גלידה מופחתת סוכר באותו הטעם: בטר ג'וס הישראלית מתחילה לייצר סורבה

הסטארט-אפ כבר מייצר מגוון טעמים כמו תפוח, תפוז ותות • הוא מפחית את תכולת הסוכר בהם ב-70% ואת הקלוריות ב-40% • בתערוכת IFT בשיקגו שבארה"ב, יחשף לראשונה בעולם הסורבה מופחת הסוכר

סורבה בלי רגשות אשמה , GettyImages
סורבה בלי רגשות אשמה. צילום: GettyImages

חברת הפודטק הישראלית Better Juice הודיעה היום (שני) כי היא החלה להרחיב את פעילותה הטכנולוגית גם לייצור סורבה וגלידות מופחתות סוכר. בחודש יולי הקרוב, בתערוכת IFT בשיקגו שבארה"ב, היא תחשוף לראשונה בעולם סורבה מופחת סוכר ב-60% ומופחת קלוריות ב-40% ששומר על הטעם הפירותי המוכר.

החברה הוקמה בשנת 2018 על ידי צוות ביוכימאים ומיקרוביולוגים מהאוניברסיטה העברית בירושלים, במטרה לסייע ליצרני משקאות לייצר מיץ פירות בריכוז סוכר מופחת. מאז היא מקיימת פעילות ענפה בשוק הגלובלי ובמקביל, לפני כשנה, הקימה מפעל ייצור מתקדם בנס ציונה. לאחרונה קיבלה החברה גם את אישור ה- GRAS של ה-FDA האמריקני וכעת היא מתחילה להרחיב את פיתוחה הטכנולוגי הבלעדי, כאמור, גם לרשתות גלידה וליצרני גלידות וסורבטים בארצות הברית. בהמשך היא מתכננת להרחיב את פעילותה גם לאירופה ולמדינות נוספות.

מיסדי החברה, ד"ר ערן בלצ'ינסקי וגלי ירום, צילום: ג'נט ארליך

למעשה, כדי לספק את הפתרון בנוגע לגלידות סורבה, החברה התאימה בהצלחה את הטכנולוגיה המוגנת בפטנט שלה לעיבוד רכזי פירות ופרי מרוסק, המהווים את הרכיב המרכזי בסורבטים. נכון לעכשיו, "הסטארט-אפ כבר מייצר סורבטים במגוון טעמים, כולל תפוח, תפוז ותות, ומפחית את תכולת הסוכר בהם בין -50%-70% ואת הקלוריות ב-40%", מפרטים בחברה ומסבירים: "גלידות פירות וסורבטים נתפסים בדרך כלל כעינוגים מרעננים ותמימים שמועשרים בטוב הטבעי של פירות אמיתיים. במציאות, החיסרון בסורבטים הוא תכולת הסוכר הגבוהה שלהם באופן טבעי".

גלי ירום, מייסדת שותפה ומנכ"לית Better Juice מוסיפה ש"אפילו מוצרים שטוענים שאין בהם תוספת סוכר, עדיין מכילים כ-6% עד 10% סוכר מרכזי מיץ פירות בלבד. המדד הגליקמי של סורבטים בדרך כלל גבוה מזה של גלידה מכיוון שהם מכילים סוכר מהפירות ולא שומן, מה שמוביל לספיגה מהירה יותר של הסוכרים לזרם הדם".

בדיוק כשהגיע הקיץ,


לדברי ירום, החברה הצליחה ליצור סורבטים טעימים עם אחוז סוכר נמוך בכ-2%. "הסורבטים שטופלו על ידינו הם בעלי מתיקות עדינה יותר, תוך שהם שומרים היטב על כל הטעמים הפירותיים האופייניים שלהם", היא מתייחסת לטעם של המוצר. "בנוסף, יש להם פחות קלוריות ומדד גליקמי נמוך יותר".
איך זה קורה? הטכנולוגיה האנזימטית פורצת הדרך של Better Juice מבוססת על מיקרואורגניזמים שאינם מהונדסים גנטית. אלה ממירים באופן טבעי את הרכב הסוכרים במיץ הפירות לסיבים בלתי ניתנים לעיכול, כלומר - סיבים תזונתיים. זאת מבלי להשפיע על התכולה הטבעית של הויטמינים, הסיבים התזונתיים ונוטריאנטים קיימים.

Better Juice תספק את פריצת הדרך הטכנולוגית שלה לרשתות גלידה וליצרני גלידות וסורבטים באמצעות יחידות קטנות וקלות לשימוש המכילות את האנזימים המוגנים בפטנט. היצרנים יוכלו להפחית את תכולת הסוכר במוצריהם, כולל גלידות עם פרי, ברמות הרצויות להן עד 80%. בנוסף, יצרני הגלידה יוכלו גם לקבל רכזי סוכר מופחתים מיצרני מיצים אחרים בארצות הברית, המחזיקים בהסכמים עם החברה להתקנת המכשיר להפחתת סוכר במתקניהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר