קרוק. צילום: אסף קרלה

טוסט נקניק של אהרוני וגלידרייה של שני: נפתחו כמה מקומות חדשים שחובה להכיר

מסעדה יוונית חדשה בהרצליה, תערוכת נעליים מעוצבות למען החטופים בפופ אנד פופ ושלוש ארוחות של השף אוהד לוי על טהרת תוצרת מקומית בערבה • אלה חדשות האוכל המעניינות של השבוע

טוסט הנקניק של ישראל אהרוני

"קרוק" הוא דוכן חדש של טוסט נקניק, אבל טוסט נקניק של אהרוני - על כל המשתמע מכך. הוא נפתח לפני ימים אחדים על ידי קבוצת אהרוני'ס במרכז צים אורבן בגני תקווה. הלחמניות והנקניקים האיכותיים, הרטבים הצבעוניים שמוכנים במקום, כך, מורכב לו שידוך לוהט של בשר וירקות, רוטב ובצק. רגע לפני סגירת הטוסטר, נמשח הכול בשמן מתובל בשום ועשבי תיבול, ליצירת הקראסט והריח הנפלא. המקום כשר וקורץ לצעירים. התפריט כולל שביעיית טוסטים, בהם: אווז-כמהין (אווז הודו, פטריות, ריבת בצל ואיולי כמהין - 49 שקלים), סאוורקראוט (קורנביף כתף, כרוב כבוש, בצל מוחמץ ואיולי חרדל - 49 שקלים) וטוניסאי (מיקס הודו-סלמי, תפוח אדמה, לימון כבוש, אריסה וביצה קשה - 49 שקלים). לבד מאלה, יש גם רביעיית נקניקיות בלחמניה. ובצד - קרעי תפוח אדמה פריכים בשום ועשבי תיבול (15 שקלים), בטטה מתוקה אפויה בשום ועשבי תיבול (15 שקלים) וגם להיט פלא בדמות ניוקי פריטו (29 שקלים).

קרוק טוסט מבית אהרוני'ס, מרכז צים אורבן, דרך הים 14, גני תקווה
ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי 11:00-15:00, שבת 19:00-23:00

קרוק, צילום: אסף קרלה

הגלידה של אייל שני

"מעולם לא עשינו גלידה ובוודאי לא קסטה, שעל שמה רווי הזיכרונות והגעגועים קראנו את שם המקום והתחייבנו שהיא כנראה הקסטה הטובה בעולם", פתח אייל שני פוסט שפרסם השבוע בחשבון האינסטגרם שלו אודות הגלידריה החדשה שפתח בפארק המסילה בתל אביב. הוא הוסיף ש"בכל מה שקשור לתענוגות השמימיים הקפואים האלה. אנחנו בתולות ובתולים, חפים מכל ידע שמכחיד ראשוניות ותשוקה שמהם עשויה הגלידה שלנו. אבל מטבח אנחנו יודעים לעשות ואולי עוד יותר, ללחוץ על הכפתור האנושי שגורם לאושר".

באשר לגלידות עצמן פירט: "יש לנו מטבח עם אותם חומרי הגלם המופלאים שיש לנו במסעדות שמהם אנחנו מבשלים את הגלידות שלנו, וכל יום הן משתנות כי ככה זה במסעדות שלנו, והן תמיד טריות, המבוגרות שבהן לא עוברות את גיל ארבע השעות מרגע לידתן במכונת הגלידה כי דבר אחד אנחנו יודעים היטב - פריזר הוא האויב הגדול ביותר שלהן".

במקום אפשר ליהנות גם משמונה סוגי יינות. "לא כי זה מתאים לגלידה, אלא בגלל שאנחנו לא יכולים לדמיין מסעדה שלנו שאין בה יין גם אם קסטה היא מסעדת גלידה", הסביר השף.

פארק המסילה, תל אביב (צמוד לבית רומנו)
חמישי 15:00-00:00, שישי 11:00-18:00 ושבת 11:00-23:00

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Eyal Shani. Chef‎‏ (@‏‎eyaltomato‎‏)‎‏

חולון מתחדשת בביסטרו בר

OSCAR Bistro & Bar פתח לאחרונה את דלתותיו במרכז עזריאלי בחולון. זוהי מסעדת ביסטרו עם תפריט שמתפתח בהתאם לעונות השנה וחומרי הגלם המעולים שזמינים באזור אגן הים התיכון. אפשר ליהנות בה גם מתפריט אלכוהול רחב ומבחר יינות ממיטב יקבי הארץ. המקום פתוח משעות אחר הצהריים וישרת את העובדים באזור, בשעות הערב הוא פונה לבליינים, משפחות ואוהבי קולינריה ובלילה נפתח כמקום בילוי לקהל הצעיר עם קוקטיילים ומנות שמתכתבות איתם. בין המנות בתפריט תוכלו למצוא ראשונה של ביצה סקוטית רכה עטופה בצ'וריסו מפורק ומצופה בפירורי לחם שמוגש עם סלסת פלפלים (48 שקלים); בעיקריות אסאדו סופריטו ירושלמי בתנור עם בשר אסאדו מפורק ותפוחי אדמה (89 שקלים); עוף SUPREME צלוי על הפלאנצ'ה מוגש על פריקי חיטה מעושנת ורוטב פלפל מדגסקר (88 שקלים); ועוד.

כשרות של רבנות חולון
מרכז עזריאלי, הרוקמים פינת הלהב 26, חולון
ראשון עד חמישי 17:00 – עד אחרון הלקוחות. מוצ"ש עד שעה לאחר צאת השבת

אוסקר בחולון, צילום: אסף קרלה

סופ"ש אוכלים מקומי בערבה הדרומית

שלושה אתרים באזור הערבה הדרומית מארחים את השף המוערך אוהד לוי (מסעדת MAMO) בסוף השבוע הקרוב לארוחות עם תפריטים שונים על טהרת תוצרת מקומית.
אוהד לוי כיהן כשף במסעדות הטובות בישראל, ביניהן "סושיאל קלאב", "אורטוריו", ו"צ'יקטי". הוא גם זכור בין השאר מהשתתפותו בתוכנית המסעדה הבאה של ישראל. בתאריך 28 בדצמבר מתארח השף בקפה תמנע שבמתחם האגם בפארק תמנע עם תפריט איטלקי, למחרת הוא יגיע לפונדק נאות סמדר עם בראנץ' מקומי, וביום שבת הקרוב הוא יגיע לאקו בר מבית "מלונות מטיילים" בקיבוץ לוטן עם שולחן שוק מהערבה. כל המנות הן בהגשה עצמית. במסגרת הסופ"ש יוצעו גם הבירות של מבשלת "בירצינות" מקיבוץ קטורה במחיר מסובסד.

יום חמישי 28/12 14:00-20:00 קפה תמנע באגם – תפריט איטלקי
יום שישי 29/12 10:00-15:00 פונדק נאות סמדר – בראנץ' מקומי
יום שבת 30/12 11:00-15:00 אקו בר לוטן, מלונות מטיילים – שולחן שוק מהערבה
המיזם בשיתוף BDO הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים ובהפקת האב חבל אילות ותיירות הערבה הדרומית

אוהד לוי, צילום: איתמר גינזבורג

סנטי של גיא אריש נפתחת לשבת צהריים

מה שהיה מתוכנן ל-7 באוקטובר קורה עכשיו, אחרי שבועות של בישול בהתנדבות למפונים ומילואימניקים, מסעדת סנטי אותה מוביל השף המוכשר, גיא אריש, פותחת לצהריים בשבת. במסעדת הבר, שנפתחה השנה בגורדון 17 בתל אביב, יוגש במסגרת הזאת תפריט הערב עם ההמבורגר, שהפך למנת חובה של המקום בזמן המלחמה, לצד עוד כמה מנות מדוברות כמו שיפוד לבבות וקוויאר שחור מתוצרת ישראלית.

גורדון 17, תל אביב
שבת בשעות 12:00 - 15:30

שבת בוקר במסעדה,

תערוכה להנצחת אירועי השבת השחורה בפופ אנד פופ

המסעדה וגלריית האמנות של השף המוערך, שחף שבתאי, ברחוב הארבעה בתל אביב מארחת את האמנית מאי גלבוע, בת ה-23 מהעיר. גלבוע מציגה בגלריה נעליים מעוצבות, כזיכרון לאירועי השביעי באוקטובר והעלאת המודעות למאבק להחזרת החטופים. כל נעל מעוצבת בצורה ייחודית (One Piece) ונמכרת במחיר של 899 שקלים - חלק מההכנסות נתרמות למאמצי ההנצחה וההבראה של מתחם נובה.

חלק מהנעליים משלבו שרוכים צהובים כהזדהות עם משפחות החטופים ולהעלאת המודעות להחזרתם, חלקן משלבות שרוכים כתומים לחיזוק המסר הספציפי של החזרת משפחת ביבס וילדיה הקטנים ששבו את ליבו של כל עם ישראל.

מגדלי הארבעה, בניין דרומי קומה 14, הארבעה 28, תל אביב

מתוך התערוכה, צילום: מאי גלבוע

מסעדת סלון יווני נפתחה בהרצליה

הסלון היווני של שף גיא פרץ מביאה חוויה יוונית אותנטית על חוף הים. המקום נפתח במלון דניאל בהרצליה פיתוח. הוא מציע אוכל יווני ים תיכוני מבוסס חומרי גלם מיובאים מיוון ומשלב מטבח פתוח עם מזטים ומנות פתיחה - כנהוג במדינה הים תיכונית שמעבר לים התיכון. המסעדה מאופיינת בחווית בילוי Dinner & Party ומארחת גם הופעות של זמרים מיוון ומישראל

שדרות אלי לנדאו 60, הרצליה
שעות פתיחה: ראשון - רביעי 18:00 עד 23:00, חמישי 18:00 עד 00:00, שישי 12:00 עד 15:00

סלון יווני, צילום: יהונתן בן חיים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו