מה אוכלים כשחם? 3 אירועים קולינריים מסקרנים לפתוח איתם את הקיץ

ארוחה מיוחדת שנוצרה מליקוטים קיציים ברחבי הארץ • סיורי אוכל במסעדות ובברים מובילים • ארוחה שמספרת על הקשר בין מנה, יין ואדמה • המפגשים שיקחו אתכם לטיול דרך הבטן

השף תומר טל במיזם הסיורים הקולינריים. צילום: אמיר יעקובי

ארוחת לקטים ב"תריסר"

השף ענר בן רפאל פורמן קיבץ יחד שלושה לקטים מהרי ירושלים, מהצפון ומהמרחב הסואן של תל אביב ויצר איתם תפריט עונתי מסקרן. הוא מוגש החל מתאריך 10 ביוני במשך שבועיים במסעדתו "תריסר", ששוכנת בנמל תל אביב, בחלל מוקף זגוגיות שממנו נשקף הים.

זה כבר כמה שנים שנורית הרץ יוצאת השכם בבוקר לסיור רגלי מביתה שבמושב מטע ותרה אחר הצמחים, הפטריות והפרחים הייחודיים שגדלים תחת מעטה יערות האורן שבהרי ירושלים. יתיר שדה מתגורר למרגלות הכרמל ומעיד על עצמו שהוא מלקט צמחי בר כבר מגיל חצי שנה. הילה הראל חקרה ולמדה את הסביבה העירונית של גוש דן והפכה אותה לגן ירק מלא בתוצרת עונתית. שלושת הלקטים הללו הם שחברו כעת לבן רפאל פורמן, השף שהאוכל שלו מזוהה עם הקונספט "מהשדה לצלחת" ועם "מיקרו עונתיות".

נערכים לתפריט המיוחד, צילום: חיים יוסף

מסורת הליקוט נסמכת על ידע אנושי קדום שעבר מדור לדור. "עונת הקיץ מאופיינת בצמחיה שייחודית לה וזה הזמן למצוא, לצד עשבי התבלין, גם פירות חורש עונתיים, פרחי מאכל ועוד", אומר בן רפאל פורמן. בין המנות: סוף נחלים מאודה עם רוטב חמאה, ציר עוף ופטרוזיליה; צמחי ים (קרטימן ,סליקורניה) שלוקטו בחוף דור טמפורה איוליה של מלוח; תבשיל כרפס לימון וטביחה של קרפס, סברינה מבושלת במיץ עגבניות מגי וגבינת פקורינו; או רביולי עלי תות ממולא גבינת עיזים רכה וחמאת מרווה מהרי יהודה. בארוחה יוגשו גם קוקטיילים על טהרת הליקוטים.

האנגר 12 - נמל תל אביב
שני עד חמישי 18:00-21:30, שישי 18:00-21:30:30

סיורים קולנריים במסעדות וברים מובילים

אם אתם אוהבי קולינריה ומגדירים את עצמכם כאנשים עם "פומו", ובגדול, אם בא לכם לטעום הכל מהכל בערב אחד ואפילו להיות בכמה מקומות בו זמנית - Grey Goose סידרו לכם פרויקט קולינרי שמתלבש עליכם בול.

Follow The Goose by Grey Goose הוא מיזם סיורים קולינריים שמקיים חמישה מסלולים שונים: ברים מובילים בתל אביב, מסעדות שף בתל אביב, מסעדות במלונות בוטיק בתל אביב, מסעדות מובילות בחיפה ומסלול בראנץ׳ מיוחד. כל סיור נערך בשניים עד שלושה מועדים בלבד ויכולים לקחת בו חלק רק 12 אנשים. לכל מסלול נבחרו ארבע מסעדות וברים, מהטובות בתחומן. בכל אחד מהמקומות תוגש לאורחים מנת דגל אחת וגרסה לקוקטייל על בסיס וודקה Grey Goose מרטיני.

בין המקומות המשתתפים יהיו מסעדת "ג'ורג וג'ון" של השף תומר טל, "ראסיף 33" של חמודי עוקלה בחיפה, "אוזריה" של אביבית פריאל, "קפה אירופה", ועוד ועוד. 

מחיר המסלול לכל אורח: 329 שקלים (כולל מתנה אישית)
16-28 ביוני
לכל הפרטים

Follow the Goose, צילום: אמיר יעקובי

כשטבח פוגש יינן

ראנם ברהום, הבעלים והשף של מסעדת "רשטא" בכפר עין ראפה שבמטה יהודה, יבשל במשך שלושה ימים יחד עם חברו, פרופסור נחום בגלייבטר, ארוחת טעימות שכוללת תשע מנות. הן יהיו מלוות בחמישה סוגי יין שהותאמו להן במיוחד על ידי יקבים מקומיים. הארוחה תכלול הסברים על היינות השונים ומחירה 350 שקלים לאדם.

בתאריך 10 ביוני יתארח במסעדה יקב לטרון המתחדש, לאחר מכן בתאריך 19 ביוני ישדך את היינות שלו לארוחה יקב הנס שטרנבך מגבעת ישעיהו ולסוף בתאריך 24 ביוני יתארח ברשטא יקב סוסון ים מבר גיורא.

אחד הקינוחים בארוחה, צילום: ליהי רוזנברג, דיגיטל מטה יהודה

בין המנות יהיו סיגר פילו עם דג ים טרי על מצע טחינה או יוגורט מפוחמים וקרם לימון, סמבוסק בשר טלה כבדים ולבבות על רוטב עוקצני של עגבניות טריות ומנת מסאחן של עוף צלוי מפורק בסומק ובצל על פיתה מקמח פריקה.

שיתוף הפעולה מתקיים כחלק מאירוע היין השנתי של מטה יהודה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר