מאט תהליכי הזדקנות: הנשנוש הבריא שלכם לקיץ

הקישוא עשיר ברכיבים אנטי דלקתיים ובערכים תזונתיים, וכדאי לשלב אותו בתזונה ברמה היומיומית • הדיאטנית הקלינית תמר ידין שיתפה אותנו ביתרונותיו של הירק ובמתכון מנצח לקישואים בתנור עם מטבל יוגורט

קישואים קלויים. צילום: יחצ

הקישוא שייך למשפחת הדלועים. הוא נחשב לירק חשוב כי הוא קל לעיכול ועשיר ברכיבים אנטי דלקתיים. בשל יתרונותיו התזונתיים הרבים, כל שילוב של קישוא בתפריט תזונה יוסיף ערכים תזונתיים, בין אם בחרנו בארוחה חלבית או בשרית, ולכן בכל ארוחה שאנו מכינים כדאי לחשוב איך קישוא משתלב בתמונה: יכול להיות בסלט, במאפה או בתבשיל. הקישוא דל מאוד בקלוריות (15 קק"ל ל-100 גר') ועשיר מאוד בערכים תזונתיים. לכן כדאי לשלב אותו בתזונה ברמה היומיומית.

לדברי הדיאטנית הקלינית תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף: "הקישוא אידיאלי לשילוב בתזונה במצבים של בעיות עיכול, החל ממעי רגיז, צרבות וכלה בדלקות בקיבה בזכות רכיב שנקרא חומר מצילגי, מעין סיב מסיס במים שמקנה לקישוא את החומר הרירי. בנוסף, הוא גם תומך במערכת החיסון, תורם למניעת עצירויות, האטת תהליכי הזדקנות, שומר על בריאות הלב ועשיר בוויטמנים ובמינרלים".

"תורם למניעת עצירויות, האטת תהליכי הזדקנות, שומר על בריאות הלב ועשיר בוויטמנים ובמינרלים", צילום: יחצ

לדבריה: "למרות הדימוי הלא זוהר של הקישוא, ניתן לשלב אותו בצורה מעניינת במאכלים רבים, כקישוא מבושל או חי. אם בוחרים באופציה הלא מבושלת, ניתן להוסיף קישואים לסלט קצוץ דק, בתיבול עדין של שמן זית ולימון. אם בוחרים לבשל את הקישוא, ניתן להוסיף אותו למרקים סמיכים בחורף, להוסיף אותו כתוספת לפיצה בהכנה ביתית, לכלול אותו בצלחת אנטיפסטי שנכין בתנור, לשלב אותו בתבשילי בקר או עוף, והוא גם אידיאלי להוספה לקציצות ירק, לביבות, פשטידות ירק וחביתה. אופציה בריאה ויצירתית נוספת היא להכין ממנו פסטה. יש לקלוף אותו בקולפן מיוחד ולהוסיף לו רוטב עגבניות, בולונז או עשבי תיבול והתוצאה נהדרת". 

תבשיל קישואים עם שום ושמיר, צילום: צילום וסטיילינג: אסף קרלה

ארוחת קיץ קלילה ומזינה שתעזור לנו לעבור את התקופה החמה תוסיף גיוון ורענון לתפריט היומי ותעזור לנו לשמור על איזון. הדיאטנית הקלינית תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף, שיתפה אותנו במתכון מנצח לקישואים בתנור עם מתבל יוגורט ולצידו סלט קולורבי וסלק עם גבינת פטה:

מצרכים:
• 4 קישואים טריים, שטופים ובקליפתם
• כפית וחצי של טימין מיובש
• 2 שיני שום כתושות
• 3 כפות שמן זית
• מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם

הוראות הכנה:
1. לחמם תנור ל-200 מעלות.
2. לערבב בקערה את הרכיבים הבאים: שמן זית, טימין, שום, מלח ופלפל.
3. פורסים את הקישואים למקלות בעובי בינוני.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית.
5. מסדרים את מקלוני הקישואים בתבנית ומפזרים על כל פרוסה את תערובת שמן הזית והשום.
6. אופים בתנור החם במשך 17 דקות, עד שהקישואים רכים וזהובים. מגישים עם מתבל יוגורט העיזים.

להגשה: יוגורט עיזים עד 9 אחוזי שומן.

קישואים בתנור עם מטבל יוגורט, צילום: יחצ

לקישואים במתבל מומלץ לצרף סלט קליל ורענן לקיץ, ליצירת ארוחה מלאה:

מצרכים:
• 3 סלקים
• 3 קולורבי
• מיץ מ-2 לימונים
• 10 קוביות פטה עיזים, 5 אחוזי שומן (ניתן להחליף בכל פטה, לטעמכם)
• חצי כוס שמן זית
• מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם

הוראות הכנה:
1. לקלוף ולקצוץ לרצועות את הסלקים והקולורבי.
2. לתבלן במיץ לימון, שמן ותבלינים.
3. להוסיף את קוביות הפטה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר