מתברר שהחרם על סטארבקס לא תופס ביפן. בוקר אחרי שהסתערנו על מסעדת ה"אכול כפי יכולתך" של KFC הסמוכה לטוקיו וחזרנו עם בטן מלאה ורשמים אמביוולנטיים, החלטנו שאנחנו צריכים שוט מזוקק - או שלושה - של קפאין כדי להתאפס על עצמנו.
עכשיו בואו, זה לא סוד שסטארבקס לא מגישה את הקפה הכי משובח בעולם. יש אפילו שיטענו כי המשקאות של הרשת האמריקנית נוטים להיות דלוחים. לא נתווכח עם הסברה הזו, אבל הרגשנו מחויבות מקצועית לסמן כוכבית: הכל תלוי במיקום ובאופן שבו שותים את הסטארבקס - אם תעצרו באיזה סניף שחוק של הרשת בארה"ב ותזמינו סתם קפה, סביר להניח שלא תעופו עליו. אבל אם תפנו מזמנכם היקר מעבר לים ותנדדו ללוקיישן של "סטארבקס ריזרב רוסטרי" (Starbucks Reserve Roastery) - ויש רק בודדים כאלה בעולם - ככל הנראה לא תתאכזבו. מדובר בסניף השני בגודלו של הרשת והראשון בגודלו מחוץ לארה"ב. בוודאי, אפשר להעיד בפה מלא שהוא גם המרשים ביותר.
אמריקנו זה כאן... וגם שם
נכון להיום מפעילה סטארבקס שישה סניפי ריזרב: בסיאטל (שם נוסדה הרשת לפני 53 שנה), בניו יורק, בשיקגו, במילאנו, בשנגחאי ובטוקיו. מדובר במקדשי קפה מפוארים שמשתרעים על פני יותר מאלף מטרים מרובעים וכמה קומות, שבהם קולים פולים נדירים מרחבי העולם ומכינים תערובות ומשקאות קפה איכותיים שלא תמצאו בסניפי סטארבקס פשוטים.
תוסיפו לזה בר שבו נרקחים משקאות אלכוהוליים עתירי קפאין, מתחם תה מושקע למי שבעניין וגם מבחר אופציות לנשנוש מהיר כמו עוגות, מאפים, פיצות, פוקצ'ות וכריכים מושקעים. זה עוד לפני שהזכרנו את הדוגמיות החינמיות, את התערוכות המתחלפות, את חנות המרצ'נדייז שמציעה פיצ'פקעס מצועצעים לתיירים לצד פריטי אספנים אכותיים, ואת מתחמי הישיבה המפנקים שלא תרצו לקום מהם - בתנאי שתמצאו בהם מקום מלכתחילה.
ארבע קומות של קפה
סטארבקס ריזרב רוסטרי טוקיו אמנם נפתח ב-2019, אבל חוגג השנה יום הולדת חמש, עם כמה אטרקציות שמשלבות בין קפה לתרבות יפנית. בעת השקתו נחשב המקום לסניף הכי גדול בעולם של הרשת, אבל הוא איבד את התואר לריזרב רוסטרי שיקגו.
בכל אופן, ההגעה ליעד שנמצא באזור נקמגורו האלגנטי והמפורסם בזכות הנהר (יותר כמו תעלה) שעובר דרכו, קלה מאוד ברכבת. האתגר מתחיל כשנכנסים פנימה.
אחרי ההלם הראשוני מהחלל העצום והמעוצב, הבנו שהרעיון לקפוץ למגה-סטארבקס הזה בשעות הבוקר המאוחרות לטובת בראנץ' ממריץ, לא היה רק שלנו. המקום היה עמוס בתיירים ובמקומיים (יש שמעידים על תורים של 3-4 שעות למקום). בחרנו לסרוק את השטח כדי לגבש תוכנית פעולה, וגילינו שריזרב רוסטרי טוקיו מתגאה בארבע קומות (לעומת חמש הקומות של המקבילה מעיר הרוחות האמריקנית).
בקומה הראשונה והראשית מוזגים קפה מכל הפולים הנדירים והתערובות שרק תרצו. איתם יוצרים משקאות מיוחדים שעלולים אולי להרתיע לוגמים שמרנים, דוגמת קפה קר עם אננס, אספרסו עם שמן זית, קפה בחליטה קרה שיושן בחביות וויסקי או לאטה קשיו-קרמל.
בקומה הזו גם אופים מנות פחמימתיות למיניהן. חשוב ל ומוכרים מגוון מזכרות כמו כוסות וספלים מעוצבים מכל רחבי מדינת האיים. מחיר ספל אחד יכול להגיע לכמה מאות שקלים כי מדובר בעבודת יד יפנית.
הקומה השנייה מוקדשת ל-Teavana, מותג התה של סטארבקס, עם בר שמציע מבחר חליטות ותערובות ללגימה במקום ובהן כמובן מאצ'ה. יש גם אפשרות להתארח ב"שעת תה" שבה מקבלים מגש כסוף עמוס תופינים מפונפנים ממש כמו באנגליה (מומלץ מאוד להזמין מקום מראש).
הקומה הרביעית והאחרונה כוללת "מתחם השראה" שקט שבו אנשים יכולים לשבת עם המחשב הנייד ולעבוד בנחת על כוס קפה. אבל בקומה השלישית, לטעמנו, מתחולל הקסם האמיתי. שם בחרנו להתיישב. במקום יש בר קוקטיילים עונתיים על טהרת הקפה ומוויטרינות שמציגות לראווה חטאים מתוקים כמו פאי בננות, טירמיסו ומגוון קרואסונים במילויים לא שגרתיים.
בחרנו בשני קוקטיילים: "חבית סאקורה" (Sakura Cask) חמצמץ ופרחוני - קפה בחליטה קרה עם שוצ'ו (תזקיק בטטות), אשכולית, סירופ ליים וביטרס, ו"קפוצ'ינו קינמה" (Kinema Cappuccino) מתוק - אספרסו, חלב, סירופ פופקורן, רוטב קרמל, פוקפורן מקורמל, קינמון ורום. לצד המשקאות התבייתנו על שלושה מיני-קרואסונים חמאתיים וחמודים במילויי נוצ'לה, לימון וריבס (רובארב). המחיר עמד על כ-120 שקלים לכל המגש.
האם נשוב להשלמת פערים בקומות האחרות? כבר פינינו זמן בלו"ז, אפילו על חשבון אטרקציה אחרת בבירת יפן וסביבתה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו