השפים והשפיות המובילים בירושלים מבשלים לכם את האירוע של השנה

בירה במבה או מנגו וליצ'י בהפנינג בירה בינלאומי, ארוחת שף מדגים שעלו בחכה באותו היום ופסטיבל שמביא אוכל מרחבי הגלובוס לבאר שבע - מדור חדשות האוכל עם כל האירועים הקולינריים הקרובים שמחייבים טעימה

פסטיבל אוטו אוכל. צילום: באדיבות כפיים הפקות

בר היין וינונה פוראבר בתל אביב חוגג שנה. המקום, שמציע מגוון יינות מרחבי העולם ומנות עונתיות עליהן אמון השף אביתר מלכה, מציין את החגיגות בשיתוף פעולה עם היקבים הישראלים שמלווים אותו לאורך השנה: פלטר, דלתון ופלדשטיין. כל שבוע, החל מתאריך 27 ביוני, יוקדש לאחד מהם ויכלול תפריט מיוחד, תפריט טעימת יין וערבי מזיגה עם הייננים. 

ערבי מזיגה: 27.6 - יקב פלטר, 4.7 - יקב דלתון, 18.7 - יקב פלדשטיין. מנות ספיישל ותפריט יינות היקבים הישראלים יוגשו כל שבוע מיום שלישי עד סופ"ש. שעות פתיחה א-ה 17:30 סופ"ש מ-18:00.

שלמה המלך 2, תל אביב

וינונה פוראבר, צילום: רן בירן

יקב קסטל, השוכן סמוך לירושלים ביד השמונה, מזמין לאירוע שישי פתוח בתאריך 30 ביוני. באירוע השמשי ההרכב Senor Aroshas ינגן מוזיקה אלקטרונית גרובית, הפוד טראק של "הקבינה" יגיש מנות בסגנון ים תיכוני כמו: סביצ'ה ירוקים, עלי גפן או גירוס פרגית. לצידם, מגוון יינות היקב יוצעו לרכישה גם בכוסות וגלריית מרתף החביות תהיה פתוחה לסיור עצמאי.

הכניסה בעלות 50 שקלים בהזמנה מראש בלבד וכוללת כוס יין ראשונה

יד השמונה, שביל ישראל

להזמנת מקומות

שישי פתוח ביקב קסטל, צילום: יקב קסטל

בחלל הפרטי הצמוד למסעדת פאסטל הממוקמת ברחבת מוזיאון תל אביב, מתקיימת אחת לשבועיים ארוחת טעימות ל-25 סועדים בלבד בישיבה מסביב לבר במחיר 545 שקלים לסועד. המנות מוכנות לעיני הסועדים והארוחה מלווה על ידי המיקסולוגית, שחר קרייזלר, שמציעה ארבעה קוקטיילים שונים המותאמים לערב. "מדובר בסעודה שהיא מופע. הכל מתנהל מול עיני האורחים עם תפריט 'raw bar' של מנות נאות, שמוכן מחומרי גלם העולים בחכה ממש באותו היום", מסבירים במקום. בין המנות: טרטר טונה עם קרם חמציץ וצנוניות או טאטקי סינטה עם כבד אווז, תפוזים מקורמלים ופונזו קפה.

מוזיאון, שדרות שאול המלך 27, תל אביב-יפו

טטאקי סינטה עם כבד אווז, צילום: יח"צ

הבר "מלצר בית בירה" בשדרות בן גוריון 4, בראשון לציון, חוגג שנה עם הפנינג בירה ענק של שלושה ימים בין התאריכים 28-30 ביוני. המקום, שמאחוריו עומד איש הבירה עמית מלצר, מציע באופן קבוע תפריט מתחדש של מאות סוגי בירות עם כל החידושים מעולם הבירה הבינלאומי. בחגיגות אפשר להנות בו מדוכנים של בירות מיוחדות, טעימת בירות שיושקו בארץ לראשונה, הדרכות, ועוד. ברקע ינגן דיג'יי מוזיקת רוק ובשישי תנגן להקת קאברים.

בין השאר במסגרת האירוע, ברחבת ה"ביר גארדן" של הבר יהיו דוכני בירות ועגלות מזיגה עם בירות מסקוטלנד, דנמרק, יפן, הונגריה, נורבגיה ועוד. יוצגו גם בירות מיוחדות כמו: בירה במבה, בירה פטל שחור, בירה עם מנגו ליצ'י ושיבולת שועל, ועוד. באגף האוכל יהיו מנות מתפריט הבר בטייק אווי. ביניהן: פיש אנד צ'יפס, המבורגר ועוד.

הפנינג חגיגות יום ההולדת נערך בתאריכים 28-29 ביוני בין השעות 17.00-01.00 ובתארים ביוני בין השעות 12.00-02.00

בן גוריון 4 ראשון לציון

מלצר בית בירה בחגיגות שנה, צילום: אמיר מנחם

יריד הקיץ שמשלב את השפים הירושלמים המובילים "אוטו-אוכל" Food & party 2023 – JLM חוזר זו השנה השישית גדול ומשודרג מתמיד. המסעדות המפורסמות ביותר בבירה שמובילות את הסצנה הקולינרית בה, בהן: אנג'ליקה, ג'קו סטריט, לוצ'יאנה, פרינג' ורחל בשדרה - יפתחו במסגרת האירוע פוד טראקס בגיא בן הינום מהם ניתן יהיה ליהנות ברקע הופעות חיות של הרכבים מוזיקליים ודיג'יי. "המטרה היא לחשוף את המבקרים למנות ולטעמים של המסעדות הירושלמיות המוכרות האייקוניות ולהנות מאוכל משובח במחירים נוחים לכל כיס", מסבירים מארגני האירוע. מחירי המנות באירוע ינועו בין 30-40 שקלים למנה. הפרויקט הינו ביוזמת משרד ירושלים ומסורת, עיריית ירושלים, הרשות לפיתוח ירושלים ובהפקתה של חברת בנדה.

היריד מתקיים בתאריכים 4 ביולי עד 28 באוגוסט בימים שלישי עד חמישי בין השעות 18:00-23:00

פסטיבל אוטו אוכל, צילום: באדיבות כפיים הפקות 5

פסטיבל "עמים וטעמים" 2023 מגיע לבאר שבע בין התאריכים 4-6 ביולי ויתקיים מדי ערב בין השעות 20:00-23:00 במתחם הקטר בעיר העתיקה. הפסטיבל מביא למבקריו חווית טעמים שמשלבת פולקלור ותרבות כאשר כל אחד מימי האירוע מוקדש לאחת המדינות: מרוקו, ארגנטינה וטורקיה בניצוחו של השף, יקיר מסרטי. על במת הפסטיבל יופיעו להקות שונות שינגנו מוזיקה חיה ממדינות שונות בעולם. עלות כניסה: 25 שקלים כולל משקה ומחירי המנות יהיו עד 45 שקלים.

פסטיבל "עמים וטעמים" בבאר שבע, צילום: מישל אמזלג

המסעדות a וטאיזו של השף יובל בן נריה בתל אביב מציעות מעתה תפריט עסקית בצהרים לאורך כל השבוע, בין השעות 12:00-15:30. העסקית כוללת מנה ראשונה ועיקרית לבחירה. במסעדת a אפשר יהיה ליהנות באמצע היום, למשל, מראשונה של טטאקי שייטל הולשטיין מקיבוץ רשפים מיושן בקוג'י פונזו, גלייז אגסים שחורים, צנובר מקורמל וקרם וואסבי ומעיקרית כמו "בארא צ'יראשי" - טונה כחולת סנפיר פרא, סלמון גידול ימי נורווגיה, קינג פיש ברכות מליחות הולנד, אורז סושי איקורה, אבוקדו (המנות בטווח מחירים של 98-178 שקלים). בטאיזו אפשר ליהנות ממנות ראשונות כמו "דאמפלינג שנחניזי" של לחי עגל, מרק בשר, פיסטוק מסאללה וציר רימונים ועיקרית כמו לברק שלם מטוגן עם חסה ערבית, עשבי תבלין, צ’ילי ליים, בוטנים קצוצים ופיש סוס (185 ש"ח). לצד המנות מחירי קוקטיילים ואלכוהול מוצעים בהנחה של 20%. אלו מצטרפים להורדה הדרסטית של כ-50% על תפריט היין עליו הכריזה הקבוצה לאחרונה בכל מסעדות.

מנות במסעדת a, צילום: אסף קרלה

לכבוד יום העצמאות האמריקאי, רשת "PAPA JOHNS" מרחיבה את סדרת הנקניקיות אמריקאיות העטופות בבצק עם שלוש מנות פרמיום שיוגשו עם צ'יפס וקוקה קולה במהדורה מוגבלת לאורך כל חודש יולי. בין המנות: הוט פאפא עשבי תיבול – נקניקיית עוף בעישון עדין ועשבי תיבול, הוט פאפא קצבים – נקניקייה מנתחי בקר איכותיים עם טעם עמוק או הוט פאפא טבעוני. מנות ההוט פאפא הן נקניקיות פרימיום אפויות בבצק הטרי של פאפא, בזילוף רוטב שום ותבלין איטלקי. הן מוגשות לצד צ'יפס אמריקאי וקוקה קולה.

הוט פאפס פרמיום, צילום: אמיר מנחם

״הבר של תמר״ חוזר לרופטופ של מלון הבוטיק "עכותיקה". המקום, שצופה אל הים, משיק תפריט שקיעה חדש עם קוקטיילים של תמר דודסון ומבחר יינות גליליים. התפריט כולל 10 מנות של מזטים קרים וחמים המבוססים על מה שיצא מהים באותו היום ומה שמצאו בשוק. מחירה של הארוחה הוא 220 שקלים לזוג. התפריט הצמחוני לזוג מוצע במחיר 180 שקלים ואפשר להנות לצידו גם מקוקטייל מהבר של תמר וקינוחים טעימים. 

רופטופ "עכותיקה" כשר ברבנות צהר ופעיל בכל יום באמצע שבוע החל משעה 18:30

רחוב 10 בית 31, עכו

תפריט ערב בעכותיקה, צילום: רומי ואסף
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר