בלוגרית האוכל וכותבת ספרי הבישול, ניקול קשישיאן מודיק, פרסמה לפני ימים אחדים בחשבונות הרשתות החברתיות שלה מתכון לתפוחי אדמה בקראסט פרמזן עם שום וזכתה ל-52.3 מיליון צפיות ולמיליון לייקים רק בחשבון האינסטגרם.
את המתכון היא הכינה בהשראת המנה שהפכה ויראלית עוד בשנה שעברה. מנת תפוחי אדמה חצויים צלויים בתנור עם קראסט פרמזן קראנצ'י. לפי הטרנד שנולד בטיקטוק, את תפוחי האדמה החצויים מניחים בתבנית המיועדת לתנור, לאחר שמפזרים עליה כמות לא מבוטלת של שבבי גבינת פרמזן.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
"תפוחי אדמה קריספיים עם קראסט שום ופרמזן חזרו והם טובים בהרבה השנה", כתבה קשישיאן מודיק בפוסט עם המתכון שפרסמה. היא הוסיפה ש"מנת תפוחי האדמה הזאת מאוד פשוטה לעשייה וזאת בערך הדרך היחידה שבה אני רוצה לאכול תפוחי אדמה - קריספיים, קראנצ'ים, רכים מבפנים ומצופים בגבינת פרמזן". רגע לפני שחשפה את המתכון המלא, היא הוסיפה לסיום שמומלץ לאכול את המנה "ישירות מהתבנית או כשלצידה קטשופ".
המתכון של הבלוגרית לתפוחי אדמה בקראסט פרמזן עם שום
רכיבים
חצי קילו תפוחי אדמה (רצוי בינוניים)
2 כפות שמן זית
1 כף פטרוזיליה מיובשת
1 כף אבקת שום
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
רבע כוס חמאה נמסה ולא מומלחת
1.5 כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
חממו תנור מראש ל-220 מעלות צלסיוס.
שטפו תפוחי אדמה וחתכו לחצאים.
לאחר מכן קחו סכין חדה וצרו חתכים של ריבועים בחלק החשוף (צורת יהלום).
העבירו את תפוחי האדמה לקערה גדול, פזרו עליהם שמן זית, פטרוזיליה, אבקת שום, ומלח.
בקערה אחרת שימו את הפרמזן, הוסיפו את החמאה המומסת וערבבו עד שתתקבל מחית שמזכירה במרקמה פסטו.
פזרו את המחית באופן אחיד על תבנית אפייה.
קחו כל אחד מתפוחי האדמה, הניחו את חציו החשוף על הפרמזן ולחצו קלות. עשו זאת עם כל תפוחי האדמה.
אפו במשך 25 דקות.
הוציאו את התבנית מהתנור ותנו לתפו"א לנוח במשך כ-10 דקות כדי שהגבינה תתקשה ואז קחו מרית והסירו את היצירה מהתבנית.
שיברו לחתיכות ותיהנו.