רק לשקשק וזה מוכן: להתפנק עם קוקטייל בלי לצאת מהבית

אחרי שנים של דשדוש, משקה האלכוהול המעורבב שבר סטיגמות והמציא את עצמו מחדש • הטרנד העדכני: בקבוקים מוכנים בשלל טעמים, מתוקים או חמצמצים, על בסיס וודקה או סיידר, ג'ין או יין • שייק איט, בייבי

מסיבת קוקטיילים , אסף קרלה
מסיבת קוקטיילים. צילום: אסף קרלה

אף שהקוקטיילים היו פה מאז ומעולם, או לפחות במאתיים השנים האחרונות, נדמה שאת הפריצה שלהם למיינסטרים כפי שהתרחשה בעשור האחרון איש לא חזה. אחרי לא מעט שנים של דשדוש, הם הצליחו לפרוץ מחסומים וסטיגמות (מי אמר "קוקטיילים זה לבנות"?) ולהמציא את עצמם מחדש (אין יותר ברמן, יש מיקסולוג!).

כיום הקוקטיילים - מִמְזָגים, בעברית - מככבים בכל תפריט של מסעדה שמחשיבה את עצמה, בברים אופנתיים ובתחרויות בינלאומיות ייעודיות, והטרנד העדכני ביותר הוא הכניסה אליכם הביתה. כן־כן, קוקטיילים מבוקבקים הם הדבר העכשווי, ובכל מיני סגנונות, וריאציות וטעמים.

קוקטיילים אילוסטרציה, צילום: GettyImages

הענף העולמי של האלכוהול המוכן לשתייה הוערך בשנת 2022 ב־36.5 מיליארד דולר, וחוזים כי עד 2031 הוא יגיע ל־97.8 מיליארד דולר. ב־2021 היו 450 מותגי קוקטיילים מוכנים לשתייה, וכבר ב־2022 גדל השוק בכ־45%. בישראל מוערך השוק בכ־50 מיליון שקלים, אז פלא שאנחנו מוצפים מכל כיוון בקוקטיילים מכל סוג?!

זה מתחיל במשקאות מוגזים אלכוהוליים בטעמי קוקטיילים ידועים הזמינים בכל רשת שיווק ומרכול, וממשיך אל מדפי היינות, בדמות יינות מבעבעים בשלל טעמים. ואם גם זה לא מספיק ואתם רוצים להתפנק בקוקטייל אמיתי בלי לצאת מהבית, גם את זה תוכלו למצוא - על מדפי החנויות המתמחות, ואפילו בערכות מושלמות הנשלחות אליכם עד לפתח הדלת. לפניכם כמה דוגמאות:

תגישו קוקטיילים, צילום: אסף קרלה

יאללה לכוסות

לימונערק, שוופס: חברת יפאורה הוותיקה נכנסת לראשונה לתחום האלכוהול, ומוציאה סדרת קוקטיילים בבקבוקים אישיים בארבעה טעמים. לימונערק הוא משקה קל ומרווה בטעמים מדויקים ומרעננים של לימון לצד אניסיות מעודנת, עם שיעור אלכוהול מתון (5%) והרבה כיף. אהבנו מאוד! נסו גם את הוודקה ראשן (Russchian) בטעמי הילדות של תות־בננה (13.9 שקלים, 280 מ"ל).

Sex On The Beach, מבשלת לה קוק: סדרת קוקטיילים מבוקבקים בת שבעה טעמים, על בסיס סיידר תפוחים, שמגיעה ממבשלה אסטונית ונחלה הצלחה היסטרית בחופי קפריסין ויוון. הטעם השולט בכולם הוא המתוק, ומתוך המגוון התחברנו יותר לטעמי התפוז שמככבים בקוקטייל הזה. מומלץ להגיש על קרח גרוס. נסו גם את הקולינס האדום בטעמי אוכמניות ואת המוחיטו בטעמי רום, ליים ונענע (9.90 שקלים, 330 מ"ל).

הקוקטיילים שטעמנו, צילום: איליה מלניקוב, איתמר גינצבורג, אייל קרן, באדיבות דון חוליו וניאו מדיה

Buzz Cosmopolitan, יקבי כרמל: היקב הגדול, שכבר הפך לחברת משקאות לכל דבר ועניין, מצטרף לטרנד הקוקטיילים המבוקבקים עם שני יינות מבעבעים ושמחים - Buzz קוסמופוליטן ו־Buzz פינה קולדה.
לקוסמופוליטן, המבוסס על יין מוסקטו רוזה בתוספת תירוש ענבים, יש ארומות קלאסיות של חמוציות ואפרסק, ובפה מורגש בעבוע קליל ונעים. לצנן היטב לפני המזיגה לכוסות (35 שקלים, 750 מ"ל).

Cooloo, קוקטייל להקפאה: "שלוקים" אלכוהוליים במגוון טעמים מגניבים המיועדים להקפאה (ברד), "שפותחו מתוך כוונה להביא את סצנת הקוקטיילים לכל מסיבה". נמכר במארז של 12 יחידות (50 מ"ל ליחידה) במגוון טעמים - מאי־תאי, קוסמו, פינה קולדה, ג'ין אנד טוניק ועוד. בשל האלכוהול זה קופא לאט, ומומלץ להקפיא 24 שעות מראש. הלהיט של הקיץ בכל בריכה, מסיבה או חוף ים (59 שקלים למארז).

סדרת הקוקטיילים החדשה של שוופס, צילום: יח"צ חו"ל, אורן בן חקון

Mango De Janeiro, Amor: מותג קוקטיילים אמיתיים של היזמים מוש בודניק ושף שגב משה. באתר שלהם תמצאו ערכות במשלוח עד הבית, אבל הקוקטיילים עצמם זמינים גם בחנויות האלכוהול. הקוקטייל הזה מכיל רום לבן, אפרול, פסיפלורה, מנגו, אננס ומיצוי שקדים, עם ריח מנגו מפתה שממשיך גם לתוך הפה. מומלץ למזוג 100 מ"ל קוקטייל בכוס מלאה בקרח, לערבב קלות ולהוסיף פלח לימון. נסו גם את הקוסמו־ליצ'י המלא בטעמי ליצ'י ודובדבנים (90 שקלים, 700 מ"ל).

ליקר אפרסק, פסיפלורה וצ'ילי, מזקקת הולנדר: רני הולנדר־מואטי, שמתמחה בזיקוק אלכוהול מפירות טבעיים (שנאפסים), רקחה ליקר חדש ומקסים מזיקוק פירות קיץ ישראליים בטעמי קוקטייל מנצח. יש לו ריח משכר של פירות טריים, בלגימה הוא מתחיל מתוק ופירותי, ואז פתאום בוסט חריף ומגניב של צ'ילי מפתיע את חלל הפה. שיואו! (85 שקלים, 500 מ"ל).

תתחילו לשקשק, צילום: באדיבות דון חוליו

"הברמן הטוב בעולם"

אם בכל זאת אתם רוצים חוויית קוקטיילים קצת יותר מקצועית - פסטיבל הקוקטיילים של World Class 2024, מבית תאגיד המשקאות Diageo, יצוין בארץ החל מהיום ולמשך ארבעה ימים.

במסגרת הפסטיבל יתמודדו ברמנים נבחרים על הזכות לייצג את מדינת ישראל בתחרות הבינלאומית, אשר תתקיים במהלך ספטמבר בשנגחאי, ולזכות בתואר "הברמן הטוב בעולם".

ברמנים נבחרים יתמודדו,

בין הברים שישתתפו בשבוע הקוקטיילים: ג'ונז, הלנה, קלאביס, דריסקו, פנטסטיק בת"א, גוטסבי וסמבטיון בירושלים, ווספר בחיפה, אליבי במודיעין וזלאמה בב"ש. ללקוחות יוצע תפריט קוקטיילים מיוחדים המבוסס על מותגי האלכוהול של Diageo כמו טנקרי טן, דון חוליו, זקאפה, קטל וואן, סינגלטון, ג'וני ווקר ועוד. בכל בר יהיו ערבי אורח שאליהם יגיעו זוכי עבר בתחרות ואלופי ישראל בתחום, והם יהיו ממונים על הכנת הקוקטיילים.

השנה מתקיים הפסטיבל בשיתוף פעולה עם משקים חקלאיים נבחרים מהגליל ומהגולן, כחלק מהרצון לחזק את החקלאות המקומית, ולצורך יצירת הקוקטיילים נרכשה מהם תוצרת חקלאית להכנתם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר