אחרי הסגירה: תומר אגאי שוב מבשל, אז למה הפודיז כועסים?

אחרי שסגר בפתאומיות את סנטה קתרינה ושמר על שתיקה, השף תומר אגאי החל לאחרונה שיתוף פעולה מפתיע, אז מה הצליח להכעיס כמה גולשים?

שף תומר אגאי. צילום: גדעון מרקוביץ

יותר מחודש עבר, מאז נסגרה מסעדת סנטה קתרינה של השף תומר אגאי במפתיע. אגאי עצמו לא הגיב לפרסומי הסגירה, ואף לא פרסם פוסט פרידה, כפי שנהוג בדרך כלל בסיטואציות מסוג זה. 

בימים האחרונים, להפתעת הגולשים והפודיז, הפציע לפתע אגאי ברשתות החברתיות של מסעדות גרקו.

בקבוצת גרקו היוונית, של המסעדן צביקי עשת, חברו לשף תומר אגאי לערבי דגים יווניים, שיתקיימו מדי שבוע במסעדות גרקו (כל שבוע במסעדה אחרת בקבוצה). שם אמור אגאי להגיש מנות דגים בנוסח יווני. 

     

View this post on Instagram

           

A post shared by גרקו - Greco (@grecogreekfood)

אגאי, שעד כה שמר על שתיקה, משתתף בסרטונים של מסעדת גרקו, המקדמים את הערבים המיוחדים, ולחלק מהגולשים ברשת זה נראה מעט מוזר.

בקבוצת הפייסבוק "פרלמנט קולינרי 1.1" בה חברים חובבי אוכל רבים, העלה אחד מחברי הקבוצה, פוסט עם תמונתו של אגאי בסרטון של גרקו וכתב: "גם לסגור מסעדה צריך לדעת איך: סנטה קטרינה נסגרה לפני כמה שבועות בלי שום הודעה על הסגירה עד היום, לא ברשתות החברתיות, לא על ידי השף תומר אגאי ולא בשום צורה אחרת. בינתיים, תומר אגאי חובר לגרקו לבניית תפריט דגים. בחירה מוזרה". 

הפוסט על אגאי בקבוצת הפייסבוק "פרלמנט קולינרי 1.1", צילום: צילום מסך

חלק מהמגיבים בפוסט, צידדו בכותב הפוסט, אחד מהם כתב "לכל המגיבים כאן - היו פרסומים על הסגירה בתקשורת אבל לא היה שום פרסום של תומר אגאי, של מישהו מטעמו או של המסעדה עצמה. שום פוסט ברשת חברתית. לא הייתה גם תגובה מטעם המסעדה ו/או אנשיה לכתבות. שתיקה מוחלטת. אני מבין את העצב והטראומה, אבל מדובר כאן בשף מתוקשר, מקושר ומפורסם - שעד לפני לא הרבה זמן גם כיכב בפריים טיים והפך לסוג של שף-סלב. משף מפורסם שניהל מסעדה שנים רבות ובזכותה גם הגיע לככב בטלוויזיה אני כן מצפה לתגובה כלשהי. גם סתם פוסט קצר של פרידה והודיה".

רבים אחרים דווקא הבינו את המצב המורכב שאגאי נקלע אליו ואת בחירתו לשמור על שתיקה. בין התגובות היו שכתבו: "לפעמים קשה לבנאדם לאבד את מפעל חייו, והוא צריך למצוא את המילים ואת הזמן לעיכול הדברים", ואחרת הוסיפה: "'בחירה מוזרה' זה לכתוב פוסט פסיב-אגרסיבי כאילו תומר אגאי חייב לך משהו. לא נראה לי שקל למצוא את המילים לתאר סגירה של עסק שהשקעת בו את כולך, אז זכותו לא למצוא את המילים. זכותו גם להמשיך להתפרנס היכן שבא לו או היכן שכישוריו נדרשים, בתקופה שעבודה זה לא דבר מובן מאליו".

     

View this post on Instagram

           

A post shared by גרקו - Greco (@grecogreekfood)

אם נחזור רגע לצד הקולינרי, במסגרת אותם ערבים אמור השף אגאי לבשל מנות כמו קרפצ'יו לוקוס עם ויניגרט חציל שרוף באש, שיפוד לוקוס ובצל ירוק על תבשיל חורטה יוונית של מנגולד תרד, מוסר ים עטוף במלח בדיוק כמו בפיראוס עם אוזו, יוגורט, בר בלאן, פירה תפוח אדמה באטר וקריספי אורגנו, פילה דניס וניוקי של תומר, ועוד.

אנחנו, באופן אישי, שמחים שאגאי חזר לבשל ומקווים לראות אותו עוד הרבה בסביבה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר