צפו: אבי לוי מלמד איך להכין בקלות קוסקוס בבית

מתעצלים להכין מאפס? השף המוערך גילה לנו טריק שמקצר משמעותית את זמן ההכנה • אם נשארו לכם בבית שאריות של אוכל משבת - לוי הוסיף ושיתף אותנו בשני מתכונים נפלאים, שאפשר להכין מהקוסקוס ומהן • וגם - מרוקנים, אלג'יראים או טרפוליטאים - מי באמת המציא את המאכל?

אבי לוי מכין את הקוסקוס. צילום: יוני ריקנר

לרוב החיים שלנו, הישראלים, פשוט מאוד מאוד אינטנסיביים. אז אנחנו מעדיפים שהכל יקרה מהר - שהתור יהיה קצר, שתהיה דרך לעקוף את הפקק, שנוכל לתקתק את המתכון. גם קוסקוס, שהפך עם השנים לאחד המאכלים הנפוצים במטבח המקומי, אנחנו נוהגים בדרך כלל להכין משקית למרות שלעצלות יש מחיר. כמובן - תמיד יהיה הבדל משמעותי במרקם ובטעם בין קוסקוס אינסטנט לכזה שהכנו מאפס. 

נפגשנו עם השף המוערך, אבי לוי, באולמי דיאמנטו החדשים בירושלים, אותם הוא התחיל להוביל לאחרונה. הוא הדגים לנו שם צעד אחר צעד איך מכינים קוסקוס מא' ועד ת' בדרך מהירה ופשוטה שאותה הוא מאמץ במסעדות שלו - "המוציא" ו"מצלה".

צפו באבי לוי חושף את המתכון שלו לקוסקוס // צילום: יוני ריקנר

השף שיתף אותנו גם בשני מתכונים מעולים שאפשר להכין מקוסקוס. סלט מרענן נהדר שמשלב קוסקוס ובמיה עם נגיעות מהמטבח המרוקני ופשטידת בשר וקוסקוס שאפשר להכין מהשאריות שנשארו מהאוכל של שבת. 

מתכון לסלט קוסקוס

צפו במתכון מרענן וטעים לסלט קוסקוס של השף // צילום: יוני ריקנר

רכיבים:

  • 300 גרם במיה אחרי טיגון או צלייה - ניתן גם לחלוט במים רותחים במשך 5 דקות
  • 1 כפית אריסה
  • 2 כפות בצל סגול קצוץ
  • פילטים מתפוז אחד
  • 1 כפית גרידת לימון
  • מלח פלפל
  • 1 כפית פטרוזיליה
  • 4 כפות מיץ תפוזים
  • 2 כפות סילאן

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לקערה. כמובן, הכל חייב להיות מוכן כולל הקוסקוס.
מערבבים בזהירות ומתבלים.
מניחים על צלחת הגשה יפה ומקשטים בעלי פטרוזיליה.

מתכון למאפינס עגל וקוסקוס 

צפו במתכון לפשטידת קוסקוס ובשר מהשאריות של שבת // צילום: יוני ריקנר

רכיבים:

  • 1 כוס קוסקוס מבושל
  • 1 ביצה L
  • 1 כוס כתף עגל מבושל וקצוץ קוביות (אפשר להחליף בכל סוג בשר שנשאר משבת)
  • 8 יח עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 כף שקדים פרוסים וקלויים
  • 1 כף סילאן
  • מלח / פלפל שחור גרוס

הצעת הגשה:
איולי עשבים
עלי רוקט

אופן ההכנה:

בקערה גדולה ובצורה ידנית מקשקשים תחילה את הביצה.

מכניסים ומערבבים בתנועות קיפול את כל שאר המרכיבים.

מרססים ספריי שמן על פורמות שנכנסות לתנור ואופים בחום של 170 מעלות. בודקים אפייה אחרי 10 דקות.

להגשה:

מכניסים למעבד מזון -
2 כפות מיונז
חצי כפית חרדל דיז'ון
מעט פטרוזיליה
מעט נענע
מעט כוסברה
מלח
ופלפל
1 כף שמן זית
1 כפית לימון סחוט

מזלפים על צלחת ומוסיפים עלי רוקט טריים או עלי חסה.

אז מי באמת המציא את הקוסקוס? - זאת התשובה של לוי

אז לאיזו עדה מגיע הקרדיט? // צילום: יוני ריקנר

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר