שוק מחנה יהודה בירושלים - השוק הצבעוני שמאחד עדות ותרבויות, עבר והווה - חוגג 100 שנים להקמתו. במסגרת החגיגות יתקיימו שני אירועים קולינריים בולטים. היום (ראשון) בכיכר ואלרו בשוק יתחרו שפים ומסעדנים ירושלמיים מובילים בפני צוות שופטים על "מנת המאה" - מנה שמספרת את סיפורו של השוק. בהם: קבוצת מחניודה של אסף גרניט, ג׳קו סטריט, "המוציא" אבי לוי והשפית רחל בן-אלול. המנה תיבחר על ידי השופטים: שלום קדוש, מאיה דרין, עזרא קדם והשף-קונדיטור קרן קדוש.
היום השני של חגיגות המאה יתקיים למחרת, בתאריך 3 ביולי, במלון ״ענבל״ בירושלים. הוא יתמקד בכנס בינלאומי של 21 מהארץ והעולם. האירוע יכלול דיונים על עתיד השווקים ובמסגרתו תתקיים ארוחת הצהריים בשם ״שפים מבשלים שוק״ בחצר המלון, בה יחברו מסעדנים ירושלמים זה לזה ויכינו מנות שמאפיינות את השוק. בין הדוכנים שיוקמו במקום יהיו, למשל: דוכן של אורי נבון ממחניודה ואורן ששון ממסעדת אישטבח, שיכינו את מנת ״זנב לאריות ולא ראש לשועלים״ - גיוזה כורדית ממולאת בפולנטה, ראש וזנב שתוגש בציר בקר, פטריות מוחמצות וריבת פלפל חריפה. השפית רחל בן אלול (רחל בשדרה) והשף מרכוס גרשקוביץ (אנג‘ליקה) יכינו קובה סינייה עם סלט ירוקים וחמציץ. רנם ברהום (רשטא) ונדב מלין (לואיזה) יכינו בשר מפורק עם קונפי חצילים על מסבחה של לוביה, ועוד ועוד.
חגיגות המאה לשוק מחנה יהודה (הכניסה חופשית), תאריך 2 ביולי, בין השעות 23:30- 18:30, ברחבי השוק
חגיגות בלב השוק // צילום: רון ירקוני יחסי ציבור
השף שחר לוי (מתמודד "מאסטר שף") יצר בקפה "השובך", שפתח לפני כשנה בשכונת רמת ישראל בתל אביב, תפריט בראנץ' חדש. לוי נוהג לארח חברים בביתו לארוחות בוקר מושחתות שלצידן אלכוהול והן ידועות בשם "מועדון ארוחת הבוקר של שחר". כעת הוא החליט להביא את "מועדון ארוחת הבוקר" גם לקפה עם מנות שונות, חלקן עשויות בטאבון. מנות הבוקר שלו גדושות בירקות טריים, לחמים ריחניים, ביצים, גבינות מחלבה ועוד. התפריט מוגש מדי יום עד השעה 18.00. בין המנות: שובך בנדיקט - קרואסון חמאה, ביצה עלומה, סלמון כבוש במקום וצרוב, אורוגולה, רוטב הולנדז, בצל ירוק וסלט אישי (62 שקלים) או קרוק מאדם פלורנטין - טוסט קאסטן עם גאודה, צ'דר, קלמטה, ממרח עגבניות שרופות, רוטב בשמל תרד, ביצת עין, בצל ירוק וסלט אישי (65 שקלים).
דם המכבים 26 תל אביב
מיטב יקבי הגולן חוגגים מדי שנה את התוצרת החקלאית המשובחת של הענף בפסטיבל חג היין בגולן. השנה יתקיימו החגיגות בין התאריכים 2-7 ביולי. במהלך חג היין בגולן ניתן יהיה לבקר בשלל יקבים ומרכזי מבקרים באזור וליהנות מחוויות של טעימות יין, סיור, הסברים על יינות היקב ותהליך הייצור, ועוד. בחלק מהיקבים ניתן ליהנות מסיור שטח מלווה על ידי היינן בכרמים.
אירועי היין יתקיימו השנה במחווה לעיר שדרות, ממנה צמחו הרכבי מוזיקה מצליחים, וישלבו סדרת מופעי מוזיקה ויין חד פעמיים ביקבי הגולן, בהשתתפות כנסיית השכל, חיים אוליאל, להקת שפתיים, ועוד.
מיכל ושרי אנסקי משיקות סדרת כריכים וסלטים בשם "הפרוסה הטובה" שמגיעה עד הבית באפליקציית
Yango Deli. זאת לאחר ההצלחה של משלוחי החמין בחורף לפי המתכון של שרי אנסקי מתוך הספר "חמין". את הלהיט החדש הן מוציאות תחת המותג "שרינג". במסגרת המותג, בנות משפחת אנסקי שמו להן למטרה ליצור אוכל בסיסי נקי מתיעוש, טעים, בריא ומרגש - Premium Basic. בין המנות של "הפרוסה הטובה" מוצעים: כריכי חביתה, סלט טונה, פסטרמה הודו מעושנת, גבינה צהובה, ושווארמה.
תחילה תוצע הקטגוריה בשבעה סניפים ברמת גן, תל אביב ופתח תקווה ובהמשך תורחב לכל סניפי Yango Deli
מסעדת ההמבורגר "בורגר לג'נדס", בה אפשר ליהנות מקציצה עשויה בשר בקר מובחר תחת הקונספט של מנות בהשראת אגדות תרבות, משיקה קולקציית המבורגרים חדשה. בתפריט החדש תמצאו: "קינג ג'יימס" - קציצת ההמבורגר האגדית מוגשת בלחמנייה רכה עם איולי שום, חסה קצוצה, פטריית פורטובלו צלויה על הגריל, בצל מקורמל, שום קונפי ורוטב בורבון ויסקי על שם הכדורסלן לברון ג'יימס (64 שקלים); "וונדר" - קציצת ההמבורגר האגדית מוגשת בלחמנייה רכה עם איולי שום, חסה קצוצה, מלפפון חמוץ, ריבת בצל, ריבת עגבניות שרי, שברי אגוזי לוז קלויים, רוטב קרם בלסמי וחרדל דיז'ון על שמה של גל גדות (64 שקלים); או "ג'קסון" - קציצת ההמבורגר האגדית מוגשת בלחמניה רכה עם איולי צ'יפוטלה, חסה קצוצה, גבינת צ'דר טבעונית, אננס צלוי על הגריל, פלפל חלפיניו ורוטב טריאקי אננס על שם מייקל ג'קסון, כמובן (64 שקלים).
הגיבורים 63 חדרה
"רביבה וסיליה", הביסטרו התל אביב שנמצא במגדלי צמרת, פותח למשך הקיץ בבר הממוקם במרפסת החיצונית של המקום את FRONT by Reviva. הוא יהיה פתוח בימי אמצע השבוע בין השעות 17:30 - 23:00 עם האפי האוור עד השעה 19:30. ברביבה רקחו עבור המקום תפריט קטן, כזה שכולל ביסים לצד הדרינק הצונן והבריזה הקייצית הנעימה. השנה נבחר הצבע הוורוד להוביל בו את המנות והמשקאות. בין הנשנושים הקטנים: טוסט טומט (42 שקלים), פטריות פקורינו (58 שקלים) ופיצה (64 שקלים). מה שותים? בין השאר יינות מבעבעים מצרפת וקוקטיילים כמו: אוזו שפריץ אבטיח, לימון וסודה (54 שקלים).
ניסים אלוני 10, G צמרת, תל אביב
Depi, בר האוכל סמוך לפארק המסילה בתל אביב, חוגג את הקיץ עם תפריט של "קטנות מהים ושאר ירקות" - כהגדרתן של השפיות ובנות הזוג, מזי חלבי וג׳ינה ריץ׳. התפריט, שמוגש מדי שבוע בימים שני ושלישי, מציע הרבה טאפסים ומנות ביס מגוונות לצד צלחות גדולות. בין המנות, למשל: סטייק טורו טונה עם חמאת קושו הדרים, שומר קונפי, זעפרן ופירה באטר (88 שקלים) או ברבוניות מטוגנות בציפוי קמח חומוס וטוגראשי, עם שמנת חמוצה ועלי גפן (56 שקלים).
דה פיג'וטו 23, תל אביב