מזללת המבורגרים חדשה באשקלון
מזללת ההמבורגרים גוש בשר ממושב שדה עוזיהו עוברת לעיר הגדולה והופכת למסעדה-על-מלא באשקלון. דודו פדלון, שעומד מאחורי המוסד המקורי (שכבר לא פעיל), ליקט כמה מההמבורגרים הכי מושחתים שלו, גיבה אותם במנות נוספות ובקוקטיילים ומביא את הבשורה הבשרנית לעיר הדרומית.
מה אוכלים? בגזרת ההמבורגרים, פדלון מעמיס על קציצת אנטריקוט-אסאדו 225 גרם שפע תוספות שיוצרות מפלצות כמו המבורגר קרניבורים (אסאדו מפורק, ביצת עין, צ'ימיצ'ורי, קונפי שום ומזרק איולי ברביקיו – 89 שקלים); המבורגר אווזים (שוק אווז, מעדן אווז, מדליון כבד אווז, ריבת בצל ומזרק איולי כמהין – 99 שקלים); והמבורגר פסיכיאטר (בצל מוחמץ, כרוב כבוש, מיני מרגז ומזרק איולי עמבה – 89 שקלים).
בגזרת הראשונות תמצאו פינוקים כמו סושי גוש (שיפוד אנטריקוט ואסאדו עטוף בטורטייה, טחינה, סומאק ופיסטוק טחון – 49 שקלים) וטרטר השף (ברוסקטה, שאלוט, חלפיניו מוחמץ, ארוגולה שום קונפי, שמן זית ואיולי כמהין – 68 שקלים), ויש גם אלטרנטיבות כמו הטוסט של הגוש (מעדן אווז, רוטב חריף-מתוק, איולי כמהין, קולסלאו חריף ואורוגולה בלחם קסטן – 65 שקלים); סטייק אנטריקוט (קרעי תפוחי אדמה, צ'ימיצ'ורי וקונפי שום) – 159 שקלים; ואפילו רצועות נאגטס ביתיות (79 שקלים).
גוש בשר,
אלי הכהן 21, קריית האקדמיה, אשקלון
כשר
שוק האוכל של דיזנגוף סנטר מתחדש
שבעה דוכנים חדשים מצטרפים לשוק האוכל של דיזנגוף סנטר, ומוסיפים לכם כמה אופציות לנשנש במקום או לקחת הביתה לסופ"ש. בעמדות החדשות: המרקים של מיץ מרק יחממו אתכם בדיוק בזמן לחורף; Rewine הוא דוכן שמאגד יקבי בוטיק ישראליים; Zeit für Brot ("זמן ללחם" בגרמנית) פותח נקודת מכירה בסנטר ומציע מגוון לחמים ומאפים; המלקטים מספקים גבינות ממחלבות מקומיות וממשקים מחו"ל לצד מטעמי חלווה וטחינה; בבננה לוטי, כמתבקש, מפנקים בקינוח המפורסם וגם בסטיקי רייס מנגו; מותג המוצ'י הבריטי Little Moons משיק את הלוקיישן הראשון שלו בישראל (חפשו טעמים לא שגרתיים כמו קרמל מלוח, עוגת גבינה ומנגו ופיסטוק קלוי עם דבש); והנמנעים מגלוטן ימצאו פינה מזמינה בדוכן של בליקמח, שם מגישים לחמים, מאפים ועוגות, ובכן, ללא קמח.
דיזנגוף סנטר, תל אביב
שוק האוכל פתוח בימי חמישי בין 12:00 ל-20:00 ובימי שיש בין 10:00 ל-17:00.
TEDER X HENNESSY
ליגת ה-NBA יצאה דרך, וביחד איתה גם מהדורה מוגבלת של קוניאק הנסי (מנותנות החסות של הליגה). זו גם ההזדמנות שלכם להראות למה אתם מסוגלים על המגרש עם טורניר סטריטבול נושא פרסים וחינמי, שיתקיים בין 6 ל-9 בנובמבר ברחבת בית רומנו שבתל אביב.
לצד החוויה הספורטיבית, וגם אם פחות בעניין שלכם לכדרר ולקלוע, תוכלו ליהנות מחוויה קולינרית מרשימה שתתהדר ב"תפריט אצטדיונים" שיצר אייל שני עם מנות דוגמת סמאשבורגר, קורן דוג וקריספי צ'יקן, לצד בר קוקטיילים עם מבחר משקאות על בסיס קוניאק הנסי.
עוד במקום: חנות מרצ'נדייז עם מוצרים מקוריים של האירוע, בקבוקי הנסי NBA במהדורה מוגבלת, טורינירי NBA בפלייסטיישן והופעות של אמנים מקומיים.
בית רומנו,
דרך יפו 9, תל אביב
שעות הפעילות: ימים רביעי וחמישי החל מ-19:00 ועד חצות, שישי מ-12:00 עד 01:00 ושבת מ-12:00 עד 22:30
וין אנד וינאדה: מסעדה וחנות יין חדשה
פתח תקווה מרימה לחיים. וין אנד ויאנדה היא מסעדה וחנות יין חדשה שעליה חתום היזם רן דור-חי (וויסקי בר מוזיאון, קולולו, לאגר & אייל). לצד 400 סוגי היינות שתמצאו במקום, גם מחכה לכם תפריט שמתבסס על הבשרים של משק לגזיאל ובו מנות כמו סינטה עם מח עצם (בטטה צלויה ורוטב בשר – 56 שקלים ל-100 גרם); אנטריקוט על העצם (64 שקלים ל-100 גרם) ואנטריקוט מיושן (תפוחי אדמה מדורה וצ'ימיצ'ורי – 56 שקלים ל-100 גרם). מנות נוספות: פילה סלמון על גריל פחמים, פילה דג ים בקראסט פיסטוק ואסאדו על העצם לצד בטטה אפויה וטחינה גולמית.
וין אנד ויאנדה,
השחם 1, פתח תקווה.
כשר
פסטיבל המרקים של מלון ענבל
עוד סימן שהחורף כאן: פסטיבל המרקים של מלון ענבל בירושלים חוזר וממשיך את המסורת המנחמת. החל מ-4 בנובמבר ולמשך חודשי החורף תוכלו לטעום וללגום בפסטיבל שלל סוגי מרקים (בצל צרפתי, ארטישוק ירושלמי, מינסטרונה, כתומים וג'ינג'ר, קרם פטריות, בוטנים אפריקאי ועוד), לכרסם לחמים, ברוסקטות ומאפים מהטאבון (ולגבות אותם בממרחים, גבינות ומטבלים) – והכל, כתמיד, ללא הגבלה בסגנון אכול כפי יכולתך. 87 שקלים לאדם (סחלב חם בתוספת 15 שקלים). בהזמנה מראש בלבד.
מלון ענבל
ז'בוטינסקי 3, ירושלים
כשר
לוקאל בורגר מתרחבת ומתחדשת
נתחיל בזה שלוקאל בורגר – המזללה המחתרתית שמספקת את אחד מהסמאשבורגרים הכי מפורסמים בתל אביב (ולא שכחנו את כריך הקריספי צ'יקן האייקוני), משיקה רשמית סניף שני ברחוב איינשטיין 69 בצפון העיר.
בנוסף, הלוקיישן המקורי ברחוב אחד העם 30 נפתח מחדש לאחר שעבר שיפוץ מאסיבי, עם עיצוב דיינרי, כ-50 מקומות ישיבה, מכונות ארקייד יפניות ולא פחות חשוב - תפריט קוקטיילים שהוא אטרקציה בפני עצמה.
לוקאל בורגר,
אחד העם 30, תל אביב; איינשטיין 69, רמת אביב
חמישי נתחים בעמק בראסרי
מסעדת עמק בראסרי שבקיבוץ משמר השרון יוצאת בקונספט חדש, שבו מדי יום חמישי נפתח מקרר היישון שלו לרווחה ומוצעים לסועדים נתחי בשר משתנים במשקל לבחירה. בין הנתחים: פריים ריב על העצם, אנטריקוט, סינה ונתח ה"טרס מייג'ור" הייחודי למסעדה.
עמק בראסרי
מתחם דור אלון, קיבוץ משמר השרון