מצפון ועד דרום: כל האירועים הקולינריים לשבועות שיעשו לכם חג שמח

שלל ספיישלים יתקיימו במהלך החג ברחבי הארץ, אז למה שלא תצאו קצת לחגוג אותם ולאכול כמה דברים טעימים במיוחד באותה הזדמנות? • כך תוכלו לארגן לעצמכם חג טעים וסופר משמח

מגבנת מינאס. צילום: רוני רייזנר

ספיישלים גבינתיים, קינוחים מושחתים, סדנאות וסיורים קולינריים, וגם ירידי יין שינסו, עד כמה שניתן בימים אלה, לשמח את הלבבות שלנו. אז קומו, עורו – ובואו תעשו לכם חג שבועות טעים במסעדות, בפוד טראקס ובאירועים חגיגיים מצפון עד דרום. אל חשש, אפשר להשאיר את החרמש והמגל בבית – את הקציר כבר יעשו בשבילכם.

קבוצת קפה גן סיפור ממשיכה את שיתוף הפעולה עם תומר אומנסקי, ומשיקה שלושה ספיישלים צ'יזיים מושחתים. בתפריט שבועות המיוחד: רביולי גבינות ובטטות צלויות (רוטב חמאת פרמז'ן, גבינת פטה ושקדים קלויים – 76 שקלים); פסטה בקרם סלק ופרמז'ן (קרם סלק, פקאן מסוכר ומיקרו בזיליקום – 72 שקלים) וטוסט פולנטה פטריות (קרם פולנטה, מוצרלה ופרמז'ן, פטריות צלויות, סלט עגבניות שרי ורוטב פסטו – 62 שקלים). עוד ספיישל מושחת, אבל פחות: סלט סביצ'ה בר ים (ירוקים ברוטב ויניגרט לימון עם קוביות דג בר ים, על מצע לאבנה ושמן זית. מוגש לצד בייגלה ירושלמי – 67 שקלים).

מנה בקפה גן סיפור // צילום: יחסי ציבור

שיהיה לכם חג קראנצ'י: רשת לנדוור מציגה לרגל שבועות סדרת טוסטים חדשה, פריכה וגבינתית במיוחד, בניצוחו של השף תומר עמדי. מחכים לכם החל מ-12:00 בין שני משולשי פוקצ'ה לוהטים:

טוסט שמנת פטריות: פורטובלו צלויות בשמנת וטימין, גבינות חמד, מוצרלה ופרמז'ן, בזיליקום ובצל ירוק. מוגש עם איולי כמהין לצד סלט תרד.

טוסט "ספנקופיטה" יווני: עלי מנגולד ותרד, קרם פטה וגבינת קשקבל. מוגש עם רוטב יוגורט ולצד סלט מלפפונים.

"לא טוסט סביח": פרוסות חצילים קלויים, ביצה קשה, בצל בסומק, גבינות עמק וחמד, איולי עמבה וטחינה גולמית. מוגש עם רוטב איולי עמבה ורבעי עגבניה ומלפפון חמוץ.

פיצה טוסט: רוטב עגבניות, גבינות עמק, מוצרלה ופרמז'ן. מוגש עם איולי פסטו וסלט ירקות. מומלץ לילדים.

לנדוור // צילום: נעם פריסמן

מסעדת בוקריה האיטלקייה בפתח תקווה לא מפספסת הזדמנות להגיש ארבעה ספיישלים לשבועות בהשראת מנות מארץ המגף: גבינת קממבר אפויה על פוקצ'ה עם דבש, תמרים ושקדים (58 שקלים); פיצה קיצית (שמן זית, פרמז'ן, קרפצ'יו פלפלים, ארוגולה וגבינת סטרצ'טלה – 72 שקלים); רביולי פרמז'ן (רוטב שמנת, יין לבן ואגוז מוסקט – 76 שקלים), ועוגת גבינה פבלובה (48 שקלים). כשר.

בוקריה, שחם 17 פתח תקווה.

בוקריה // צילום: יחסי ציבור

בראנץ' שבועות של מסעדת סילו החולונית יתקיים ביום רביעי הקרוב בין 9:00 ל,-12:00 ויציע ספיישלים חגיגיים כמו מאפה פילו עם תרד וגבינות, קינוח גבינה מפנק וקוקטיילים מיוחדים, כמו גם מגש צ'יקטי (צלחות קטנות) ופלטת גבינות למרכז השולחן, מנה עיקרית לבחירה ושתייה. 129 שקלים לסועד.

סילו, פארק פרס, חולון.

מסעדת סילו, צילום: יחסי ציבור

ואלה שלושת הספיישלים שממתינים לכם במסעדת רגב ההרצליינית:

פיצה קוואטרו פורמאג'י (מוצרלה, פרמז'ן, צ'דר וגורגונזולה – 68 שקלים); מק אנד צ'יז (פסטה ברוטב צ'דר, אפויה עם מוצרלה – 56 שקלים); ועוגת גבינה ואוראו (42 שקלים). המנות יוגשו בין 10 ל-20 ליוני. כשר.

רגב, אבן עזרא 17, הרצליה.

מסעדת רגב, צילום: אמיר מנחם

דווקא בימים אלה, אולי זה הזמן לצאת לסיור במגבנות רמת הגולן. מגבנת גרינלי שבקיבוץ אורטל ומגבנת מינס שבמושב קדמת צבי מציעות סיורים מודרכים - מגובים בטעימות כמובן - כדי להכיר מקרוב את תהליכי הייצור והיישון של סוגי הגבינות הרבים שמיצרים בהן בעבודת יד ובאהבה רבה - וגם אפשר לקנות הביתה לשולחן החג. לפרטים: מגבנת גרינלי: 054-7882651; מגבנת מינס: 054-7999383.

מגבנת גרינלי // צילום: גרינלי

שבועות מתוק ושמח ממסעדת יסמין שבעספיה, שמשגרת שלושה קינוחים חדשים ומתאימים לשיתוף, כולם כמובן על טהרת הגבינה: עוגת גבינה סן סבסטיאן עם רוטב שוקולד חם; טירמיסו בצנצנת (קרם מסקרפונה וניל עם בישקוטים ספוגים בקפה); וקינוח גבינה לוטוס (מס גבינה ושוקולד לבן על תחתית לוטוס קראנץ' וציפוי לוטוס וגנאש שוקולד מוקצף). 47 שקלים לקינוח.

יסמין, רחוב א-זנבק, עספיא.

מסעדת יסמין, צילום: אסמעיל ללאוי

רשת קפה גרג מציגה לשבועות צמד מנות מיוחדים ברוח חג הביכורים: רביולי גבינה ברוטב קרמל מלוח (עגבניות מרוסקות, עלי בזיליקום, שקדים קלויים ומלח גס – 42 שקלים); וקינוח קוקי גלידה וקרמל מלוח (שלושה כדורי גלידת וניל, עוגיית ענק, פירורי אוראו ורוטב קרמל מלוח – 42 שקלים).

מנה בקפה גרג // צילום: דוד מויאל

קפה פלורה, רשת עגלות הקפה הדרומית, תקיים מחר (שישי), בין 8:00 ל-14:30, ירידי שבועות חגיגיים בשניים מסניפיה: "פלורה בחווה" שבמושב שדה משה (ליד קריית גת) ו"פלורה במושב" שבמושב שתולים (סמוך לאשדוד). תמצאו שם דוכנים עמוסים בתוצרת מקומית (גבינות, ממרחים, פירות וירקות), פריטי אמנות ותכשיטים, ומובן שגם אוכל טוב ישר מהטראק של פלורה. בואו לפרגן.

קפה פלורה, צילום: הילה דפנה

החנות ובר היין דלי וינו בנתניה תערוך מחר את טעימת היין המסורתית שלה, אבל הפעם האירוע יהיה בהשראת הקשר ההדוק בין יום ירושלים לשבועות – שבו תוכלו לטעום יינות מיקבים מאזור ירושלים, לצד גבינות איכותיות שהולכות מעולה עם המשקה.

בין היינות שיוצעו לטעימה: הרי יהודה לבן, יקב צרעה; לבן, יקב פלאם; רוזה, יקב קסטל; ומלבק, יקב מוני. 

דלי וינו, נתן יונתן 12, נתניה.

דלי וינו, צילום: יונתן בן חיים

יקב קסטל שבהרי יהודה מזמין את כולם להרים כוסית בחגיגת טרום-שבועות שתתקיים מחר החל מ-10:30 ועד 14:00. לוגמים ונהנים ממגוון היינות של יקבי קסטל ורזיאל שיוצעו לרכישה בכוסות ובבקבוקים, ממנות מבית "סלון אוכל", מדוכנים עם מארזי חג, פרחים ועוגות לשבת, וממוזיקה בניצוחו של די.ג'יי. נתי תמם. עלות כניסה: 60 שקלים, כולל כוס יין ראשונה. לרכישת כרטיסים.

יקב קסטל ורזיאל, צילום: אלעד ברמי

שואפים לחדד את כישורי הבישול שלכם לקראת החג? המרכז ללימודים קולינריים אורט דן גורמה שבתל אביב יקיים מחר שתי סדנאות שיסייעו לכם להרים סעודת שבועות לתפארת:

סדנת "חגיגה של דגים וגבינות" בהובלת השף איל לביא (פסטיס, רוקח 73), תלמד אתכם להכין מגוון מנות דגים, לצד מנות אחרות וקינוחים עם גבינות משובחות. כמה דוגמאות: סופלה גבינה כחולה עם סלט אנדיב, אגסים מקורמלים ואגוזים מתובלים; סלמון מעושן עטוף בפילו במילוי אספרגוס, ריקוטה ופקורינו; וקולרבי אפוי עם גבינת קממבר, דבש מתובל וצנוברים. 500 שקלים לאדם.

סדנת "עוגת הגבינה המושלמת", בהנחיית השף-קונדיטור פרדי מרדכי, תחשוף בפניכם את כל הסודות להכנת עוגות גבינה אולטימטיביות, החל מעוגת גבינה ללא אפייה ועד לעוגה לבנה אפויה גבוהה. 480 שקלים לאדם.

שתי הסדנאות יתחילו בשעה 09:00. לפרטים והרשמה: 1-700-502-999.

אורט דן גורמה, נס לגויים 53, תל אביב.

המרכז ללימודים קולינריים אורט דן גורמה // צילום: גיל אבירם

רשת rebar משיקה משקה חגיגי בטעם עוגת גבינה לימונית במהדורה מוגבלת, שיהיה זמין בסניפים שלה עד 13 ביוני. Lemon Cheescake מורכב מלימון טרי, יוגורט, ריקוטה, בננה, גרנולה, מייפל, דבש וחלב – ממש סלסלת ביכורים בכוס. 28 שקלים (22 שקלים לחברי מועדון).

משקה של rebar // צילום: רונן מנגן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר