אואזיס
אואזיס של שף רימה אולברה (מונטפיורי 17, תל אביב) תפתח את שעריה בערב ראש השנה עם ארוחת חג הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח זוגי. בין הספיישלים שיוגשו לצד תפריט המסעדה הרגיל: סלט זוקיני נא א-לה רומא (רצועות זוקיני עם שמן כמהין, מיץ לימון וגבינת פקורינו); לברק שלם צלוי ללא האידרה (עם סלסה ורדה בלהבות, קרוקטים של מוצרלה ופלפל פדרון מטוגן); סלטימבוקה (פרוסות שייטל עגל מגולגלות עם חזה אווז מעושן עם מרווה פריכה, תאנים בטמפורה, אנדיב בגריל ובלסמי); וחזה ברווז בגריל (פירה תפוחי אדמה עם בוקצ'וי, פטריות ובצל ירוק בטמפורה, גלייז תה שחור וגלייז מנדרינות). 320 שקלים לאדם, כולל מים מינרליים או מוגזים. להזמנות.
לולה מרטין
לולה מרטין של שף אפי אללוף (שדרות אבא אבן 10, הרצליה) מציגה תפריט ראש השנה רחב במיוחד לכל המשפחה, שיוגש ב-15 בספטמבר החל מ-19:00. על סדר היום (או ליתר דיוק, הערב): מנות ראשונות ומנות ביניים למרכז השולחן, מנה עיקריות לבחירה, תוספות, שתייה קלה, יין, שתייה חמה וקינוח.
בין מנות הביניים: חריימה סטייק לוקוס; וקדירת דייגים יפואית עם ראש לוקוס, אורז, בצל, חומוס וגזר. בעיקריות: כרע עוף ממולא בפריקי ושקדים קלויים בליווי אורז לבן וטנזיה פירות יבשים; פילה לברק מדורה עם עלי גפן, תרד, שום וצ'ילי; אוסובוקו טלה בבישול ארוך על אורז בהרט; ועלי גפן אפויים עם פריקי על מצע טחינה לבנה (מנה טבעונית). 470 שקלים לסועד (300 שקלים לילד עד גיל 12). המחיר כולל שירות.
ג'ורג' וג'ון
ג'ורג' וג'ון של שף תומר טל מרימה ארוחת ערב חג על טהרת התוצרת העונתית וחומרי גלם מקומיים, שכוללת שני פתיחים לזוג, מנה ראשונה, מנת ביניים, מנה עיקרית וקינוח לבחירה לכל סועד. מה אוכלים? טרין כבד אווז (אבק בצל שרוף ופיסטוקים, בריוש קלוי ומוסטרדת תאנים עם תאנים צלויות בסירופ אצטרובלים); במיה תאילנדית (ממולאת בלוקוס קצוץ, מח עצם בקר ועשבי תיבול, גלייז תמרהינדי ברוטב עגבניות שרי צלויות); שקדי עגל (צלויים בגלייז שומר מקורמל, רוטב שום לבן, שמן ירוק וסלרי מוחמץ); ונתח קצבים דק צלוי בג'וספר (מלון בוסר מוחמץ, קקטוס נופאלס כבוש בפלפל חלפיניו, צלוי ומוברש בגלייז תמרהינדי). 600 שקלים לאדם, לא כולל שתייה ושירות. להזמנות.
טנדורי
איך אומרים "שנה טובה" בהודית? צמד מסעדות טנדורי של רינה פושקרנה, בתל אביב ובהרצליה, מזמינות את מי שבחר לצאת מהבית בערב החג לשילוב מסקרן של סעודת ראש השנה ומשתה הודי. תמורת 225 שקלים לסועד (110 שקלים לילד עד גיל 11), תוכלו ליהנות מתפריט מיוחד שכולל מנות ראשונות למרכז השולחן, עיקריות לבחירה, מנות קארי, תבשילים ותוספות מהבופה החופשי, קינוח ושתייה קלה וחמה.
בין המנות שיוצעו: דג פאקורס (נתחי דג ללא עצמות מתובלים ומצופים במעטפת קמח חומוס); כבש דה פאיזה (נתחי טלה מבושלים ברוטב על בסיס אגוזי קשיו ותבליני קשמיר מסורתיים); עוף מקהאני (נתחי עוף ללא עצמות מבושלים ברוטב אקזוטי אדום); מבחר מעדנים מהטנדורי וקינוחים כמו גולאב ג'אמון ובנופי.
אומניה
מסעדת אומניה שבגליל המערבי (צומת כרמיאל מערב) תגיש בערב החג, לצד התפריט הרגיל, מבחר ספיישלים על טהרת הדג, הדבש, התפוח והרימון. בפתיחים: חלה ודבש (25 שקלים) וסביצ'ה דג לבן (גספצ'ו עגבניות, אבוקדו ותפוח גראנד – 65 שקלים). סלט גרגיר (תפוחים, ענבים ולאבנה שנקליש – 58 שקלים). בעיקריות: סטייק בר ים (דלעת, תבשיל תרד, רימונים וחמאת יין לימון – 125 שקלים) וצלעות טלה (תאנים מקורמלות על תבשיל שולבטו עם ציר בקר – 175 שקלים). לקינוח: קרם מלבי ברוטב פסיפלורה מנגו (42 שקלים).
בוקריה
החל מיום ראשון החג ועד לערב החג עצמו, תגיש בוקריה (יצחק רבין 17, פתח תקווה, יכין סנטר) מגוון מנות ספיישל חגיגיות-איטלקיות-כשרות. שתי דוגמאות: מנת "שנהיה לראש" (תפוח אדמה אפוי ממולא סביצ'ה דג ים, בוויניגרט דבש וצ'ילי על סלטון עשבי תבלין ורימון – 68 שקלים); וקינוח טארט חלב ודבש (קראמבל מייפל, קרם חלב ודבש, בציפוי קרם שנטילי וניל ויוגורט – 45 שקלים).

מסעדת בוקריה // צילום: יחסי ציבור
סוהו
שנהיה לראש (דג) ולא לזנב. עד סוף החודש, יוגשו בסוהו (משה בקר 15, ראשון לציון) שלושה ספיישלים חגיגיים: דג דניס צרוב על רוטב קארי צהוב (159 שקלים); טונה פונזו מנגו (חמש יחידות סשימי טונה אדומה על קרם ויניגרט פונזו מנגו, כדורי אורז פריכים, מלח מלדון וטוגרשי – 69 שקלים); וקוקטייל Linky Royal (ג'ין טנקרי רויאל, יוזו, סירופ אננס, רוברטו קוואלי אננס מיץ לימון וליקר קוקוס – 65 שקלים).

מסעדת סוהו // צילום: איציק בראל
סרפינה
סרפינה האיטלקית של יקי כביר (איינשטיין 10, תל אביב) מציעה לראש השנה צמד מנות ספיישל שמבוססות על טעמי החג, ויהיו זמינות בתאריכים 16-13 בספטמבר: אסאדו בחרדל ודבש (אסאדו בבישול ארוך לצד תפוחי אדמה פריזיאן, שאלוט ורימונים – 162 שקלים); וגרבלקס סגול (גרבלקס על מצע שמן עשבי תיבול ירוק עם בצל סגול, צ'ילי, קרם פרש ופוקצ'ינה – 72 שקלים).
יאוזה
ואילו ביאוזה האסייתית, גם היא של יקי כביר וממוקמת באותה הכתובת של סרפינה (אבל בקומה התחתונה), מקבלים את החגים עם ספיישלים כמו טוניאקי (טונה, אבוקדו, תפוח פינק ליידי, טופ של טונה וטוביקו – 68 שקלים); ופנקוטה רימונים (קדאיף אפוי בחמאת וניל, גרידת תפוז, גרגירי רימון ופירות יער טריים – 54 שקלים).
אלנה
מסעדת אלנה שבמלון דה נורמן (נחמני 23, תל אביב) תקיים בערב ראש השנה ארוחה מיוחדת שתעניק פרשנות אישית של השפים דניאל צור ועומר שדמי למנות חג מסורתיות.
בין הראשונות שיוגשו למרכז השולחן: חלה טרייה לצד סממני החג; קרודו דג ים, רימון ופרחי בוראג'; וכרוב ממולא אורז, צימוקים אוזבקים ורכז רימונים. מנת ביניים: קונסומה עוף עם טורטליני ממולא כבד עוף. עיקריות לבחירה: סינטה טלה, פריקה וציר בקר; פילה לוקוס באקווה פאצה וגרגירי חומוס / פירה / אנטיפסטי; תבשיל לחי עגל עם ירקות שורש ופירה / אנטיפסטי; וריזוטו דלעת וקרם פרש (מנה צמחונית). קינוחים למרכז השולחן: טארט תפוחים ודבש וגלידת דבש, מעמולים וצלחת פירות. מנות ילדים: פילה לברק, חזה עוף, המבורגר או פסטה ברוטב לבחירה.
720 שקלים לסועד (ילד עד גיל 5 - 250 שקלים, ילד עד גיל 12 - 320 שקלים). להזמנת מקום: 03-5435400.
נינה ביאנכה
ומה אוכלים אצל נינה ביאנכה (בוסי סנט ג'ורג' 9, צומת בילו, קריית עקרון) לכבוד השנה החדשה? מבחר מנות מיוחדות עם מרכיבים שמאפיינים את החג, כמובן. מקבץ דוגמאות: דג בכרישה (חמאה, יין לבן וירקות קצוצים - 74 שקלים); סשימי רימון (ויניגרט רימונים ותפוח, בצל, צ'ילי, עלי זעתר, נענע וגרגירי רימון - 63 שקלים); עוגת תמרים בדבש (קרמבל תבלינים, תפוח מקורמל בדבש וקצפת - 58 שקלים); וקוקטייל תפוח בדבש (וויסקי דבש, סירופ תפוח תוצרת בית, לימון, מיץ תפוחים וקינמון - 53 שקלים).
סיטארה
קרוב לים - קרוב לדגים. אלה הספיישלים שיוגשו במסעדת סיטארה (רוזנבלום הרצל 8, מתחם סי אנד סאן, תל אביב) במשך תקופת החגים: סשימי תאנים (סשימי ילוטייל על יוגורט מתובל ועלים פריכים לצד פרוסות תאנים מקורמלות - 89 שקלים); טרטר טונה (טבולה רימונים וטונה לצד קנל צזיקי מלפפונים ועלי אייסברג - 79 שקלים); שישברק פורל (כיסוני בצק רבוך ממולאים בגבינה, קרעי פורל וציר דגים - 149 שקלים); ולברק שלם (לצד ויניגרט עגבניות מגי, עגבניות שרי צלויות, שום קונפי וסלטון עלים - 159 שקלים).
ג'ירף
לא ייצא לכם לטוס למזרח הרחוק בתקופת החגים? לא נורא, מפני שרשת ג'ירף האסייתית משיקה תפריט ספיישלים שיוגש לאורך כל ספטמבר. כוכבי החודש: באן קריספי צ'יקן (חסה, איולי, בצל כבוש, כוסברה וצ'ילי - 44 שקלים); באן בשר מפורק (רוטב שזיפים תאילנדי, חסה, איולי, מלפפון חמוץ, כוסברה וצ'ילי - 46 שקלים); טוקיו סביצ'ה (סלמון, אבוקדו, עירית וצנונית, ברוטב פונזו על אצת נורי טמפורה - 43 שקלים); דג טיקה מסאלה (פילה דניס על הגריל ברוטב טיקה מסאלה עם בצל ושעועית צרובים על הגריל, לצד אורז מאודה עם בצל קריספי - 110 שקלים); ולקינוח - עוגת הגבינה של MIMI, שקופצת להתארח (רוטב פירות יער, קראמבל קקאו ודובדבנים - 44 שקלים).
נוסף על המנות מושקים בג'ירף גם שני משקאות ספיישל: צ'יבה (משקה בטעם לימונים, יוזו, מלפפון ומאצ'ה - 22 שקלים); וקוסמוי (משקה בטעם לימונים, ליצ'י, חמוציות, למון גראס וכפיר ליים - 22 שקלים). לא מספיק? אז הרשת גם מציעה תפריט אלכוהול מוזל במחיר 18 שקלים, שכולל אפרול שפריץ, טובורג מהחבית, יינות ועוד.
וגם, לא תשאירו מקום למשהו מתוק בסוף? בכל זאת ראש השנה...
המסעדות לא לבד: גם רשתות הגלידה משיקות טעמים חדשים במהדורה מוגבלת לקראת החגים – פתרון מעולה לקינוח אחרי הארוחה או סתם ככה, ללקק על הדרך.
* קחו לכם תפוחים ורימונים: לג'נדה מציעה לחג מקפא יוגורט עיזים ורימונים (מקפא יוגורט עיזים חמצמץ בשילוב מיץ רימונים סחוט טרי); גלידת פאי תפוחים (גלידת ביסקוטי עם קונפיטורת תפוחים ונגיעת קינמון); וגלידת יוגורט תמרים.

גלידה של לג'נדה // צילום: יערה גדרון
* בוניליה אמנם מסתפקים בטעם גלידה חדש אחד בלבד, אבל הוא סופר מיוחד: דבש ומרציפן, בתוספת שבבי שקדים קלויים בשביל הקראנץ'. הטעם יהיה זמין בסניפי הרשת במהלך ספטמבר ואוקטובר. 19 שקלים למנה.

גלידה של וניליה // צילום: בועז לביא
* הדרמתם בראש השנה עד אילת? הרווחתם, שכן בפונדק יטבתה סוגרים לכם את הפינה מכל הכיוונים עם ארבעה טעמים חגיגיים: ג'לאטו רימונים עם מיץ רימונים טבעי, סורבה תפוח בדבש, ג'לאטו עוגת דבש וג'לאטו מלבי וסירופ רימונים. 24 שקלים למנה בינונית עם שני טעמים.

גלידה של יטבתה // צילום: רוני בלחסן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו