רעבים? המנה הזאת תגיע רק 35 שנים מיום הזמנתה

קונדיטוריה שמציעה עוגות סושי, פפסי מותאם מנה ועוגיות שבורות במכוון - יפן, ארץ ההמצאות הקולינריות הביזריות, לא מפסיקה להפתיע ואנחנו כאן כדי לעדכן

מנה של 35 שנה. צילום: יח"צ

עוגות סושי מפתות, משקה קל שהותאם לשתייה לצד מנת נודלס ספציפית, עוגיות פגומות (במכוון) ושימו לב לזה: קרוקט תפוח אדמה ובשר שיגיע אליכם שלושה וחצי עשורים אחרי שהזמנתם אותו. יפן, ארץ ההמצאות הקולינריות הכי מטורפות, לא מפסיקה להפתיע, ואנחנו מספקים לכם הצצה עדכנית, ובלי נדר גם טעימה.

תודה על ההזמנה, תקבלו אותה בעוד 35 שנה

הזמנת מקום למסעדה מבוקשת במיוחד היא לא סיפור גדול, גם אם השולחן הבא מתפנה רק בעוד כמה חודשים. גם עם בשר מיושן אנחנו יכולים להתמודד, כל עוד ההשקעה שווה את זה. אבל מה תגידו על מנה שתגיע אליכם לא פחות מ-35 שנים אחרי שהזמנתם אותה? (לא, זו לא טעות. באמת התכוונו ל-35 שנים - שהם כ-12,775 ימים). מוכנים לבלות יותר משליש מחייכם בהמתנה מורטת עצבים?
אם כן, הכירו את קרוקט בשר הקובה האולטימטיבי של קצביית אסהיה (Asahiya) היפנית - מעין לביבות בשר ותפוח אדמה. אם תזמינו היום מארז של חמש יחידות תמורת 2,700 ין בלבד (כ-68 שקלים, כ-13.5 שקלים ליחידה), הוא יגיע אליכם (או לילדים ואפילו לנכדים שלכם) בסביבות שנת 2058, מפאת רשימת ההמתנה הבלתי נתפסת.

קרוקט תפוח אדמה ובשר, צילום: יח"צ

כל קרוקט במשקל 110 גרם נעשה בעבודת יד סיזיפית, מה שמעניק לתפוחי האדמה מרקם חלק כמשי. אל תפוחי האדמה מתווספות שלוש קוביות בשר בקר מסוג קובה, שמקורן ביפן. בשר זה נחשב לבשר המעודן, היוקרתי והאיכותי ביותר בעולם. בשל כך גם למבוקש ולנדיר מאוד.

ומה פשר תקופת ההמתנה המטורפת? ובכן, אסהיה משתמשת אך ורק בבשר קובה נקבה בדירוג A5 (הגבוה ביותר) שגדל במחוז היוגו (אשר בירתו היא העיר קובה) ועבר תהליך יישון מוקפד בן שלוש שנים. גם תפוחי האדמה צומחים להם בנחת וללא מפריע בחווה מקומית ונחשבים לאיכותיים במיוחד. למעשה, פרות הקובה עצמן ניזונות מהשאריות של תפוחי האדמה. במילים אחרות: המלאי מוגבל. תוסיפו לכך את העובדה שבמשך השנים עשה האינטרנט את שלו, והקרוקטים הפכו לאט אבל בטוח לסמל סטטוס ולמתנה נחשקת במיוחד, שאדם לעיתים מזמין בשביל הדורות הבאים.

הבשר במנה המיוחדת, צילום: יח"צ

למעשה, רק בשנה שעברה זמן ההמתנה המוערך לאספקת המנה היה 30 שנים, ואילו ב-2016 היינו נאלצים לחכות 14 שנים בלבד עד שהקרוקט המיוחל יעשה אלינו את דרכו. "הפסקנו למכור אותם ב-2016 בגלל שזמן ההמתנה עמד על יותר מ-14 שנים, אבל קיבלנו פניות רבות מאנשים, שביקשו מאיתנו להמשיך להציע אותם", אמר ל-CNN שיגרו ניטה, הבעלים הנוכחיים של אסהיה. ניטה הוא דור שלישי למשפחת קצבים חרוצה המייצרת מדי יום כ-200 קרוקטים לצד מוצרי בשר נוספים.

"אמרו לנו שאנחנו צריכים להעסיק יותר אנשים כדי שנוכל להכין יותר קרוקטים, אבל אני לא מכיר בעל עסק ששוכר עובדים ומייצר עוד סחורה במחירי הפסד (שכן מחירי בשר הקובה רק נוסקים - ד.פ). צר לי שהלקוחות נאלצים לחכות, אני באמת רוצה לשלוח להם את הקרוקטים כמה שיותר מהר, אבל אם אעשה זאת - אפשוט את הרגל", טוען ניטה, ומוסיף כבדרך אגב שבדרך כלל, אלה שמשקיעים בקרוקטי-העתיד שלו רוכשים ממנו גם מוצרים אחרים (שבתקווה מגיעים מהר יותר), כך שהעסק בסופו של דבר משתלם. אנחנו כבר מפנטזים על השולחן שנפתח ביום מן הימים בבית האבות.

רק אל תקראו להן עוגיות סוג ב'

עוגייה סדוקה, שבורה או מפוררת עשויה אמנם להיות פחות אסתטית מעוגייה שלמה, אבל לא פחות טעימה ממנה. אין מה לעשות, לפעמים עוגיות נפגמות על פס הייצור ובשל כך לא ניתן לארוז ולשווק אותן לצרכנים - או שדווקא כן? יצרנית הממתקים היפנית מורינגה (Morinaga) תחל השבוע לשווק מארזים מיוחדים של עוגיות Moonlight (עוגיות פשוטות ופריכות "בטעם ביצים עשיר", שמזכירות במראה שלהן ירח), אבל עם טוויסט: המארזים יכילו גם - אבל לא רק - עוגיות פגומות.

עוגיות שבורות, צילום: יח"צ


בכך תורמת החברה את שלה למאבק בבזבוז מזון ומעתה גם העוגיות השבורות והפחות-מושלמות, שבכל מציאות עגומה אחרת היו נזרקות לפח, יקבלו הזדמנות להגשים את הייעוד שלהן ולמצוא את דרכן לפיו של אדם רעב. כדי שלא יהיו אי הבנות, המארזים החדשים יסומנו בגאווה ככאלה שמכילים עוגיות פגומות. זאת בנוסף להבטחה המרגיעה כי טעמן של "עוגיות אור הירח" השבורות הינו זהה למקור. שווה עוגייה מפוררת? אפילו שתיים.

תשתו משהו עם הנודלס שלכם?

לשדך יין מותאם למנה העיקרית שלכם זה טוב ויפה, אבל מה דעתכם על בקבוק פפסי ייעודי? בשלוחה היפנית של ענקית המשקאות הקלים, שעם השנים השיקה מהדורות משונות למדי (כמו פפסי מלפפון, למשל), לוקחים את הטרנד לגימה אחת קדימה. לאחרונה הציגה החברה טעם פפסי במהדורה מוגבלת המותאם לשתייה עם יקיסובה - מנת רחוב יפנית פופולרית עשויה אטריות חיטה מוקפצות עם ירקות, פיסות בשר ורוטב כהה וסמיך. מדובר במשקה פפסי זירו (המקביל היפני של פפסי מקס), מעודן ומרענן בטעם מנטה, שעל פי מחקר שערכה החברה, מושלם לשתייה לצד יקיסובה. אמנם טרם ניסינו את המרקחת החדשה, אבל נראה שהטרנד זוכה להצלחה רבה בארץ השמש העולה, שכן בשנה שעברה השיקה פפסי טעם מיוחד שמותאם לקאראגה - עוף מטוגן בסגנון יפני - והוא נחטף מהר מאוד מהמדפים. אז מה, בשנה הבאה פפסי שקשוקה?

פפסי מותאם לנודלס, צילום: יח"צ



אין, אין, אין חגיגה - בלי: עוגת סושי

ולקינוח: עוגת סושי. קונדיטוריה חדשה שנפתחה לאחרונה בשכונת גינזה היוקרתית שבטוקיו מתגלה, ובכן, לא כקונדיטוריה, אלא כחנות סושי שמציעה מנות אורז ודגים נאים. אלא שהמנות נראות כמו עוגות וקינוחים אישיים מפתים. המקום, אוניגשימה (Onigashima), מוגדר כ"חנות עוגות הסושי הראשונה בטוקיו". הוא מעוצב ממש כבית קפה מפונפן, אבל כשמביטים מקרוב בתפריט מגלים שאת הבצק, הפירות, הקרמים והשוקולד המתוקים מחליפים ירקות ומיני דגים.

עוגת סושי, צילום: יח"צ
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר