הלם: מסעדת המישלן המצליחה נסגרת בהפתעה

השף הנודע מישל רו ג'וניור הודיע כי "לה גאברוש", מסעדת היוקרה הלונדונית שלו, תיסגר בחודש ינואר הקרוב • הסיבה: הוא מעוניין לבלות יותר עם משפחתו • רו: "ההחלטה לא התקבלה בקלות, היא נסגרת כשהיא נמצאת בשיאה"

השף מישל רו ג'וניור, ב-2022. צילום: Getty Images

סוף עידן: השף הנודע מישל רו ג'וניור הודיע לאחרונה כי בינואר הקרוב הוא יסגור את "לה גאברוש", מסעדת היוקרה הלונדונית שלו, בעלת שני כוכבי מישלן, שפעילה בבריטניה כבר 56 שנים ושנפתחה על ידי אביו אלברט, ודודו – מישל סניור.

בהודעה שהשף פרסם ברשתות החברתיות, הוא הסביר כי ההחלטה התקבלה מכיוון שהוא מעוניין להשקיע יותר זמן במשפחתו. "אני יודע שההודעה שלי תתקבל בהלם אצל רבים מכם, אבל חשוב שתדעו שההחלטה הזו לא התקבלה בכלל בקלות ראש", כתב. "אני יודע ש'לה גאברוש' חשובה לא רק לי ולמשפחתי, אלא גם לצוות הרחב יותר שעובד בה, ולכם האורחים שלנו, שהפכתם למשפחה שלנו במשך כל כך הרבה שנים. סיום חוזה השכירות הנוכחי שלנו במקום שבו נמצאת המסעדה סיפק לי הזדמנות להעריך מחדש את העשייה שלו ולשקול את העתיד, וזה הזמן הנכון להפוך דף ולהתקדם".

רו, שמנהל את המסעדה מאז שנת 1991, הודיעה כי הסגירה מגיעה למרות שהמסעדה נמצאת בשיאה, וכשהיא מלאה בסועדים לכל אורך השבוע. "אני ממש מצפה לארח כמה שיותר מכם במהלך החודשים הקרובים, אנחנו נסיים את חיי המסעדה כשהיא בשיא שלה", כתב רו. עוד סיפר השף הנודע כי היו לו רגשות מעורבים לגבי ההחלטה הקשה, והוא ציין גם כי רוח המסעדה תמשיך לחיות בארוחות פופ-אפ ובאירועים מיוחדים שהוא יערוך ללקוחות באופן פרטי.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Michel Roux Jr (@michel_roux_jr)

"לה גאברוש", מסעדת אוכל צרפתית שממוקמת כאמור בבירת בריטניה, ידועה במנות המיוחדות שלה ובעובדה שהיא נקראת על שמה של אחת הדמויות הבולטות ביותר ב"עלובי החיים", הרומן הקלאסי של הסופר ויקטור הוגו.

היא נפתחה לראשונה בכיכר סלואן שבלונדון ב-1968, ובתוך זמן קצר למדי הפכה למסעדה הבריטית הראשונה שזכתה בכוכב מישלן, ובהמשך – גם לראשונה שזכתה בשני כוכבים. ב-1982 המסעדה עברה לשכונת מייפייר, ובאותה שנה הגיעה להישג נוסף שאף מסעדה בריטית לא זכתה בה לפניה – להשיג שלושה כוכבי מישלן, בהם החזיקה עד 1993.

רו הוא דמות מוכרת מאוד בבריטניה, שם הוא מופיע רבות בטלוויזיה המקומית, בין אם בתוכניתו שלו, שעוסקת בבישול צרפתי, הוא בהופעות אורח שקיים בתוכניות אחרות, כמו ב"מטבחי הגיהינום" של גורדון רמזי.

"הזמן הנכון". השף רו ג'וניור (ארכיון), צילום: Getty Images
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר