בזמן שהצפון בוער: פופ אפ טעים בבר יין תומך בעסקים

"בראבה ג'נטה" בנחלת בנימין בתל אביב נפתח כהמשך למיזם חלוקת מזון שהתחיל בזמן המלחמה • כעת הוא מארח משקים ויצרנים מהצפון ומציל תוצרת חקלאית שנפסלה • אל תוותרו על פלטת הגבינות

פופ אפ בבראבה ג'נטה. צילום: Kasata - Bar Bayer Adar Wolf

בימים אלה בהם הצפון בוער ואחוות עשייה מקומית חשובה יותר מתמיד, בר יין קטן בתל אביב מציע בית ובמה לעסקים איכותיים מהצפון, ופתרון יצירתי למניעת בזבוז מזון.

את "בראבה ג׳נטה", שפירושו "אנשים טובים" באיטלקית, פתחו תמיר נחשון, דודו דדון והשף אריק פונומריוב במרץ 2024 ברחוב נחלת בנימין כסיום מרענן למיזם חלוקת מזון שהתחיל עם פרוץ המלחמה. החל מאתמול (שני) ולאורך כל החודש הקרוב, הם החליטו להגיש בו תפריט מיוחד, שכל כולו פרגון ושיר הלל לחקלאות ולעשייה מקומית.

אריק פונומריוב, צילום: Kasata - Bar Bayer Adar Wolf

אבל הסיפור מתחיל בתאריך 7 באוקטובר. פונומריוב, שאמון על המטבח במקום, היה בכלל מהנדס במקצועו עם חיבה לאוכל טוב שלפני כמה שנים החליט - בשביל הנפש - ללכת ללמוד בבית הספר לקולינריה "דנון". עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל, גם הוא הרגיש שהוא חייב לעשות משהו כדי לתרום למאמץ והחל להכין בכל יום כמויות של כריכים כדי לחלק לכוחות הביטחון ולכל מי שנזקק באותו זמן למזון. הפרויקט התרחב והגיע בשיאו לייצור של מעל לאלף כריכים ביום.

כשכבר לא היה צורך בתרומות מזון, הוא רצה להמשיך לעשות משהו עם צוות האנשים הנהדר שגייס, כך נולד לו בר היין הזה, ששם דגש על תפריט צמחוני, ישראלי ועונתי, לצד תפריט מתוקים עשיר ומפנק.

החודש, כדי להמשיך לתת מקום ל"אני מאמין" שלו גם בעסק החדש, הוא החליט ליצור תפריט ספיישלים עם שלל מנות צמחוניות מצוינות, כולן על טהרת חומרי הגלם של שלל יצרני בוטיק קטנים, יקבים, מחלבות ומשקים מצפון הארץ, שאותם הוא מארח.

כך נולד בר היין בנחלת בנימין, צילום: Kasata - Bar Bayer Adar Wolf

בין האורחים שיגיעו לככב בתפריט תמצאו גם את מיזם "אדמה לאדם" של איילה נוי מאיר מ"ריש לקיש",
מושב ציפורי, והשף יניב גור אריה, שיחד עם עשרות מתנדבים אוספים ומצילים מכל רחבי הארץ תוצרת חקלאית נהדרת שנפסלה מסיבות אסתטיות. "אדמה לאדם" סיפקו לפונומריוב את אותם ירקות ופירות מוצלים שבאמצעותם הוא יצר רטבים, ריבות, קמבוצ'ות, התססות ומנות, שיככבו לכל אורך החודש בתפריט.

אורחים נוספים הם "מחלבת גרינלי" - מחלבה משפחתית ששוכנת באורטל שברמת הגולן, ומייצרת בין היתר גבינות נהדרות בסגנון איטלקי, צרפתי ומזרח אירופי, בשיטות מסורתיות ללא שימוש בחומרים משמרים. "מחלבת חדר חלב" מקיבוץ רמת יוחנן מגיעה גם כן בהמשך החודש עם גבינות הבקר המיוחדות שלה.

מתוצרת חקלאים מוצלת, צילום: Kasata - Bar Bayer Adar Wolf

ישנה גם רשימה מכובדת של יקבים שמגיעים מהצפון למזוג מהיינות שלהם במרכז תל אביב, כמו "תל שיפון" מאורטל שברמת הגולן, יקב "הרי גליל", שהוא יקב בר קיימא מגבול לבנון, ו"יקב רמת הגולן" מקצרין.

ברחוב השוקק שנסגר למדרחוב, טעמנו בערב ההשקה של המקום כמה מנות מיוחדות. ביניהן כיכבה ללא עוררין פלטת הגבינות המעולות של "מחלבת גרינלי" עם מבחר נפלא ממש של טלג'יו נימוחה ומלאת טעם, קממבר עיזים בשלה בפחם, ורוקפור כבשים בין הטובות שטעמנו לאחרונה, ולצידן הוגשו לדרי פירות שהם מכינים בעצמם גם כן.

פולנטה עשירה, צילום: Kasata - Bar Bayer Adar Wolf

טעמנו גם פולנטה עשירה מתירס טרי מוצל מזן סופר סוויט מ"משק כרמלים" ששוכן במושב היוגב. הייתה גם גבינת חלומי צלויה של "גרינלי", שהכינו טרייה באותו הבוקר ממש. היא הוגשה על סלסת מנגו עם דבש צ'ילי מנגו מותסס מ"משק זנדני" ממושב אלמגור. היו גם ברוסקטות כיפיות עם גבינות נהדרות, ריבות וממרחים שפונומריוב יצר מאותם פירות וירקות מוצלים, ומנת בטטה צלויה מוגשת על יוגורט עם דבש וצ'ילי, שהייתה מפתיעה וטעימה מאוד, והרגישה כמו מנה עיקרית לכל דבר ועניין.

המנות הללו, כמו מנות וקינוחים נוספים בתפריט הספיישל, משלבות את שלושת העקרונות: הצלת מזון, יצירה מקומית ואוכל טעים. מה צריך יותר כדי להגיע ליהנות מאוכל טוב, לצד יינות מצוינים, ועל הדרך להביע תמיכה בעסקי הצפון, שעוברים ימים לא קלים בכלל במציאות הזאת שבה אנחנו חיים.

נחלת בנימין 45, תל אביב - יפו
שבת-חמישי 17:00-00:00, שישי 10:00-18:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר