סלט הביצים הזה הוא "מאכל האלים" של עומר מילר

השף המוערך חווה השבוע רגעים מטלטלים כשנקלע יחד עם בנו סמוך לזירת הפיגוע ברעננה • כדי להשכיח את המחשבות הקשות, הוא החליט להכין "ציבלה" • "אני מבשל נוסטלגיה", הסביר • ביקשנו ממנו את המתכון

ציבלה של עומר מילר. צילום: עומר מילר

השף עומר מילר עבר השבוע (שני) רגעים מטלטלים וקשים כשנקלע יחד עם בנו ריי סמוך מאוד לזירת הפיגוע הקטלני ברעננה, שם ביקר לצורכי עבודה. בסדרת סטוריז שהעלה לחשבונו באינסטגרם הוא סיפר באומץ על הבהלה שבה נתקף באותם רגעים וגם במחשבות שהגיעו אחריהם, מחשבות שבהן ניסה להילחם באמצעות הנשק הכי יעיל שהוא מכיר – בישול. התוצאה? מתכון לסלט ביצים שאותו כינה "מאכל האלים" ובו הוא שיתף גם את "ישראל היום".

"נעלמתי ליומיים מהאינסטגרם", כתב מילר. "אתמול הייתי ברעננה, מטר מהפיגוע. נדפק לי המוח מהקלות הבלתי נסבלת שאפשר למות פה ברחובות באהלן אהלן", חלק בתחושותיו. "ריי (בנו) חולה בבית. הוא היה איתי ברחוב כי הייתי חייב ללכת לסדר משהו בעבודה. לקחתי את הילד שלי חולה באוטו לרעננה ופתאום פיגוע. פאקינג מטר מאיתנו", התקשה לעכל. "שירנקה (אשתו) הייתה בלימודים, אז מהר אספתי את הבנות מהגן. רציתי את כולם קרוב אליי בבית. קניתי להן בלון הליום ונסענו לאסוף אותן".

שף עומר מילר, צילום: פיני סילוק

בהמשך סיפר על המאבק הפרטי שלו, לא לאפשר לטראומה שחווה להשפיע. "החלטתי שאני לא נותן לזה לגעת בי. מינימום השפעה, אבל אני משקר לעצמי. זה תופס אותך בבטן, האימה. אז במקום לתת לחלאה בן המוות לנצח, החלטתי שהיום אני מבשל. תקראו לזה הדחקה, תקראו לזה טמינת ראש בחול... לא מעניין. אני מבשל נוסטלגיה. החלטתי להכין ציבלה, שזה ביידיש בצל, אבל בעצם סלט ביצים ותפוחי אדמה ללא מיונז. ובעצם זה מאכל האלים האמיתי", הכריז.

עומר מילר מכין את המאכל, צילום: מתוך אינסטגרם

מתכון לציבלה של עומר מילר

רכיבים:

  • 12 ביצים
  • 3 תפוחי אדמה
  • 3 בצלים גדולים קלופים וקצוצים דק
  • בין רבע לחצי כוס שמן זית או שומן אווז מומס
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. משמנים תבנית אפייה.
  2. שוברים לתוכה את הביצים.
  3. מניחים את תבנית הביצים בתוך תבנית גדולה יותר ויוצקים מים רותחים לתוך התבנית הגדולה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות למשך 25 דקות.
  5. בזמן שהביצים נאפות, מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם עד רכות.
  6. מוציאים מהסיר, וקולפים.
  7. מטגנים בצל עם שמן זית. בחמש הדקות הראשונות על אש גבוה, ואז מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה עד שהבצל מושחם ומקורמל היטב.
  8. בקערה גדולה מועכים את תפוחי האדמה הרכים, קוצצים את הביצים דק דק ומוסיפים אותן לתפוחי האדמה. מוסיפים את הבצל והשמן לתוך הקערה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

הצעת הגשה:

מניחים מסלט הביצים בנדיבות מעל פרוסות לחם קלוי.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר