קופסת שימורים של עגבניות חתוכות. צילום: Getty Images

שומרים קופסאות שימורים פתוחות במקרר? כדאי שתפסיקו – ומיד

הכנסתם קופסת שימורים למקרר לאחר שפתחתם אותה כי תרצו להשתמש בתוכן שנותר בה גם בהמשך? עדיף שלא תעשו זאת יותר • אלה הסיבות לכך

מי מאיתנו לא משתמש במזון מקופסאות שימורים ומי מאיתנו לא שומר בקופסאות הללו את השאריות שנותרו או את המנה שהוכנה באמצעות חומר הגלם שהיה בהן? הרי כולנו חוטאים בזה. 

ודאי שמתם לב, אחרי כמה ימים שהקופסה עומדת לה במקרר, גם אם היא הייתה מכוסה, הטעם שלה משתנה ונעשה מוזר. הסיבה לכך - ותעשו את עצמכם מופתעים - היא הטעם המתכתי שמעניקה לה הקופסה עצמה. המתכות מהן עשויות קופסאות השימורים (למעט כסף, פלטינה וזהב) יוצרות תחמוצות מתכת כשהן נחשפות לחמצן. כידוע, קופסאות שימורים נאטמות בצורה כזו שחמצן לא נכנס לתוכן, מה שמונע תהליך חמצון שפוגם בסופו של דבר באוכל עצמו.

מה תעשו עם תוכן הקופסה לאחר שסיימתם איתו? (אילוסטרציה), צילום: Getty Images

ברגע שפותחים את הקופסה, למעשה, מאפשרים לחמצן להיכנס לתוכה. החמצן שנכנס מתחיל להגיב עם המתכת ועם המזון, מה שגורם למזון להיות פחות טעים. אךמעבר לכך, הדבר עלול לגרום למזון בקופסה הפתוחה להתקלקל במהירות. הדבר נכון גם אם מדובר ברוטב פשוט או בכמות מזון קטנה. לכן רצוי להימנע משמירת מזון בקופסת שימורים פתוחה במקרר. 

לפי משרד החקלאות האמריקני, "ניתן להשתמש בכמויות קטנות של אוכל מקופסאות שימורים שנשמרו במקרר" – אבל למשך ארבעה ימים בלבד. אם תרצו לשמור את התוכן למשך פרק זמן ארוך יותר, תוכלו פשוט לקחת את המזון מקופסת השימורים ולהעביר אותו לקופסת זכוכית או פלסטיק, עדיף לכזו האטומה לאוויר.

אל תשאירו אותן במקרר יותר מדי זמן. קופסאות שימורים פתוחות, צילום: Getty Images
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...