פותחים יום: עשרה מאכלים שכדאי לכם לשלב בארוחת הבוקר

חלבונים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים יעזרו לכם להתחיל את היום בצורה מיטבית • אם עד היום הסתפקתם במאפה שמנוני, הגיע הזמן לשנות הרגלים ולהפוך לחדים וקלילים יותר

פרנץ' טוסט עם פירות יער. צילום: Getty Images

ארוחת הבוקר נחשבת לחשובה ביותר ביום והיא זו שנותנת את הטון וקובעת, במידה מסוימת, איך השעות שאחריה ייראו. אם עד היום הסתפקתם במאפה שמנוני שחטפתם על הדרך, אולי תרצו להחליף אותו בכמה אלטרנטיבות בריאות יותר. 

היתרונות ברורים ויגרמו לכם להרגיש קלילים, חדים ושבעים לאורך שעות ארוכות יותר. קבלו את המזונות שיעזרו לכם לפתוח את היום בצורה הטובה ביותר.

ביצה

טיגון ביצה, צילום: ignartonosbg / pixabay

ביצה בצורות בישול שונות נחשבת לאחד המאכלים האהובים והפופולרים ביותר בארוחות בוקר. יש לזה סיבה טובה: לפי מחקר שפורסם בספרייה הלאומית לרפואה של ארה"ב, הביצה מכילה, מלבד חלבונים, ויטמינים שונים, נוגדי חמצון שעשויים לתמוך בבריאות העיניים, העור והכבד, ברזל, סידן ושפע יתרונות נוספים. עדיף לאכול את הביצה כשהיא קשה ולא מטוגנת בשמן, אבל אם תעשו את זה לא נספר לאף אחד.

שיבולת שועל

דייסת שיבולת שועל, צילום: יח"צ

דייסת שיבולת שועל היא למעשה בית חרושת קטן לויטמינים ומינרלים. במנה האהובה יש סיבים שעוזרים לה להישאר סמיכה ודביקה, מה שמוביל לתחושת שובע שנמשכת זמן רב יותר. בנוסף, היא מכילה אשלגן, שפע חלבונים, אומגה 3 ונוגדי חמצון, כך לפי משרד החקלאות האמריקאי. 

יוגורט יווני

יוגורט, צילום: mensuria / Freepik

הנה עוד אופציה לארוחת בוקר זריזה שלא מצריכה הכנות מיוחדות. היוגורט נחשב למאכל דל קלוריות באופן יחסי והוא מכיל כמויות נאות של קלציום. לפי לפי מחקר שפורסם בספרייה הלאומית לרפואה של ארה"ב, היוגורט עשיר חיידקים טובים שמסייעים ותומכים במערכות העיכול והחיסון. 

פירות יער

פירות יער, צילום: איתיאל ציון

תותים, פטל, אוכמניות ושאר פירות היער נחשבים למאכלים שמלאים ביתרונות תזונתיים. חוץ מזה שהם טעימים בטירוף, הם דלי קלוריות ומלאים בנוגדי חמצון וסיבים. מחקר שנערך באיגוד הלב האמריקאי, מצא שנוגדי חמצון שמקורם בפירות יער מסייעים בהפחתת הסיכון לאירועים לבביים. אפשר לקנות פירות יער טריים ולשלב אותם ביוגורט או דייסת שיבולת שועל. את הקפואים אפשר לטחון לשייק טעים.

אגוזים

אגוזים, צילום: לירון אלמוג

עוד תוספת נחמדה לדייסה, יוגורט או שייק הם אגוזים. המבחר עצום ולכולם יש יתרונות שיגרמו לכם להרגיש טוב יותר. מחקר שיצא בשנת 2023 ופורסם  בספרייה הלאומית לרפואה של ארה"ב, חשף שתוכלו למצוא בהם נוגדי חמצון, מגנזיום ושומנים שמסייעים לבריאות הלב. אפשר לאכול את האגוזים שלמים, מרוסקים או בממרח. חמאת בוטנים? תנו לנו עוד ממנה, בבקשה.

קפה

קפה, צילום: jcomp / freepik

הדעות לגבי קפאין חלוקות, אבל המשקה האהוב מכיל גם נוגדי חמצון שעשויים לסייע במניעת דלקות ולסייע לחילוף חומרים תקין. לפי מחקר של איגוד הסוכרת האמריקאי, שתיית קפה מפחיתה את הסיכוי לחלות בסוכרת סוג 2. עם זאת, הוספה של סוכר וחלב פוגעים ביתרונות של המשקה ועדיף להשתמש בתחליפים.

תה ירוק

תה ירוק, צילום: GettyImages

אם אתם לא אנשים של קפה ומעדיפים לפתוח יום עם תה, אתם לגמרי צודקים. אפשר לבחור בין סוגים שונים, אבל התה הירוק נחשב לבריא יותר בהשוואה לאחיו, התה הלבן והתה השחור. הוא מסייע לירידה במשקל ועוזר להפחית את הסיכוי למחלות לב וסוגי סרטן מסוימים. לפי מחקר שפורסם בשנת 2022 בספרייה הלאומית לרפואה של ארה"ב, נמצא שתה ירוק עשוי לשפר את מצב הרוח ולמנוע חרדה.

זרעי צ'יה

פודינג' זרעי צ'יה, צילום: GettyImages

זרעי צ'יה נכללים במשפחת מזונות העל והם מכילים ויטמינים רבים, מסייעים לשיפור מראה העור והשיער, תורמים למערכת העיכול וטובים ללב. הם ילכו טוב עם שיבולת שועל בהשרייה ארוכה או כפודינג טעים. מחקר שפורסם בשנת 2019 בספרייה הלאומית לרפואה של ארה"ב, מצא שבנוסף ליתרונות הבריאותיים, זרעי צ'יה מביאים לתחושת שובע שנמשכת זמן רב.

גבינת קוטג'

גבינת קוטג' על קרקר, צילום: Getty Images

המאכל הכי ישראלי ברשימה הוא חבר של כבוד בכל הנוגע לכמויות גבוהות של חלבון. גם בת הברית שלנו הבינה את זה ומשרד החקלאות האמריקאי המליץ עליו, כיוון שהקוטג' מכיל גם ויטמינים A ו-B, משביע ומזין. הוא דל קלוריות יחסית למתחרים ומסייע בשמירה על משקל תקין ומאוזן.

שייקים

שייק פיסטוק קפה, צילום: לירון אלמוג

אפשרות נוספת לארוחת בוקר בריאה וקלילה היא שייק עשיר בחלבון וסיבים תזונתיים. מערבלים בבלנדר מים, פירות טריים או קפואים, חלב או כל תחליף אחר ואבקת חלבון. התוצאה תהיה סמיכה, טעימה ומשביעה ובעיקר חלופה ראויה שאפשר לקחת לדרך, רגע לפני שיוצאים מהבית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר