שוק מחנה יהודה, הלב הפועם של ירושלים, קיים בשבוע שעבר חגיגות לרגל מאה שנים להיווסדו. במסגרת האירועים נבחרה "מנת המאה" של השוק - מנה שמספרת את סיפורו.
מיטב השפים והמסעדנים של העיר התחרו ויצרו מנות כדי לזכות בתואר הנכסף. בתחרות, שהתקיימה לפני כשבוע בתאריך 2 ביולי, הוגשו המנות לחבר שופטים בראשות השף שלום קדוש, השפית קרן קדוש והשפית כתבתנו, מאיה דרין. לבסוף זכתה במקום הראשון מנת ״רביולי במיה״ של השף זכאי חוג׳ה ֿממסעדת ג׳קו סטריט.
"חשבתי לשלב (במנה) את כל מה שיש לשוק להציע", הסביר השף חוג׳ה ופרט: ״בין אם זה בעונתיות של השוק אותה מייצגת הבמיה, הנוסטלגיה, שהם המרק והמילוי של הרביולי, והשוק עצמו - שאלה הם השיפודים ונתח שוק אווז".
לרגל הזכייה, שיתף חוג'ה עם "ישראל היום" את המתכון למנה המנצחת.
מתכון לרביולי במיה של השף זכאי חוג'ה
רכיבים
למרק במיה
חצי קילו במיה אחרי ניקוי
2 בצלים לבנים
כף מלח לימון
כף סוכר
3 גזרים חתוכים לרוחב ולאורך
4 שיני שום קצוצים
4 גבעולי סלרי קצוצים
ופלפל ירוק חריף אחד קצוץ
4 כפות רסק
מלח פלפל שחור
אופן ההכנה
מטגנים את הבצלים עד שקיפות, מוסיפים כף סוכר וכף מלח לימון.
מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד 5 דקות.
מוסיפים שום, סלרי, פלפל חריף, רסק עגבניות, מלח ופלפל שחור.
מטגנים הכל יחד לעוד כמה דקות.
מוסיפים מים בגובה חצי סיר ומרתיחים.
מטגנים את הבמיה הנקיה ומכניסים אחרי חצי שעה למרק.
מבשלים חצי שעה ומוסיפים את הרביולי למשך 5 דקות נוספות.
לבצק הרביולי
רכיבים
300 גרם קמח לבן מנופה
700 גרם קמח דורום
10 ביצים
אופן ההכנה
מערבבים יחד במיקסר את הקמחים.
מוסיפים את הביצים לאט לאט תוך כדי עבודה.
כשהבצק מתגבש והופך חלק עוטפים ומקררים למשך שעתיים.
למילוי הרביולי - "סיסקה" - מילוי שבא מהעולם הכורדי
רכיבים
2 ק"ג נתח בשר מס' 2 חתוך לקוביות
2 ק"ג בצל לבן חתוך לקוביות
2 כוסות שמן קנולה
2 גבעולי סלרי קצוצים
5 שיני שום קצוצות
וחצי פלפל חריף טרי קצוץ דק
אופן ההכנה
מכניסים את הבשר, הבצל והשמן לסיר ומביאים לרתיחה.
כשרותח מנמיכים את האש ומבשלים במשך 3 שעות על אש נמוכה מאוד.
מערבבים עד שהבשר נהיה שחום נורא ופריך.
מסננים מהשמן, וקוצצים את הבשר לשערות.
מוסיפים סלרי שום ופלפל חריף טרי קצוץ דק לפי הטעם.
ממלאים את הרביולי ומקפיאים.
לשיפור: לוקחים במיה הודית / תאילנדית וחורצים לאורכה.
ממלאים במילוי הרצוי וקולים במחבת יבשה מכל הצדדים.
מכנסים לתנור ל- 8 דק 200 מעלות
מגישים הכל יחדיו.
בתיאבון.