יש קסם באווירה המשפחתית של OPA - ואם לדייק, נאמר שזוהי משפחה חדשה במלוא המובן. עד כדי כך שכאשר שהוחלט על סגירתה של המסעדה לרגל חול המועד סוכות, הבליחו שלושה מעובדי המקום עם רעיון משגע.
פופ אפ שמח ואגבי, לא מחייב וסופר טעים. כמובן שכל ערכי המותג הנחשק באים לידי ביטוי גם בפופ אפ ששמו Opalite, ואדוות אישיותה הקולינרית של השפית שיראל ברגר - שגרפה על OPA את פרס One To Watch של רשימת 50 המסעדות הטובות לשנת 2023 (מסעדות ששווה לעקוב אחריהן), הן חלק בלתי נפרד ממהותו.
ברמן המסעדה אליאור חן, מנהל הפלור שקד הררי והמלצר תומר אשל הם יוזמי הכיף הזה. שלושתם יחד ביקשו להפעיל את המסעדה כמזללה קצבית, שמגישה במשך ימי החג אוכל בגובה העיניים, משוחרר מתפריט הטעימות הרגיל אך כזה המפטפט באותה שפה ייחודית ומרתקת של ברגר.
כשמותג מצליח למתוח את היריעה ולהעניק לעצמו זוויות מבט שונות שמעצימות אותו, זה מבסס את מעמדו וחוסנו. כך יצא שזוהי הפעם השנייה בזמן קצר בה יוצרות נשות OPA, האחיות שיראל ושרונה ברגר ושותפיהן, חוויה אחרת הנגזרת באופן ישיר ומודע מכותרת האם. היה זה לא מזמן ממש בארוחת טבע פראית מחוץ לעיר והנה זה קורה שוב, בדמות הפופ אפ הקצר והמיוחד הזה.
ועכשיו, כשמסעדה כמו OPA לובשת קז'ואל ומכריזה על עצמה כמזללה, האווירה כולה משתחררת בהתאם. מוסיקה בסגנון יותר אלקטרוני מתנגנת בקול ומזיזה אגן וכתפיים, קולות השיחה רמים מהרגיל והבילוי צעיר שאין לו גיל ללא.
תפריט הפופ אפ כולל חמש מנות וקינוח א-לה-קארט (לפי מנה ולא כארוחה מובנית). בין המנות הוגשו לשולחן סנדוויץ׳ שניצל פטריית רעמת האריה עם רוטב ברביקיו לחם תפוח אדמה וסלט קולסלאו. רעמת האריה היא פטרייה בשרנית ונהדרת, בעלת נוכחות מרשימה ועומק טעמים, הציפוי הפריך שהיה לה העניק לה נופך טקסטוריאלי נוסף שהחמיא לה (52 שקלים). מנה נוספת בארוחה הייתה נקניקיית גזר - המנה הגיע כבאן מחמצת מאודה עם גזר מעושן, בצל כבוש ואיולי צ׳ילי מותסס. מדובר למעשה במנה שהביאה לנו את ברגר במלוא הדרה במסעדה החד פעמית "מיס קפלן" שפעלה במתחם שרונה, אי פעם, מזמן, עוד לפני שידענו עד כמה גדולה עתידה ברגר להיות (45 שקלים).
נהנינו גם ממנת שניצלוני פטריית רעמת האריה מטוגנים בבלילת קוג'י ותירס מותסס. מנה שכולה אוממי של סוף הקיץ, מוגשת עם מיטב הרטבים, ביניהם רוטב מנגו חריף וממכר (42 שקלים) וממנת בטטה לבנה שרופה על גחלים עם קציפת יוגורט שקדים ועשבים (42 שקלים).
את הארוחה חתמנו בקוקילידה - עוגיות מיסו שקדים, גלידת וניל וקרמל ארטישוק ירושלמי (36 שקלים).
הקוקטיילים שליוו את האוכל (42 שקלים) היו חלק בלתי נפרד מהחוויה. מלבד קשת הצבעים, התרכובות והסירופים הביתיים - האלכוהול שבהם בהחלט עשה את העבודה: וודקה דרים עם סירופ הדרים מריר- חמצמץ, וודקה ונענע; "פיגם פיגם" עם ג׳ין, ליקר מלון, פיגם וביטרס או למשל, "פמפקין ספייס" שמורכב מג׳ין, ליקר דלעת וסירופ תבלינים.
הביקוש לחווית Opalite גדול ביותר ומרגע פתיחת המסעדה כבר מתגודדים לקוחות ליד הדלת. מומלץ להקדים כי לא ניתן להזמין מקום מראש.
הפופ אפ מתקיים בתאריכים 4-5 באוקטובר בין השעות 18:00-24:00 ובתאריך 6 באוקטובר בין השעות 12:00-16:00
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו