כבר אי אפשר להתעלם מכך שרשת טיקטוק הפכה גם לפלטפורמה ענקית של שיתוף טיפים וטריקים לבשלנים, מתחילים ומנוסים כאחד. רק בשנה האחרונה היא גילתה לנו למשל, איך לשמור אבוקדו בשל במשך תקופה ארוכה או איך משתמשים נכון בקולפן.
קורי רודריגז, בלוגר שנוהג לשתף טיפים לבישול ובריאות ברשתות החברתיות, פרסם לאחרונה סרטון שהפך ויראלי וזכה ליותר ממיליון וחצי לייקים בטיקטוק, בו הוא שיתף בשלושה טריקים יעילים במטבח. בווידאו הוא מסביר מה עומד מאחורי הפטנטים המשמשים לגלות אם אוכמניות שקניתם בשלות או חמוצות מדי ואם ביצה טרייה או מקולקלת. בהמשך הוא גם דייק את הסברה הרווחת לפיה אם מניחים אבוקדו לצד בננה הוא מתרכך והסביר בדיוק כיצד צריך לעשות זאת.
@healthwithcory#foodhacks#health#fruit♬ original sound - Cory Rodriguez
אילו אוכמניות בשלות ואילו חמוצות?
רודריגז הסביר כי כאשר האוכמניות מבשילות וטעמן מתוק, הן שוקעות במים בשל משקלן הסגולי. אוכמניות חמוצות ובוסריות לעומת זאת, צפות. לכן, כדי לבדוק אם האוכמניות שקניתם מתוקות, עליכם לשפוך אותן לקערה מלאה במים. החמוצות יצופו וכך תוכלו להפריד בינן לבין הבשלות.
כך תדעו אם הביצים טריות
אם תניחו ביצה שלמה בכוס מים והיא תצוף, כנראה שאינה טרייה. רודריגז הסביר כי בביצה יש כיס אוויר שגדל ככל שהיא "מתבגרת". אם החזקתם אותה במשך יותר מדי זמן, כיס האוויר הופך גדול מספיק כדי שהיא תצוף.
הדרך המיטבית לרכך אבוקדו בעזרת בננה
קשה למצוא אבוקדו מושלם והרבה מאיתנו כבר יודעים, שאם שמים אבוקדו קשה סמוך לבננות, הוא מתרכך. הבלוגר נתן טיפ והסביר שכדאי לשים את האבוקדו בשקית יחד עם הבננה ולסגור אותה במשך יממה בערך כדי להגיע לתוצאה מיטבית. "זה אמור להאיץ את התהליך", פירט והוסיף שיש לכך גם הסבר כימי. לדבריו, הבננות מייצרות גז הנקרא אתילן. האתילן גורם לפירות אחרים להבשיל מהר יותר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו