כמה פעמים מצאתם את עצמכם מבלים זמן רב ומייגע במטבח רק כדי לקלף חומר גלם - תוהים לעצמכם: "איך זה שאין קיצור דרך לפעולה הפשוטה הזאת בשנת 2023"? לפעמים זמן בישול של מנה מהירת הכנה יכול להתעכב רק בגלל קליפת שום עקשנית או תפוח אדמה רותח שצריך לשקוד לקלף עם סכין. זה מוציא את הרוח מהמפרשים בדרך להכנת המנה ועלול אפילו למנוע מאיתנו להיכנס למטבח כדי להכין אותה מלכתחילה.
אז אל ייאוש, קיים פתרון פשוט לקילוף רבים מחומרי הגלם. החלטנו להתמקד בשלושה נפוצים במיוחד - שום, תפו"א מבושלים וביצים קשות.
שום
כל שצריך לעשות כדי לקלף שום הוא ללחוץ עליו עם ידית הסכין או עם מפרק כף היד עד שמרגישים את קליפה מתנתקת משן השום. לאחר מכן תוכלו פשוט לשלוף את הקליפה מהשן.פעולה שלוקחת בערך שתי שניות לקילוף כל שן שום.
אל תתרגשו אם השום נמעך מעט, זה מפיק עוד מטעמו במנה.
פשוט לוחצים על השום
ביצים
ישנו פטנט לקילוף ביצים בשניות שהפך ויראלי ברשת לפני כשלוש שנים אבל עדיין לא הגיע לא בית בישראל - וישראלים אוכלים המון ביצים קשים, בין השאר, כמסורת בשבת בבוקר. נפלאות הטיקטוק מלמדות שאין צורך להתאמץ כדי לקלף את הביצים אחת אחת. כל שעליכם לעשות הוא להכניס את הביצים לאחר הבישול לקופסה עם מים. לסגור את הקופסה ולנער בחוזקה. כתוצאה מהפעולה הזאת תוכלו להסיר את קליפת הביצה בקלות.
#foodhacks#egg#mealprep♬ ROCKSTAR - DaBaby, Roddy RicchWatch on TikTok
תפוחי אדמה לפירה
בישלתם תפוחי אדמה להכנת פירה יחד עם קליפתם במים רותחים? אל תתאמצו לקלף אחד אחד עם סכין. אל תתאמצו לקלף בכלל, ואם אין לכם עדיין מועך תפוחי אדמה בבית, כדאי שתרכשו אחד כזה. אפשר פשוט להכניס אותם אליו אחד אחד עם הקליפה וללחוץ. תפוח האדמה יצא לקערה והקליפה תישאר בחלקו העליון של המועך. תוכלו להסיר את הקליפות מהמועך כשתסיימו למעוך את כלל תפוחי האדמה.