וואי וואי וואי: מעדנייה חדשה מכניסה תבשילים מרוקאיים לפרנה שרק יצאה מהטאבון

השף גיא פרץ החליט לפתוח יחד עם המנטורית הכי גדולה שלו - אמו מימי, רשת חדשה בסגנון מרוקאי • הם מגישים בה גם אוכל רחוב מהמטבח של העדה • YYY הראשונה כבר פועלת בצפון תל אביב

פרנה אח יא מאמא של YYY . צילום: שירן כהן שי

מתי אומרים וואי וואי וואי? או כשקורה משהו רע או כשזה ממש טעים - כך שזה ככל הנראה שם גאוני לרשת המעדניות הכשרה שהחליט השף גיא פרץ (סלון יווני) לפתוח יחד עם אמו, מימי פרץ, ממש בימים אלו של מלחמת חרבות ברזל.

YYY הראשונה נפתחה לפני ימים אחדים במרכז שוסטר בצפון תל אביב ובקרוב עתידים להיפתח סניפים נוספים של הרשת בכל רחבי הארץ. מדובר, למעשה, במקומות בוטיקיים שמציעים אוכל רחוב מרוקאי ודברי מעדנייה בסגנון מרוקאי. במקום החדש אפשר למצוא גם את מיטב התבשילים ומנות הדגל של העדה. "YYY זהו המיזם בו אני מגיש את האוכל עליו גדלתי, בהגשה הכי עכשווית, תוך שימור המסורת והטעמים המדויקים", אומר פרץ.

תוך שימור המסורת והטעמים, צילום: שירן כהן שי

המנה שהכי מייצגת את המקום היא פרנה מרוקאית שנאפית בו בטאבון לבנים ענק לפי מתכון אותנטי שמקורו בשבטים הברברים. בתוכה משולבים שלל תבשילים פרי יצירתם של השף ואמו, בשלנית מרוקאית כבר מעל 30 שנה. המנות יהיו זמינות, גם לאכילה במקום וגם במשלוחים.

יש לציין כי זוהי לא הפעם הראשונה שפרץ משתף פעולה עם אמו מימי. יחד איתה הוא כתב את ספר הבישול הראשון שלו "קסם המטבח המרוקאי" שהפך במהרה לרב מכר.

משתפים פעולה במטבח - מימי וגיא פרץ, צילום: שירן כהן שי

במעדנייה החדשה אפשר למצוא תבשילים מרוקאים שנעשו באהבה לפי מתכונים שעברו מדור לדור: קציצות דג ים בפלפלים ועגבניות (55 שקלים בפרנה / 65 ₪ בצלחת על מצע קוסקוס), לחי של עגל בקדירה מרוקאית (65 שקלים בפרנה / 75 שקלים בצלחת על מצע קוסקוס), אסאדו עגל מפורק בציר עצמות בקר וסילאן בטאבון (65 שקלים בפרנה / 75 שקלים בצלחת על מצע קוסקוס), אריסה מרוקאית ולימונים כבושים, משוויה מהטאבון ועוד שלל מטעמים.

"במיזם הזה אני סוגר מעגל", אומר פרץ. "גדלתי במטבח המקצועי של אמא שלי מימי ואבא שלי עמרם - שפים מדופלמים ואנשי אירוח מהסוג שכבר אין היום. הם לימדו אותי מילדות את סודות המטבח המרוקאי, הכנסת אורחים, כבוד וקולינריה איכותית".

מרכז שוסטר, תל אביב
ראשון עד חמישי 11:00-23:00
כשר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר