מי מאיתנו לא משתמש במזון מקופסאות שימורים ומי מאיתנו לא שומר בקופסאות הללו את השאריות שנותרו או את המנה שהוכנה באמצעות חומר הגלם שהיה בהן? הרי כולנו חוטאים בזה.
ודאי שמתם לב, אחרי כמה ימים שהקופסה עומדת לה במקרר, גם אם היא הייתה מכוסה, הטעם שלה משתנה ונעשה מוזר. הסיבה לכך - ותעשו את עצמכם מופתעים - היא הטעם המתכתי שמעניקה לה הקופסה עצמה. המתכות מהן עשויות קופסאות השימורים (למעט כסף, פלטינה וזהב) יוצרות תחמוצות מתכת כשהן נחשפות לחמצן. כידוע, קופסאות שימורים נאטמות בצורה כזו שחמצן לא נכנס לתוכן, מה שמונע תהליך חמצון שפוגם בסופו של דבר באוכל עצמו.
ברגע שפותחים את הקופסה, למעשה, מאפשרים לחמצן להיכנס לתוכה. החמצן שנכנס מתחיל להגיב עם המתכת ועם המזון, מה שגורם למזון להיות פחות טעים. אךמעבר לכך, הדבר עלול לגרום למזון בקופסה הפתוחה להתקלקל במהירות. הדבר נכון גם אם מדובר ברוטב פשוט או בכמות מזון קטנה. לכן רצוי להימנע משמירת מזון בקופסת שימורים פתוחה במקרר.
לפי משרד החקלאות האמריקני, "ניתן להשתמש בכמויות קטנות של אוכל מקופסאות שימורים שנשמרו במקרר" – אבל למשך ארבעה ימים בלבד. אם תרצו לשמור את התוכן למשך פרק זמן ארוך יותר, תוכלו פשוט לקחת את המזון מקופסת השימורים ולהעביר אותו לקופסת זכוכית או פלסטיק, עדיף לכזו האטומה לאוויר.