לא מה שחשבתם: המאכלים שיסייעו לכם לעורר תשוקה

מי מאיתנו לא היה רוצה להכיר פתרון קסם שבאמצעותו ניתן להיות נחשק בקרב הפרטנרים? את ט"ו באב רבים מאיתנו יבחרו כנראה לבלות בארוחה רומנטית • לרגל המאורע, המומחית ד"ר סיגל פרישמן מבילינסון הסבירה לנו מה כדאי לאכול, ממה להימנע ואילו מאכלים מסייעים בהעלאת התשוקה

ערב רומנטי

"מצחיק להגיד על מאכל שהוא 'מעורר תשוקה', אבל ברור שאם אני מעלה את רמות הסרוטונין והדופמין, למשל, שבעצם מפעילים את מרכזי ההנאה במוח, הם יחממו גם את האווירה מסביב", אומרת ד"ר סיגל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בביה"ח בילינסון ודיאטנית ראשית של חטיבת בתי החולים של כללית. 

את חג האהבה העברי שחל היום (שלישי), רובנו נבלה ככל הנראה בארוחות רומנטיות. כדי שנדע איך למקסם את המאורע, הסבירה לנו פרישמן מה כדאי לאכול וממה רצוי להימנע. "אני תמיד אומרת שכדי לעורר תשוקה, צריך הרבה יותר מגורם אחד בודד", היא מסבירה. 

אבל האם אפשר לעורר תשוקה באמצעות אוכל?

"זה לא שאם נאכל מזון מסוים ונסתובב לאחר מכן ברחוב, כולם פתאום יקפצו עלינו. בכל זאת, כדי לעורר תשוקה צריך גם לאהוב את מי שיושב איתך", היא מסבירה בחיוך.

איזה מאכלים מעוררים תשוקה?

"אני חושבת שכדאי לחלק את המאכלים הללו לקבוצות", אומרת פרישמן ומוסיפה: "צריך גם להבין ממה רצוי להימנע. למשל, אנשים יוצאים בט"ו באב למסעדה, אוכלים סטייק, שותים יין אדום, חוזרים הביתה גמורים וישנים מצוין. לכן, חשוב להדגיש שמומלץ לא לאכול כבד מדי".

לדברי פרישמן, גם אכילה או שתיית אלכוהול מרובה יגרמו דווקא תהליך הפוך. "זה עלול לגרום תחושת כובד, עייפות, ניתוק מהעולם וזה לא מה שאנחנו רוצים. הכל צריך להיות במידה", היא מבהירה.

סיגל פרישמן, צילום: דוברות בילינסון

מאכלים מעוררי תשוקה

המנחמים

שוקולד, גלידה, מתוקים ופחמימות

"פחמימות, כמו: פסטה טובה, ריזוטו או מאפים שאינם עתירי שומן, למשל, עלי פילו ממולאים, שטרודל תפוחים או פאי כלשהו, אפילו אורז בצורותיו השונות - כל אלה מעלים את רמת הסרטונין והדופמין במוח. אלה שני נוירוטרנסמיטורים שלמעשה נקשרים למרכז ההנאה במוח ולכן גורמים לנו להיות במצב רוח טוב יותר, דבר שתמיד מועיל לתשוקה. הרבה בפעמים משווים סוכר, מאכלים מתוקים ופחמימות לסמים, כי גם הם מעוררים את אותו מרכז הנאה במוח. הם גם מרגיעים - ובואו נודע, רובנו די לחוצים רוב הזמן בגלל מה שקורה מסביב. אנחנו נוהגים לחזור מיום עבודה בסטרס והחומרים האלה תורמים לרוגע".

מאילו פחמימות רצוי להימנע?

"חשוב לציין, מדובר במאכלים מבוססי פחמימות שאינם שמנים. השומן, בגלל העיכול הכבד שלו, בדרך כלל גורם לנו תחושת עייפות. כשאנחנו אוכלים מאכלים שומניים, כל האנרגיות שלנו מופנות לעיכול. כשאנחנו כבדים, אנחנו פחות חושקים. יותר מהכל אנחנו מעדיפים דווקא ללכת לישון. גם גלידה, למשל, היא מאכל מצוין בהקשר הזה כי היא קרה ולא כבדה".

קינוח שוקולד גואנחה של פרדריק באו,

החריפים

צ'ילי, ג'ינג'ר ומאכלים חריפים

"המזונות הללו פועלים על המערכת העצבית ומעלים את זרימת הדם. למעשה, כשאנחנו אוכלים אותם, זרימת הדם שלנו הופכת טובה יותר וזה יכול לעזור בכל הנושא של פעילות מינית. זרימת דם טובה נחוצה בהקשר של יחסי מין ולכן חריף במידה, יכול לעשות את העבודה".

צלחת חריפים, צילום: איתיאל ציון

האדומים

תותים ופירות יער

"ראשית כל, חשוב לציין שהמאכלים האלה בעלי הצבע האדום, מאוד בריאים כי הם מכילים נוגדי חמצון ונוגדים תהליכים דלקתיים פוטנטים. כלומר, הם בעלי יכולת להתנגד לתהליכים דלקתיים כמו מוות תאים, הזדקנות, מחלות לב וסרטן. כך גם היין האדום, עליו נדבר בהמשך. הפרות האדומים הם בעלי מראה מעורר תשוקה ואכן יש חשיבות לאוכל יפה.

"הצבע האדום נקשר לסקסיות ולמזון מפתה כמו שהצבעים ירוק או כחול נקשרים למזון רעיל. בנוסף, את המאכלים האלה אנחנו בדרך כלל אוכלים בצורה משוחררת יותר ופחות מחויטת. אם אנחנו רוצים לשחרר עכבות לחצים בערב הזה, אז בהחלט אפשר להגיד שפירות אדומים ודברים שאנחנו אוכלים עם הידיים גורמים לנו להיות פחות מעונבים ויותר משוחררים".

צילום: לירון אלמוג // תותים במטבל שוקולד. הכלים באדיבות לגעת באוכל,

המרגיעים

יין ואלכוהול

"אלכוהול מרגיע אותנו. הוא מרגיע את מערכת העצבים, אבל גם עוזר לזרימת הדם. לכן אנשים בדרך כלל מסמיקים מיין. שתיית יין משחררת עכבות והופך אותנו להיות קצת פחות מודעים. הדבר בעצם מסייע לנו ליהנות, לא להיות כבולים, שרויים במתחים או מודעים מדי לאופן בו אנחנו חשים עם עצמנו ואז הכל נעים וטוב. אבל חשוב להדגיש, צריך לדעת גם לשים את הגבול עם אלכוהול. אנחנו לא רוצים למצוא את עצמנו ישנים מעולפים. אנחנו גם לא רוצים למצוא את עצמנו במצב שאנחנו מנותקים לחלוטין מהסיטואציה. כאמור, הכל צריך להיות במידה".

הכל במידה, צילום: GettyImages
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר