הפריקסה של חיימיקו מגיע לתל אביב
הפריקסה המפורסם של חיימיקו, שכבר כבש את בטנם של רבים, מגיע לתל אביב עם סניף שביעי בקינג ג'ורג' 81. התפריט במקום נוצר סביב הפריקסה שעובר דרך שמן רותח ויוצא תפוח וקריספי בחוץ ונימוח מבפנים.
השוס בתפריט הוא "בוריקסה" - המצאה של חיימיקו. מדובר בבוריק שבתוכו ביצה או תפו"א עם מגוון ירקות ומטבלים. כך, לדברי הבעלים, כשהבוריקה מתפצחת כל התוספות משתחררות ומייצרות הנאה גדולה. בין המנות: בוריקסה שקשוקה (38 ₪) וגרסה מתוקה של בוריקסה בננה לוטי (27 ₪).
כשרות בד"צ בית יוסף
סניף קינג ג'ורג' 81 ת"א
זמני פעילות: ראשון-חמישי - 09:00-00:00, שישי – 09:00 ועד שעתיים לפני כניסת השבת, מוצ״ש – שעה לאחר צאת שבת ועד 00:00
פסטיבל הקוקטיילים של תל אביב
פסטיבל הקוקטיילים של תל אביב יוצא לדרך. במסגרתו יבנו 16 ברים בחלל האירועים "איסט" בכתובת מיטב 13 בין התאריכים 5-6 באוקטובר חול המועד סוכות. במהלך הפסטיבל יקבלו האורחים, בין השאר, 20 קוקטיילים מלאים, ובשעתיים האחרונות של הפעילות הוא יהפוך למסיבת קוקטיילים בה ייקחו חלק מיטב הדיג'ייז.
בראש הצוות שמאחורי הפסטיבל עומדת קבוצת המיקסולוגיה הגדולה בישראל - האלכימאי - The Alchemist.
עלות כרטיסים:
כרטיס יומי, מכירה מוקדמת 125 ₪
כרטיס יומי, סבב 1- 150 ₪
כרטיס יומי, סבב 2 - 175 ₪
כרטיס יומי סבב 3 - 200 ₪
זמני פסטיבל:
5.10.23 , יום חמישי, 22:00-16:00 ו- 24:00-22:00 מסיבת קוקטיילים
6.10.23 , יום שישי, 16:00-11:00 ו- 18:00-16:00 מסיבת קוקטיילים
תל אביב גרוב
שלושה מהשפים המובילים בעולם הגיעו השבוע לישראל על מנת להשתתף ב"תל אביב גרוב", פסטיבל פופ-אפ קולינרי שנערך עד לתאריך 8 בספטמבר. במסגרת האירוע, השף ג'ושוע (ג'וש) גיל מלוס אנג'לס, פינאר אשקוגלו מאיסטנבול והשף שי דובלרו מאספרגניה, יצרו ערבי ספיישל חגיגיים עם השפית אביבית פריאל באוזריה, השף ניר מסיקה בתמנע, השף אוראל קמחי בפופינה, השף אור גינסברג במסעדותיו והשף מאיר ארביב במלון בראון לייטהאוס.
תל-אביב גרוב הוא מיזם קולינרי שמביא בדרך כלל את מיטב השפים, הקונדיטורים, היצרנים והסומליירים מישראל ליצירה משותפת עם קולגות מהעולם, כעת הוא חוגג שנה להיווסדו באירוע "גומלין" חגיגי בעיר שממנה הכל התחיל. פירוט האירועים בכתבה.
5.9: השף היהודי-מקסיקני, שבבעלותו מסעדת Mirate הלוהטת והמדוברת בלוס אנג'לס, ג'ושוע (ג'וש) גיל, מתארח בפופינה עם ארוחת טעימות משותפת שבנה יחד עם השף אוראל קמחי.
6.9: שי דובלרו, השף והבעלים הישראלי של מסעדת Lal באספרגניה בספרד, יגיע לערב חגיגי בסגנון ספרדי בתמנע. הסועדים יהנו מארוחת טעימות בת שמונה מנות.
7.9: השפית פינאר אשקוגלו מתארחת אצל השף אור גינסברג במסעדת סלאס לארוחת אומקאסה פיוז'ן מסקרנת וטעימה במיוחד על טהרת הים והדגים עם תפריט בן תשע מנות ששואב השראה מעולמות המטבח הטורקי והיפני, ומיפו.
8.9: ביום האחרון של הפסטיבל יתקיים בראנץ' חגיגי, "בראונץ'", ליתר דיוק, במלון "בראון לייטהאוס" בתל אביב, בו יארח שף המלון מאיר ארביב את השף הספרדי שי דובלרו לבראנץ' ספרדי עם קוקטיילים של גלנפידיך.
השף ברק אביטל מגיע לוויקי כריסטינה
מסעדת ויקי כריסטינה הוותיקה במתחם התחנה בתל אביב, מתחדשת בשף ובתפריט. השף ברק אביטל, שכבר בישל לכוכבי הוליווד בלוס אנג'לס ופתח את מסעדת "סיטרה" בסרי לנקה הרחוקה, הוא חוזר לבשל בארץ. בפינה הירוקה במתחם התחנה הוא יצר תפריט של טאפאס בר ספרדי לצד מנות פיוז'ן אסייתיות-אירופיות בהשראת מקומות בהם שהה ברחבי העולם, בין המנות: שווארמה שוק טלה סרילנקית על לחם נאן (94 שקלים) ואצבעות כרישה בחמאה לימונית עם גבינת טולום, זעתר ופיסטוקים (58 שקלים).
ויקי כריסטינה, מתחם התחנה 17ב, תל אביב
זמני פעילות: שני עד שבת 19:00-23:00
מעדניית דלימארק נפתחת בראשון לציון
"דלימארק", מעדניית שף חדשה ומיוחדת, נפתחה בימים אלה במתחם הכפר הקסום בראשון לציון. המעדנייה היא חלום של האחים עדי ואורן בלכר. השניים נפגשו עם יצרני הבוטיק הטובים בארץ ואצרו מוצרים - מיינות ועד לרטבים, שמנים ופסטות. במטבח הפתוח במקום מתבשלים מדי יום מגוון תבשילים מכל קשת המטבחים והעדות, ברוטסרי נצלים עופות עסיסיים והבייקרי מוציא מגוון רחב של כריכים ועוגות. מהאוכל של דלימארק אפשר להנות במקום, או לקחת הביתה.
יוסף ורסיה ליבין 26, ראשון לציון
ראשון - רביעי 10.00-18.00, חמישי 9:00-19:00, שישי 9:00-15:00
פסטיבל היין בשילה
חוויה תנ"כית: פסטיבל יין חדש יוצא לדרך בשילה הקדומה. הוא יערך ביום שישי הקרוב באתר ארכיאולוגי במרכז המבקרים של היישוב. בתשלום מחיר כניסה בלבד (95 ₪ לכרטיס ליחיד, 170 ₪ לכרטיס זוגי), יקבלו המבקרים בפסטיבל כוס יין מקריסטל למזכרת וייהנו מטעימות ללא הגבלה של יינות האזור. לצד יקבים מוכרים וכאלה עטורי פרסים, בהם: פסגות וגבעות, יחשפו באירוע לעשרות יקבי בוטיק חדשים מאזור היין הייחודי. דוכני היין יוצבו בין העתיקות וכך גם פוד טראקס עם מנות מגוונות.
פסטיבל היין משותף לאגף התיירות של המועצה האזורית מטה בנימין, מרכז המבקרים שילה הקדומה, "רזי הכרם" ו"הבוטיק של נתי".
יום שישי, 8 בספטמבר בין השעות 10:00 ל-15:00