הכינו את הבטן: את הבראנצ'ים האלה כדאי לכם להכיר

רעבים - אבל השעה מאוחרת מדי לארוחת בוקר ומוקדמת מדי לצהריים? בדיוק בשביל זה המציאו את הבראנץ' • איפה תוכלו למצוא הרים של פנקייקס, סעודת שף עם טוויסט אסייתי ואפילו אלטרנטיבה בשרית כשרה?

מסעדת "בורג'". צילום: גלעד הר שלג

מאוחר מדי בשביל ברקפסט אבל מוקדם ללאנץ'? אין בעיה, בדיוק בשביל זה המציאו את הבראנץ'. מפינות סביח ובורקס, אינספור וריאציות לאגז בנדיקט, הרים של פנקייקס, סעודת שף עם טוויסט אסייתי ואפילו אלטרנטיבה בשרית כשרה – עשינו יקיצה טבעית, גירדנו את עצמנו מהמיטה ויצאנו לבדוק היכן מגישים את ארוחות הבוהריים הכי שוות במדינה. נתראה בבופה!

מחוץ לתל אביב

בורג' בוהריים

גן האירועים בורג' בנימינה, הממוקם במתחם ירוק מוקף במטעי אבוקדו ומרבדי דשא, משנה את שמו בשעות היום ל"בורג' בוהריים", ומתפקד על תקן מסעדת בראנץ' בשרית (!) כשרה לאלה שלא מוכנים להסתפק בפלטת הגבינות השגרתית ו/או מחפשים משהו, ובכן, עם קצת יותר בשר.

התפריט מוגש בימים שני עד שישי בין 9:00 ל-14:00, ומבוסס על תוצרת מקומית וגובש בהשראת תקופת השלטון העות'מני, ימי המנדט הבריטי והיישוב העברי. במנות: "ראס אל שולחן" (ראשונות דוגמת סלט חיטה ובטטות, סלט ביצים, סלט ירקות, לחמים וממרחים – 58 שקלים); "צ'ארלס השלישי" (ארוחת בוקר אנגלית ובה נקניקיות תוצרת בית, שעועית לבנה ברוטב עגבניות, תפוח אדמה פריך, צמד ביצי עין וסלט – 78 שקלים); "השניצל של וילהלם" (שניצל עגל דק בתוספת פירה כרובית – 86 שקלים); וסטייק אנד אגז (אנטרקוט צרוב, תפוח אדמה וביצי עין לצד סלט עלים – 86 שקלים). משם ישר למיטה.

בורג' בוהריים, דרך הבורג', בנימינה גבעת עדה. כשר.

מסעדת "בורג'", צילום: גלעד הר שלג

שוקרייה

מסעדת השוק הלבנטינית של ניר שלמור בהוד השרון עברה מהפך עם מיקום ותפריט חדשים. גם תפריט הבראנץ', המוגש מדי יום עד 15:00, שודרג וכולל מנות עם טוויסט מקומי כמו ביצה מקושקשת בפרמזן (בצל ירוק ושמנת חמוצה בקרואסון פרצעל – 45 שקלים); לאבנה עריסה (ביצה עלומה, כוסברה טרייה וחלה שרופה – 45 שקלים); "בעל הבית השתגע" (שקשוקה בסגנון מזרחי עם יוגורט יווני, תערובת תבלינים וחלה – 64 שקלים); ו"לפת מפתיעה" (פוקאצ'ה בתנור עם עלי לפת כבושים, תרד, ביצי עין ואבן יוגורט – 62 שקלים). עוד בהיצע: מאפים מושחתים כמו קרואסון כנאפה (גבינה, קדאיף ופיסטוק) וקנקני סנגרייה לחימום האווירה.

שוקרייה, דרך רמתיים 21, הוד השרון.

אגז בנדיקט בבראנץ' ב"שוקרייה", צילום: גיל אבירם

ברד בייקרי

לחם ופחמימות שולטים בתפריט הבראנץ' המושחת של הבולנז'רי הראשל"צי הזה, המוגש מדי יום עד 14:30. מבחר דוגמאות היישר מהתנור: טוסט סנט ג'רמיין (לחם קסטן, איולי כמהין, קונפי שרי שום, ריבת בצל ביין, גבינות פרמיירה כבשים, מוצרלה ובולגרית – 46 שקלים); קובנה אבוקדו (איולי צ'יפוטלה, רוקט, אבוקדו טרי פרוס, קונפי שרי שום וביצת עין – 48 שקלים); קרוק מאדאם (לחם קסטן, גבינות בשמל וגאודה, סלמון מעושן וביצת עין – 61 שקלים); והר של פנקייקים (רוטב אוכמניות וסירופ מייפל – 46 שקלים). כיבוש נעים.

ברד בייקרי, לח"י 2 ראשון לציון.

קובנה אבוקדו ב"ברד בייקרי" // צילום: גיל אבירם

בזיליקה

מעבר לפיצה הנפוליטנית שבזכותה התפרסמה, מציעה הטרטוריה האשקלונית בזיליקה תפריט בוהריים איטלקי-ישראלי המוגש בימים ראשון-חמישי בין 10:00 ל-15:00. מה אוכלים? בנדיקט רויאל (בריוש, הולנדז, ביצה עלומה, סלמון מעושן ובצל ירוק – 68 שקלים); קלי אבוקדו (לחם מחמצת כוסמין, איולי עגבניות בזיליקום ושום, פרוסות אבוקדו, בצל סגול, ביצת עין ופלפל שאטה – 52 שקלים); קרואסון מקושקשת כמהין (איולי עגבניות, בזיליקום ושום, עלי רוקט – 62 שקלים); ו"השקשוקה של אביעד" – מנה לזכרו של אביעד אדרי, חבר של בעלי המקום שנרצח ב-7 באוקטובר בכפר עזה (ביצים טריות, תבשיל עגבניות ועשבי תיבול עם סלטון, טחינה, זיתים ובגטון פרעצל – 65 שקלים).

בזיליקה, בן גוריון 13, אשקלון. כשר.

בראנץ' של "בזיליקה", צילום: גיל אבירם

נינה ביאנכה

הבראנץ' המעודכן של נינה ביאנכה שבצומת ביל"ו מוגש מדי יום שישי בין 8:30 ל-14:30. הבופה שניצב במרכז המסעדה עמוס בסלטים, גבינות, דגים ומאפים טריים לצריכה חופשית, וניתן לבחור עיקרית כמו שקשוקה אדומה, אגנז בנדיקט (תרד, הולנדז ופרמזן), קרואסון צרפתי (סלמון מעושן, אבוקדו, רוקט ובצל) ובורקס של פעם (ביצה רכה וסחוג). כולל שתייה חמה או קרה לכל סועד ומבחר קינוחים משתנים. 140 שקלים לאדם.

נינה ביאנכה, בוסי סנט ג'ורג' 9, קריית עקרון. כשר.

מסעדת "נינה ביאנכה" // צילום: יחסי ציבור

תל אביב

דה פקטו

הלאונג'-בר התל אביבי מציע ארוחת בראנץ' צבעונית במשך כל ימות השבוע, בין 8:00 ל-13:00. תמורת 130 שקלים לאדם, תקבלו מבחר מנות ראשונות לשולחן וללא הגבלה, כמו סלט ביצים, מסבחה, סלט ירקות, דגים כבושים, ריבות, גבינות, מטבלים ולחמים – כולל שתייה. בעיקריות לבחירה: פרנץ' טוסט, חביתה מקושקשת רכה, שקשוקה ירוקה, אגז בנדיקט עם פורל מעושן ומוזלי פירות.

דה פקטו, נס ציונה 7, תל אביב (מלון פולי אורבן).

מסעדת "דה פקטו", צילום: אסף קרלה

לולי

בוהריים בקו ראשון לים. לולי שבחוף גורדון מציע בראנץ' מפנק בכל ימות השבוע בין 10:00 ל-14:00. בתפריט המחודש: בוריק טורקי (בצק פילו, גבינת כבשים, תרד, זיתי קלמטה, עגבניות מרוסקות, ביצה קשה וסחוג – 59 שקלים); פרנץ' טוסט (בריוש קלוי עם חמאה וחלב, פירות, דבש וקצפת – 56 שקלים); כריך גרילד צ'יז (פסטו, עגבניות מיובשות, מוצרלה וצ'דר - 56 שקלים); בייגל סלמון מעושן (גבינת שמנת וירקות – 78 שקלים); ואפילו חלת שניצל למתקדמים (מטבוחה, טחינה, חציל מטוגן ומלפפון חמוץ – 68 שקלים).

לולי, הירקון 121, תל אביב.

מסעדת "לולי", צילום: אסף קרלה

The Jaffa

המלון היפואי מרים מדי סוף שבוע (שישי ושבת בין 13:00 ל-16:00, הושבה אחרונה ב-15:00). בראנץ' עשיר בחצר הפנימית שלו (מסעדת ג'יארדינו). תמורת 199 שקלים לאדם, תקבלו גישה חופשית למזנון עמוס בגבינות, סלטים, פירות, מאפים, לחמים, מיצים טבעיים ושתייה חמה, בתוספת מנה עיקרית כמו מקושקשת כמהין, פריטטה קישואים, טוסט סלמון מעושן, פנקייק שקדים, לאבנה עלומה (בריוש בחמאה, לאבנה, זעתר, סלט בורגול וביצה עלומה), או שקשוקה עם נקניקיות מרגז חריפות. יש גם טוסט ילדים.

The Jaffa, לואי פסטר 2, תל אביב.

מסעדת The Jaffa, צילום: אנטולי מיכאלו

טאיזו

טאיזו של יובן בן נריה מתגאה בבראנץ' מחודש עם טוויסט פאן-אסייתי, המוגש בכל יום שישי בין 11:00 ל-14:00. תמורת 168 שקלים לאדם, תקבלו שבע מנות פתיחה זוגיות כמו טרטר טאיזו (קונוס אורז פריך, פלפל הבנרו מותסס, קציפת סויה לבנה וקרם חלמון), דג ים כבוש וסלט ירוק, ותתבקשו לבחור אחת מתוך חמש מנות עיקריות דוגמת פנקייק ויאטנמי (הולנדז מיסו, ביצה, פטריות וקריספי שאלוטס) ואגז בומביי פלורנטין (ביצים עלומות, בריוש, קשיו מקורמל, פאלק פאניר והולנדז קשמירי).

טאיזו, דרך מנחם בגין 23, תל אביב.

בראנץ' ב"טאיזו", צילום: יחסי ציבור

נורדר

הסופ"ש של הבר-מסעדה התל אביבי הזה יוצא לדרך ביום חמישי, שכן כבר אז מתחילים להגיש בו את הבראנץ' הידוע של המקום. בעיקריות: בריוש ביצה עלומה (תרד, הולנדז, עירית, פלפל שאטה – 54 שקלים); בריוש מקושקשת (גבינת שמנת, גוואקמולה, עירית ושאטה – 52 שקלים); וגבינת ג'יבנה צלויה (דבש, זעתר, שומשום, ריבת שאלוט – 39 שקלים). גם כדאי להעמיס כמה מנות הצד, שמוצעות בשעות הבוהריים במחירים מיוחדים (3 ב-54 שקלים ו-5 ב-87 שקלים). במומלצים: ארטישוק מטוגן עם לאבנה וסחוג; דג כבוש עם שמנת חמוצה וצנונית; וסלט ביצים עם בוטרגה. הבראנץ' מוגש בימי חמישי מ-10:00 עד 15:30 ובשישי-שבת מ-10:00 עד 16:00.

נורדר, דיזנגוף 25 תל אביב.

מסעדת "נורדר" // צילום: אסף קרלה

קפה מרקט האוס

הבראנץ' הכשר של קפה מרקט האוס מוצע בימים ראשון עד שישי בין 7:00 ל-12:00 (בשישי עד 13:00) ומספק מנות באווירה יפואית-מקומית – אחלה דרך להתחיל טיול רגלי בסמטאות שבסביבה ובשוק הפשפשים. בבופה הפתוח ממתינים לכם סלטים, גבינות, דגים מעושנים, מאפים ולחמים (כולל פרנות זעתר ושומשום), כמו גם פינת בורקס יפואי שבה אפשר להתארגן על מנה קומפלט. עוד בהיצע: אנטיפסטי, כדורי לאבנה, פינת בריאות עם פירות טריים וגרנולה, ועיקרית לבחירה כמו חומוס הבית (פלאפל, בצל, חריפים ופיתות), שקשוקה אדומה פיקנטית, עיג'ה וקרואסון שקשוקה ירוקה. 145 שקלים לאדם.

קפה מרקט האוס, בית האשל 5, תל אביב (מלון מרקט האוס). כשר.

בראנץ' ב"מרקט האוס", צילום: נועם פריסמן

קפה 65

קפה 65 הושק לאחרונה מחדש עם בראנץ' מעודכן ומשודרג שמוגש, בין היתר, במרפסת הצופה על שדרות רוטשילד בתל אביב. בכל ימות השבוע בין 07:00 ל-12:00 (בשישי ובשבת עד 13:00) תוכלו ליהנות ממזנון חופשי שמושתת על סלטים, גבינות, דגים טריים וכבושים, אנטיפסטי, מאפים, פינת בריאות ואפילו עמדת סביח. בעיקריות לבחירה: שקשוקה ירוקה (מנגולד, תרד ויוגורט עיזים); טוסט קרואסון גאודה (חמאת שקדים, תרד וביצת עין); ופרנץ' טוסט (בריוש, קונפיטורת פירות יער, אגס ביין ושמנת מוקצפת). בונוס: קאווה ומימוזות ללא הגבלה. 145 שקלים לאדם.

קפה 65, רוטשילד 65, תל אביב (מלון רוטשילד 65).

הבראנץ' של "רוטשילד 65" // צילום: נועם פריסמן

בקסטייג' קפה

הכי לא מאחורי הקלעים: הבראנץ' של הבקסטייג' פתוח במשך כל ימות השבוע (ראשון-חמישי: 7:00 עד 13:45, שישי-שבת: 7:00 עד 14:15) ומציע מזנון משופע בסלטים, גבינות, דגים, לחמים, מאפים, מתוקים ומשקאות, ועיקרית לבחירה כמו ביצי עין על פרנץ' טוסט מלוח וגאודה; ברד פודינג עם סלט ביצים, רוקט, ופרמזן; ופנקייק קרמל עם בננות, קצפת ואגוזי ברס. 145 שקלים.

בקסטייג' קפה, בילינסון 6, תל אביב (מלון בקסטייג').

מסעדת "בקסטייג'", צילום: נועם פריסמן

קלארו

מנת הדגל של קלארו לבוהריים מושלמים היא המגש הזוגי של המסעדה, שבו תמצאו סלט ירקות שוק, ביצים לפי בקשה, פרוסות פורל כבוש, גבינות, לחמים, מאפים מלוחים ומתוקים ועוד, בתמורה ל-216 שקלים. מנות בראנץ' נוספות: סביח קלארו (חצילים מטוגנים, ביצה חומה, לביבות ירק, תפוחי אדמה, טחינה, עמבה, סלסת עגבניות ופיתות – 72 שקלים); ואגז בנדיקט (תבשיל תרד ועגבניות, בצל, הולנדז, שום קונפי וזעתר – 74 שקלים). התפריט מוגש ביום שישי מ-9:00 עד 15:00 ובשבת מ-9:00 עד 12:30.

קלארו, הארבעה 23, תל אביב.

סביח בבראנץ' של מסעדת "קלארו", צילום: שני בריל

הנסיך

הנה לכם בראנץ' מלכותי ומאוחר במיוחד, לאלה שבאמת קשה להם לגרד את עצמם מהמיטה. בר-המסעדה הנסיך שבתל אביב מגיש בשישי (12:00 עד 17:00) ובשבת (12:00 עד 18:00) תפריט חדש וקיצי עם מנות כמו בורקס מים עם מוצרלה, קשקבל וחמאה לצד סלסת עגבניות וביצה חצי רכה (42 שקלים); מסבחה שעועית לימה (42 שקלים); חלה עם מקושקשת, חמאה חומה ופרמזן (48 שקלים); פנקייקס עם אוכמניות טריות ומייפל (56 שקלים); ולרציניים בלבד – מנת נקניקיות בקר שמנמנות, ביצת עין והאש בראוניס (66 שקלים), שבטוח תחזיק אתכם עמוק לתוך הערב. ויש גם קנקני סנגריה וערק-לימונדה לחלוקה.

הנסיך, נחלת בנימין 18, תל אביב.

מסעדת "המלון" // צילום: אלון ולנסי

לונל

הבר התל אביבי מגיש בכל יום, למעט בראשון, מ-11:00 עד 16:00 תפריט בוהריים שיצר השף ינון על אל בהשראת מטבחי פרובאנס וירושלים. מה אוכלים? בריוש סביח צרפתי (טחינה, בצל מקורמל, חציל מטוגן וסלט ביצים – 68 שקלים); בריוש סנט מור (ריבת פירות יער, שמן זית ומלח אטלנטי – 58 שקלים); וסשימי דג נא (רסק עגבניות, פיסטוקים, צ'ילי, צנונית, בצל סגול ולאבנה – 72 שקלים).

לונל, אברבנאל 72, תל אביב.

מסעדת "לונל", צילום: איתמר גינזבורג

לא בדיוק בראנץ', אבל אם כבר התעוררתם:

המקומות הבאים מציעים ארוחות בוקר משודרגות שאמנם לא נחשבות לבראנצ'ים (כלומר, לא ממשיכות לתוך שעות הצהריים), אבל אם מתחשק לכם להתפנק על משהו קצת יותר מושקע מחביתת עשבי תיבול וצלוחיות זיתים, לאבנה וסלטונה בנאליות, בבקשה:

* שתי מסעדות וילה מארה בתל אביב ובבת ים מגישות תפריט מיוחד מ-9:00 עד 11:45 (בתל אביב רק בשישי-שבת, בבת ים במשך כל ימות השבוע). במנות: אומלט ירוק וסלמון (זוקיני, פסטו, תרד, גרבלקס, קרם פרש ועירית – 68 שקלים); אומלט קאצ'ו א פפה (שמנת, פקורינו ופלפל שחור – 65 שקלים); וקרוק מיסייה (טוסט גבינות עם מחית כמהין, פטריות יער, רוטב בשמל וביצת עין – 78 שקלים).

וילה מארה, רציף הרברט סמואל 88, תל אביב; דרך בן גוריון 69, בת ים.

בראנץ' של "וילה מארה", צילום: דוד מויאל

* סילו החולונית תפתח לכם שולחן בסופ"ש עם נשנושים כמו פוקצ'ינות, לחמים, גבינות בוטיק, סלטים, זוקיני צלוי וראגו עדשים שחורות על יוגורט; מנות למרכז השולחן דוגמת קרם פולנטה וזוקיני צלוי; ומנות ביצים לבחירה ביניהן אומלט טוסקני (תפוח אדמה, גמבה, בצל, עשבי תיבול ופטה); מחבת פלורנטין (תבשיל שמנת ותרד, ביצי עין ופטה); ופרנץ' טוסט. 129 שקלים לאדם. תפריט הבוקר מוצע ביום שישי מ-8:00 עד 12:00 ובשבת מ-9:00 עד 12:00.

סילו, פארק פרס, חולון.

מסעדת "סילו" // צילום: יחסי ציבור

* יוליה שבנמל תל אביב תסגור לכם מדי יום פינה עד 12:00 עם תפריט מושקע ובו מנות כמו "בוקר דייגים" (סלמון מעושן, מקרל כבוש, מטיאס, סרדינים, איקרה, לחמים, זיתים וירקות – 149 שקלים); קרואסון דג כבוש (גבינת שמנת, עגבניות שרי, בצל סגול וחלמון ביצה קשה מגורד – 68 שקלים); ואגז בנדיקט (סלמון מעושן, בריוש קלוי, ביצה עלומה, רוטב הולנדז ופטרוזיליה – 82 שקלים, בסופ"ש בלבד).

יוליה, האנגר 2, נמל תל אביב.

מסעדת "יוליה", צילום: יחסי ציבור
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר