בפחות מ-90 ש"ח. צילום: רוני כספי

רעבים? מצאנו ארוחת בשרים כשרה בפחות מ-90 שקלים

וגם: בראנצ'ים חדשים בתל אביב, בר יין מהגולן מגיע למרכז, ובר אוכל ותיק מתחדש במקום אחר • חדשות האוכל של השבוע

[object Object]

בר מארץ היין

יקב רמת הגולן ארז את מיטב התוצרת שלו כדי לרדת לתל אביב ולפתוח בה את "בר מארץ היין". במשך שלושה ימים הוא יקים בפארק התחנה בעיר בר ענק עם מגוון דוכני אוכל. 

לצד כוסות מסדרות היקב במחיר 20-45 שקלים, אפשר יהיה ליהנות במקום מפלטות גבינות ממחלבת הבוטיק "משק יעקובס", פיצה מרגריטה נאפוליטנית של "נאופוליטן" החיפאית (66 שקלים), או המבורגרים עסיסיים (47 שקלים), כנפיים (37 שקלים) וצ'יפס על המקום (20 שקלים) של דיקסי וכביש 90. עוד יפתחו באירוע משאית הגלידה של איתיאלה היאט (30-35 שקלים) ו"בר-היין" של "מטרלו" מעין זיוון בו יוכנו מנות כמו קרקר גבינת קממבר צלויה וריבת בצל (28 שקלים) וגם צ'יפס פטריות צדף עם קרם לימון (48 שקלים). האירוע יתקיים בתאריכים 25-27 ביוני בין השעות 18:00-23:00. 

להרשמה מראש ללא עלות
בר מארץ היין של יקב רמת הגולן
25-27 ביוני, 18:00-23:00
פארק התחנה, תל אביב - יפו

איתיאלה היאט, צילום: KARELA agncy דמיטרי פומזן

השישקו נפתח מחדש

אחרי 14 שנות פעילות, בר האוכל "שישקו" עבר ממתחם בית הכנסת הגדול של הר סיני בתל אביב ונפתח במיקום חדש - ברחוב הכובשים, בסמוך לשוק הכרמל. החלל החדש כולל בר גדול במרכזו וחלון האפי האוור נדיב שפועל בין ראשון לחמישי בשעות 16:00-19:00 עם 30% הנחה על כל התפריט.

האווירה במקום ביתית, נונשלנטית ואינטימית. התפריט, שנבנה בהובלת השף דורון לוי (לשעבר "דיינינגס" במלון נורמן), הוא פשוט, טרי ומנחם. יש בו אוכל שמבוסס על המטבח הים תיכוני ועל אזור הבלקן. פתיחת השולחן המפורסמת של שישקו נותרה עם חלה של שבת, טחינה וחמוצים. אחריה מגיעים מאזטים כמו לאבנה וסלט ביצים עם הרבה בצל מטוגן, חצילים שרופים על האש, צזיקי בלקני עוד. 

הכובשים 48, תל אביב - יפו

השף דורון לוי בשישקו, צילום: אנטולי מיכאלו

פופ אפ מהקצב לצלחת

פופ אפ מסעדת בשרים תחת קונספט של "מהקצב לצלחת" נפתח לאחרונה בשרונה מרקט בתל אביב על ידי רשת קצביות "מיטמן". במקום אפשר להזמין ארוחת בשרים בפחות מ-100 ש״ח. היא כוללת נתחים מובחרים וטריים שמגיעים ישירות מהקצבייה הצמודה. בין המנות בתפריט: סטייק 300 גרם עם קרעים פריכים של תפוח אדמה מעוך מוגש עם סטל קולסלאו וצ'ימיצ'ורי הום מייד (89 ש"ח) או מגש בשר זוגי (179 ₪) של אנטריקוט (300 ג׳), פילה שייטל (250 ג׳), קבב ונקניקיות בעבודת יד לצד קולסלאו, תפוחי אדמה וצ'ימיצ'ורי.

מתחם שרונה מרקט, תל אביב - יפו
שעות פעילות: ראשון עד חמישי 11:30-22:00, שישי 11:30-15:30
כשר

הפופ אפ של מיטמן, צילום: רוני כספי

יפו מתחדשת בבראנץ'

במסעדת מלון מרקט האוס ששוכן ביפו מושק בראנץ׳ חדש כשר. הוא פעיל החל מתאריך 1 ביולי בימים ראשון עד חמישי. התפריט משלב מנות עיקריות לבחירה שנוצרו באווירת יפו והמטבח הערבי לבנטיני. למשל העיג׳ה של מייסר – קציצות ירק עם יוגורט, שום ונענע; או בוריק – מעטפת בצק דק מטוגנת עם ביצה רכה. אפשר ליהנות בו גם מבופה עשיר שכולל מגוון סוגי סלטים, מאפים, פלטת גבינות ישראליות, ועוד; מזנון חם עם פלנצ'ת אנטיפסטי; צלוחיות אישיות של כדורי לאבנה על טאבולה; דגים כבושים ומעושנים; ועוד ועוד.

מחיר הארוחה 145 ₪ לאדם.
בית האשל 5, תל אביב - יפו
ימים ראשון עד חמישי 7:00-12:00
ימי שישי 7:00-13:00

בראנץ' במרקט האוס,

בראנץ' חדש של מושיקו גמליאלי

רדלר בנחלת בנימין בתל אביב נפתחת בסופ"שים לבראנץ'. בשונה מאלה הנפוצים, תמצאו בו מנות בוקר-צהריים מוקפדות לצד קטגוריה שלמה של מנות שלקוחות מתפריט הערב של המקום. בקיצור - מותאם לכל מצב צבירה או רמת רעב של יום שישי.

לצד משקאות אלכוהוליים מותאמים ויין טוב, תוכלו ליהנות ממנות כמו: רושטי עם גרבלקס, שמנת חמוצה, סלקים וחזרת (64 ש"ח); טרטר בקר, חלמון כבוש ובריוש קלוי (56 ש"ח); או אניולוטי ריקוטה ותרד עם חמאת מרווה (98 ש"ח).

נחלת בנימין 48, תל אביב - יפו

בראנץ' ברדלר, צילום: אלון ולנסי

השפים שמביאים את האדמה לצלחת נפגשים

השף ארז קומרובסקי מגיע לבשל עם השף ענר בן רפאל פורמן במסעדת "תריסר". יחד הם יגישו במשך ערב אחד בלבד בתאריך 25 ביוני תפריט מיוחד. בין המנות שהם מתכננים לנו יהיו טרטר דג עם סלט קליפות אבטיח, רוטב של מיץ אבטיח וצ'ילי, שקדים, שרי, שעועית, חריף וליים; סלט אפרסקים צלויים, עשבים ירוקים וצ'ילי; סנדוויץ' פתוח עם תבשיל במיה עגבניות, לבנה מעושנת, במיה טמפורה, חריף וחמאה חומה; ועוד ועוד.

האנגר 12, נמל תל אביב
שלישי 25.6 החל מהשעה 18:00

ענר בן רפאל פורמן בתריסר, צילום: חיים יוסף
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו