה לחפש כאן. 

מי שעומד מאחורי הבראנץ' הסמי-מחתרתי הזה, הם ILU BIRDS, קבוצה של שפים, סומליירים ואנשי אירוח, צעירים ומוכשרים, שהתאחדו ואיחדו שנים של ניסיון, יצירתיות, מקצועיות ותשוקה, ויחד הם יוצרים חויות קולינריות ייחודיות. הקבוצה מקיימת ארוחות פרטיות ופופ-אפים למינהם, ובחודשיים האחרונים החלו להפעיל מדי שבת בראנץ'. בלי יחסי ציבור, השמועה אודותיו עוברת מפה לאוזן, או כמו ששמועות עוברות היום - בסטורי. הבראנץ' המדובר הצליח לעורר את סקרנותנו, ובשבת שעברה, זו הגיעה לסיפוקה. 

חצר אובנית בשיק נונשלנטי, צילום: יעל לאור

מפעל הדגים הישן של תנובה הוסב למתחם אורבני עם קסם ייחודי, צמוד לבית רדיקל, המקיים אירועי תרבות. הבראנץ' מתקיים בשני אגפים - חלל פנימי, בעיצוב מחוספס ואורבני, עם תקרות גבוהות והרבה אור שמש טבעי, או תחת כיפת השמיים, בחצר המשחקת על אותו מוטיב אורבני, על אבני חצץ, עם כסאות עץ ושולחנות מתכת, היוצרים יחד מראה נונשלנטי מגניב. בחצר גם בר רחב ידיים, עמדת גריל,  ואפילו בריכת גומי קטנטנה, למי שפוקד את הבראנץ' עם ילדים.  

מהחלק הפנימי של המקום יוצאות רוב המנות, מתוך מטבח קטן אך יצירתי במיוחד, הפתוח כולו לעיני הסועדים. האווירה נעימה, רגועה מאוד, פלייליסט כיפי מלווה את השהות במקום והצוות ידידותי ומקצועי. קפה פילטר (18 שקלים), נמזג לסועדים ללא הגבלה, משל הייתם בדיינר אמריקני. 

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Yael Laor (@yaellaor)

פתחנו עם קוקטייל אפרול שפריץ (49 שקלים), מבוסס ורמוט והתחלנו עם האוכל.  ראשון הגיע טרטר אינטיאס ומיניונט מלפפון (67 שקלים), שהוגש בפרזנטציה יוצאת דופן. בתוך שתי צדפות, נח לו טרטר הדג, טרי וטוב, עם תיבול מינימלי שנתן לו את הכבוד הראוי, מעליו קוביות מלפפון דקות ופינגר ליים שהוסיף למנה חמצמצות כיפית. זאת הייתה פתיחה מרעננת וטעימה. 

המשכנו עם מנת גרבלקס ולטקעס (62 שקלים), שבתפריט תוארה: "כמו שזה נשמע", וזה אכן כמו שזה נשמע, אבל מבוצע כהלכה. לביבת רושטי תפוחי אדמה, בשרנית ונהדרת, לצד כמות מכובדת של פרוסות סלמון כבוש, שהיו טריות ומהנות במיוחד, ההגשה גם כאן הייתה נאה מאוד, לצד שמנת חמוצה ובצל כבוש. קלאסיקה שבוצעה כמו שצריך ויותר מזה. 

יותר סלט עגבניות מפוקאצ'ה, צילום: יעל לאור

הזמנו גם פוקאצק'ה על הגריל (45 שקלים), אך המנה שהגיעה הזכירה יותר ברוסקטה מאשר פוקאצ'ה, אולי בילתה יותר מדי זמן על הגריל. חתיכת הלחם החרוכה הגיעה לצד עגבניות חתוכות יפה, כמו מעין קרפצ'יו של עגבניות, לצד חתיכה של גבינה צרפתית - דליס דה בורגון, שהייתה קטנה אך מהנה. היה זה יותר סלט עגבניות קליל יותר מאשר פוקאצ'ה כפי שדמיינו בעיני רוחנו. הלחם עצמו היה טוב וההגשה גם כאן הייתה משובבת נפש. 

"שׁוּבָה של החלומי" (45 שקלים), גרמה לנו לתהות מתי היא הלכה לאן שהוא, הייתה זאת מנה של קוביות חלומי מטוגנות וכיפיות, משהו שקשה לטעות איתו, אולי רק להצטער על העובדה שלא היו מספיק מהן, והן נגמרו מהר מדי, הללו הגיעו לצד דלעת צלויה, ועלי רוקט, והשילוב יחד היה מרענן.

סנדו מקושקשת, צילום: יעל לאור

סיימנו את החלק המלוח של הארוחה עם סנדו מקושקשקת (45 שקלים) - שני חצאים של כריך נהדר מלחם רך ומקושקשת פלאפית ושמנמנה, במידת עשייה נהדרת, הקרם פרש השתלב נהדר והזעתר נתן טוויסט כיפי בעלילה.

לקינוח, מתוך שתי אופציות - פרוסה מקוגלהוף תפוחים או פרנץ' טוסט, בחרנו בפרנץ' טוסט (42 שקלים). אמנם חיכינו לו זמן רב, אבל עשינו את זה עם קפה טוב, באווירה נעימה, תחת שמש מלטפת של תחילת נובמבר. היה שווה לחכות. הלחם היה רך וטעים, עליו פירות טריים - אוכמניות ותאנים, הוא הוגש עם קרם רויאל וניל ומייפל, והיה כל מה שאפשר לצפות מפרנץ' טוסט. 

פרנץ' טוסט מתוק לסיום, צילום: יעל לאור

הבראנץ' של אילו הוא מסוג המקומות שאם הייתם מגיעים אליהם בחו"ל, הייתם עפים על עצמכם שמצאתם מסעדה סודית ומחתרתית, כזאת שהייתה הופכת להיילייט של הטיול שלכם ולמקום הזה שתמליצו עליו לכל חבריכם, ובכן, הנה היא כאן - חווית בראנץ' יוצאת דופן בתל אביב. 

דברים שכדאי לדעת:

  • ידידותי לילדים? אפשר להגיע עם ילדים, אין עבורם מנות ייעודיות, אז תלוי כמה הצאצאים שלכם זורמים, ביום נעים הם יכולים לשחק בשכשוכית, ויש עוד חלל גדול עם בלוק ציור גדול הפרוס על הרצפה וטושים בו הם יכולים להעביר את הזמן בציורים.
  • במעמד ההזמנה אתם מתבקשים לשלם 49 שקלים (דמי פיקדון) עבור כל סועד, הם קוראים לזה קניית כרטיסים. הסכום מוחזר אליכם בסיום.
  • יש שולחנות זוגיים ושולחנות של רביעיות, אך גם שולחנות גדולים של ישיבה משותפת, בה יכולים להושיב זוגות שונים.  
הילדים מוזמנים לקשקש להנאתם, צילום: יעל לאור

חשבון בבקשה:

  • מינרלים 25 שקלים
  • שפריץ *2 98 שקלים
  • טרטר דג 67 שקלים
  • גרבלקס ולטקעס 62 שקלים
  • פוקאצ'ה על הגריל 45 שקלים
  • שובה של החלומי 45 שקלים
  • סנדו מקושקשת 42 שקלים
  • קפה וריפיל *2 36 שקלים
  • פרנץ' טוסט 42 שקלים

סה"כ 462 שקלים, לא כולל שירות

הבראנץ' של ILU

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר