מאסט לחופשה באילת: אינדיגו משלבת אוכל טוב עם בריזת ים

מבנה שרוף שעמד שמונה שנים בחוף עבר שיפוץ מקיף והפך למסעדה מקסימה • בין סופגניה איטלקית מושחתת לסביצ'ה דייגים, תוכלו להנות מהאווירה הפסטורלית על שפת המים

אינדיגו אילת. צילום: הילה דודאל

אריק איינשטיין שר "יושב בסן פרנסיסקו על המים", אבל אנחנו בכלל יושבים בחוף אינדיגו באילת, מביטים על הים מתוך מסעדה חדשה. אם שמו של החוף לא מוכר לכם, זה בטח כי שמו היה חוף הרוש - מיתולוגי, שקט ואינטימי בחלקה הדרומי של העיר.

המבנה שניצב בהרוש עמד שרוף ונטוש למרגלות הים האדום במשך שמונה השנים האחרונות. בתקופת הקורונה פקדה את חופי אילת הדרומיים סופה קשה שחירבה רבים מהם, אבל ההרס הביא לבנייה מחודשת ושיפוץ שעדיין נמשך.

כדי שמקרה דומה לא יכה שוב באופן כזה בחופים, חלקם נבנו בצורת טרסות שמולאו בחול ים ונמשכות עד למים. ניתן לשבת עליהן ולהשקיף לאופק בלי הפרעות, הודות להפרשי הגובה. זהו גם הנוף שנשקף ממסעדת אינדיגו החדשה.

את המקום הקים איש העסקים ועורך הדין גלעד לשם, שנולד וגדל באילת. המסעדה היא חלק מריזורט רחב שיכלול גם חנות אוכל ומקום ממנו ניתן להשכיר ציוד כדי להנות מספורט ימי. "אני רוצה שיוכלו לבוא לבלות פה מהבוקר ועד הערב", הוא אומר. "אני שוחה כמעט כל יום ואני פה בשביל הים. הגיל קצת השפיע והחלטתי לפתוח את המקום".

מאחורי האוכל עומד השף רומן פלדמן גינסבורג, בוגר בית הספר לקולינריה "בישולים" שיצר תפריט רחב בסגנון ים תיכוני שמשתנה החל משעות הערב. בבוקר תמצאו כאן מנות בראנץ' עשויות מחומרי גלם טריים כמו אגז בנדיקט עם לחם בריוש קלוי שעליו גרלבקס סלמון, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז שנעשה במקום; קרואסון שחיתות (52 ש"ח) במילוי גרבלקס סלמון עם שמנת ומעל ביצת עין, בצל סגול, הרבה עלי רוקט ופרמזן מגורר; או סופגניה איטלקית דחוסה במתיקות מעודנת, שמוגשת עם ריקוטה דבש ופירות יער - איתה מומלץ לקנח את הארוחה המושחתת (48 ש"ח).

ה-סופגניה!, צילום: הילה דודאל

התפריט מציע גם ארוחת בוקר אישית או זוגית (82 / 135 ש"ח), עם מנות ביצים לבחירה. בתחילתה מגיעה לשולחן פוקצ'ה רכה וקריספית מבחוץ שאופים במקום, שקעיה מלאים בשלוליות שמן זית. לצידה מגיע מגש עם מגוון סלטים - החמוצים שמכין שאול "אלוף החמוצים" במטבח, סלמון שכובשים כאן במקום, הרינג, גבינות, איקרה ועוד.

תפריט הערב נפתח מהקל אל הכבד ומציע מנות כמו חציל שנעשה כקונפי בבישול איטי עם פרמזן ואספרסו שרי צהוב (42 ש"ח), סביצ'ה דייגים עם מלפפון ועשבי תיבול שמוגש על קרם פרש (55 ש"ח) או מנות כמו פילה דניס (68 ש"ח), סינטה רוסטביף (72 ש"ח) או פרוסות אנטריקוט צלוי על ניוקי תפוחי אדמה ועגבניות (92 ש"ח). אם תשאלו אותנו, שווה לכל כיס.

סלטים כיד המלך,

"כשהיינו ילדים, היינו באים לפה הרבה", אומר לשם ומוסיף: "רציתי לפתוח מקום עם אוכל איכותי שכיף להיות בו". אין ספק שכיף לטעום אוכל טרי ולהתבונן בגלים מלטפים בעדינות את החופים היפים של דרום אילת, מול הרי אדום ומדין. כשרוצים לספוג קצת אסקפיזם והטיסות אל מעבר לגבול מתייקרות או מתבטלות, זו חלופה לא רעה בכלל.

אינדיגו
דרך מצרים, סמטת טורקיז 15, אילת
ראשון - שבת 9:00 עד 23:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר