סיי צ'יז
איפה יושבים: ביסטרו חוות רום, מושב כמון
על מה משקיפים: על רכס הר מירון - מהים וכמעט עד לכינרת. הפעם לא נרחיב במילים, מפני שהתמונה המרהיבה ממחישה כמעט הכל - חוץ מאת הטעמים, כמובן.
מה אוכלים: חוות רום היא אמנם מחלבת בוטיק שמציעה גם קורסי גבנות, אבל במקום פועל גן ביסטרו חלבי כשר בניצוחו של השף נדב קורנפלד. המקום פתוח בשעות הצהריים עד השעה 15:00. תפריט המקום מבוסס בעיקר על דגים וגבינות עם דגש על תוצרת חקלאית טרייה שמגיעה מהאזור - ממש מהחווה לצלחת. בתפריט שעשוי בטאץ' איטלקי תמצאו גם פסטות.
חוף ללא הפסקה
איפה יושבים: סיטארה, תל אביב
על מה משקיפים: סיטארה הצפון תל-אביבית האלגנטית ממוקמת ממש על קו הים במתחם סי אנד סאן ומספקת לסועדים נקודת תצפית מושלמת (ואנחנו לא סתם אומרים) לעבר השקיעה.
מה אוכלים: מדובר במוסד קולינרי שקיים כבר קרוב לעשרים שנה ומציג תפריט אירופאי-ים תיכוני ששואב השראה מהנוף, כמו גם מהתוצרת, של הים התיכון. בתפריט שלה תמצאו מנות החל משווארמה וקבב דג ים ועד לסושי - רק תטילו חכה ותבחרו.
בוקר טוב, גליל תחתון
איפה יושבים: לוטם דרעי אבטליון
על מה משקיפים: אין כמו לפתוח את הבוקר (או את הצהריים, תלוי מתי תתעוררו) בארוחה גלילית משובחת שנפרשת מול הנוף הירוק מתחת לשמי הצפון התכולים - בית הקפה הכשר למהדרין הזה מספק בדיוק את החוויה הנדרשת. המקום נמצא במתחם בית הבד של ישוב אבטליון שבמועצה האזורית משגב. אם חפצתם בפסטורליה כפרית ואותנטית - זה הלוקיישן הנכון.
View this post on Instagram
מה אוכלים: לאחרונה השיק לוטם דרעי, האיש שעומד מאחורי בית האוכל, תפריט חדש שכולל מאפים טריים בעבודת יד, סלטים "שהרגע נקטפו", מנות ביצים (איך נשמע לכם "קרואסון מקושקשת גבינות"?), פסטות כמו פפרדלה גלילית עם פורטובלו, נענע ותרד, פיצות וקובניות. המקום פתוח בימות השבוע רק עד 15:00, ובשישי עד 14:00.
זה לא ג'ונגל, זו רעננה
איפה יושבים: מקום בלב, רעננה
על מה משקיפים: מקום בלב, שמוגדר כ"פארק קולינרי", שוכן בליבה של העיר רעננה במרכזו של גן גדול, ירוק ופסטורלי. ממש ריאה ירוקה ומזמינה באמצע הבלגן העירוני (עד כמה שרעננה יכולה להיות בבלגן, זאת אומרת). את הירקות ומרבית חומרי הגלם האורגניים המשמשים את מטבח המקום מגדלים ממש בסמוך, כך שהדרך שהם עושים מהאדמה לצלחת קצרה במיוחד.
סמוך למשק חקלאי ברעננה // מקום בלב
מה אוכלים: המקום, שקיים מזה שלושים שנה, עבר לאחרונה מהפך ומציג כעת תפריט ושף חדשים (קובי כץ, טורקיז), כמו גם קונספט ייחודי: בבוקר תוכלו לשבת על קפה, נשנוש ואפילו להשתתף בסדנת יוגה או פילאטיס, ואילו בערב הופך מקום בלב לגן יין ומסעדה. התפריט אמנם מתחלף, אבל אנחנו לגמרי בעניין של ריזוטו קבב דג, מחבת כתום-ירוק עם לינגוויני סלמון, ומבחר סלטים, כריכים וארוחות בוקר.
אולי תישארו לישון?
איפה יושבים: במסעדת הרופטופ של מלון עכותיקה, עכו
על מה משקיפים: אל האופק של הים התיכון, על חיפה והמפרץ, ואפילו על ראש הנקרה - הכל מגבוה גבוה, באחד הלוקיישנים הכי מרהיבים שיש לעכו להציע. רק קחו בחשבון שכדי להגיע לאותה מרפסת נשגבת שעל הגג, תתבקשו לטפס במעלה 46 מדרגות, שכן מדובר בבניין עתיק המיועד לשימור. פייר? שווה את המאמץ.
מה אוכלים: נוסף על ארוחת הבוקר החדשה, הכוללת מאפים ממולאים, חביתות, סלטים וגם חומוס טרי וריחני, הרופטוף השיק לאחרונה תפריט שקיעה מעודכן ששם דגש על מאזטים עכואיים קרים וחמים (מה שמצאו באותו יום בשוק ומה שנמשה מהים). המקום כשר בהשגחת צהר.
ממש מטר מהנמל
איפה יושבים: דוניאנא, עכו
על מה משקיפים: עדיין בעכו, נוף הים התיכון המרהיב של דוניאנא מתמקד גם בשרידי הנמל הצלבני העתיק, שנבנה במאה ה-13. המסעדה עצמה ממוקמת בנמל עכו הנוכחי, למרגלות החומה העתיקה וממש ליד הגלים, מה שמעניק לישיבה בה נופך היסטורי מרשים שלא תמצאו ביותר מדי מקומות אחרים בארץ, אם בכלל.
מה אוכלים: תפריט הקיץ החדש של דוניאנא, אותו הרכיב השף סאהר סולימאן, מבוסס על מטבח ים תיכוני. הוא כולל שפע של מטעמים כמו סשימי טונה צרובה בתוספת חציל מעושן; טרטר פילה בקר על מצע מחמרה (מטבל פלפלים); שישברק גבינה טבעונית; טליאטה נתחי פילה בשמן זית ורוזמרין ומבחר מנות נוספות מהים ומהיבשה.
פריז פינת ג'רוזלם
איפה יושבים: בראסרי עין כרם, ירושלים
על מה משקיפים: אם התמזל מזלכם והשגתם מקום בטרסה שבמפלס העליון של בראסרי עין כרם - במיוחד לקראת השקיעה, לא תוכלו להוריד את העיניים מהרי ירושלים הירוקים ומצריחיה המוזהבים של העיר. אוויר הרים צלול כיין מגיע על חשבון הבית ואם תסיטו לרגע את המבט לקירות המסעדה, תוכלו להתרשם מיצירות אמנות מתחלפות.
מה אוכלים: המקום מציע תפריט ביסטרו מגוון עם ראשונות דוגמת רביולי גבינה כחולה ודבש; סלט "בלנד עלים ומרציפן" (חסה, אוכמניות מיובשות, תפוח פינק ליידי וגבינת פטה) ועיקריות מסקרנות כמו קציצות בורי א-לה מסחאן וסופריטו כבדי עוף.
מצאנו את הגאולה
איפה יושבים: גאולה בר, מושב תקומה
על מה משקיפים: גאולה היא אמנם לא מסעדה פרופר, אלא יותר עגלת קפה / פוד טראק באווירה כפרית דרומית נעימה, אבל הנוף ממנה מושלם והתפריט קליל וכשר למהדרין. העגלה מצאה לעצמה מקום חנייה קבוע במשק של משפחת בוימן, ממש בין הכרמים של מושב תקומה שבצפון הנגב. במקום שולחנות ערוכים תמצאו סביבה פינות ישיבה מפנקות מתחת לכיפת השמיים זרועי הכוכבים.
מה אוכלים: כריכים, סלטים, מאפים, מיצים סחוטים וכמובן שגם קפה. תוכלו ליהנות בה גם ממנות טבעוניות. מי יודע, אולי המקום יעשה לכם חשק להפשיל שרוולים, להניף מעדר ולהצטרף לעבודה החלקאית.
מדרום אפריקה - לקפה בנגב
איפה יושבים: קפה רונאל, מצפה יאיר, חבל יתיר
על מה משקיפים: על הנוף המדברי הקסום והבראשיתי של מדבר יהודה, ממש מהקצה של מצפה יאיר - על התפר שבין ההר למדבר. אם היו מגישים בתקופת התנ"ך בראנץ' מפנק, זה ככל הנראה היה קורה בקפה רונאל. את המקום הקימה רונאל שעלתה לארץ עם משפחתה מדרום אפריקה.
מה אוכלים: בימי שישי מציע המקום בראנץ' חלבי מושקע בין השעות 10:00 ל-13:00. במהלך השבוע המקום פתוח לקבוצות בהרשמה מוקדמת בלבד. כמו כן, ניתן להזמין מראש אוכל בשרי לשבת.