איתיאלה היאט, זוכת העונה התשיעית של "מאסטר שף", שבתה את הלבבות והקיבות של כולנו דרך המסך כאשר הביאה איתה ידע רב מעולם החקלאות ויצרה מנות מקוריות מחומרי גלם מקומיים. לאחר מכן, מיזם האוכל הקטן שהקימה בעמק האלה בימי שישי, סחף אליו תורים ארוכים של אנשים מכל רחבי הארץ. ביום שישי הקרוב, בתאריך ה-19 למאי בין השעות 12:30 -16:00 נוכל לראשונה לאכול מידייה ומהמאפים המפורסמים שהיא מגישה בפוד טראק גם ברחוב נחלת בנימין 28, בתל אביב.
כחלק מחגיגות יום הולדת חמש לבר המסעדה "הבושוויק" של קבוצת אימפריאל, תגיע היאט למקום לאירוע בראנץ' חד פעמי. באירוע אפשר יהיה ליהנות שוב מהבראנץ׳ המושחת של המקום בגרסה חדשה ומעודכנת, שבמרכזה מלך הקוקטיילים של ארוחות הבוקר והבראנצ׳ים - משקה הבלאדי מרי.
למי שלא יכול לחכות עד אז וגם למי שלא רוצה להישאר רק עם טעם של עוד, הברמנים של הבושוויק שיתפו אותנו במתכון לבלאדי מרי המפורסם של המקום ואיתיאלה היאט חלקה איתנו את המתכון שלה למאפה בייגל כרוב כבוש ומסקרפונה.
לאלה שמתכננים להגיע רק נספר כי במסגרת הבראנץ', הקוקטייל יוגש ללא הגבלה ובשלל גרסאות. לאחר האירוע הראשון שנערך בשיתוף עם היאט, הבושוויק יפתחו באופן רשמי את סדרת בראנצ׳ים בשם "הבלאדי בראנץ'". בין המאפים באירוע הפתיחה אפשר יהיה לטעום: בייגל עגבניות עם פסטו אורגנו, עגבניות לב השור, קרם שום קונפי ובלסמי (42 שקלים), מאפה בייגל קלמטה ולאבנה בצד (38 שקלים), מאפה פולנטה תירס ועשבים עם שמן צ׳ילי (38 שקלים), ועוד ועוד.
מתכון הבלאדי מרי של בושוויק
רכיבים
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
כפית של רוטב וורצ'סטר
6 דשים של טבסקו אדום (אם הדשים זה לא ברור אז אפשר לשנות ל-2 כפיות)
60 מ"ל וודקה גריי גוס
90 מ"ל מיץ עגבניות
22.5 מ"ל מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה
1. נכניס את כל המרכיבים לשייקר עם קרח מלא עד הסוף, נסגור את השייקר ונשקשק למשך 7 שניות.
2. ניקח כוס גבוהה, נתבול את השפה שלה בלימון ולאחר מכן במלח ופלפל שחור גרוס.
3. ניקח את הכוס הגבוהה והמועטרת, נמלא אותה בקרח ונסנן את הבלאדי מרי שלנו מהשייקר לכוס.
4. נקשט במקל סלרי עם העלים ובפלח ליים (עם הקליפה)
מתכון לגרסת הבלאדי בראנץ' של הבושוויק
רכיבים
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
כפית של רוטב וורצ'סטר
3 דשים של טבסקו אדום (אם הדשים זה לא ברור אז אפשר לשנות כפית אחת)
60 מ"ל טקילה פטרון סילבר
60 מ"ל מיץ עגבניות
30 מ"ל מיץ סלק
22.5 מ"ל מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה
1. נכניס את כל המרכיבים לשייקר עם קרח מלא עד הסוף, נסגור את השייקר ונשקשק למשך 7 שניות.
2. ניקח כוס גבוהה, נתבול את השפה שלה בלימון ולאחר מכן בתערובת פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור גרוס ביחסים שווים.
3. ניקח את הכוס הגבוהה המועטרת, נמלא אותה בקרח ונסנן את הבלאדי מרי שלנו מהשייקר לכוס.
4. נקשט במקל סלרי עם העלים, שיפוד ירקות בגריל וזיתים.
מאפה בייגל כרוב צלוי ומסקרפונה של איתיאלה היאט
רכיבים:
כ- 10 מאפים בינוניים
לבצק
250 גרם מים קרים מאוד
400 גרם קמח פיצה
100 גרם קמח כוסמין
50 גרם סוכר
10 גרם שמרים
12 גרם מלח
20 גרם שמנז
אופן ההכנה
בקערת מיקסר שמים לפי הסדר:
מים, קמחים, סוכר ושמרים.
לשים על מהירות נמוכה כ-3 דקות.
מוסיפים מלח.
לשים עוד כ-7- דקות (אפשר לשנות למהירות בינונית עד שהבצק מתנתק מהדפנות והופך חלק ונעים).
מוסיפים שמן זית בהזלפה.
מכדררים ומשמנים - עדיף ואפשר לתת לבצק לילה התפחה במקרר בקערה משומנת ולעבוד איתו קר למחרת.
או לתת לו התפחה בחוץ כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפרטורה ואז לעבוד איתו מיד.
לכרוב הצלוי - (אפשר וכדאי להכין יום מראש)
רכיבים
1 כרוב (עדיף מלפוף)
כוס יין לבן
חצי כוס מים
50 גרם חמאה
רבע כוס שמן זית
כפית מלח אטלנטי
1 פלפל חריף
עלים מענף מרווה
3 ענפי טימין
6 שיני שום קצוצות
עוד קצת מלח ושמן זית
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות
חותכים את הכרוב באמצע ל-2, מתחילים לתבל את כל השכבות הפנימיות שלו במלח, שום, חמאה, שמן זית ופלפל שחור (ממש מורחים את הכל ומטמיעים לבפנים).
בתבנית גדולה, שנכנסים בה שני חצאי הכרוב, שמים בתחתית את היין הלבן והמים, עוד טיפה מלח ופלפל חריף. שמים את שני חצאי הכרוב עם החלק החשוף כלפי מטה. מזליפים מעט שמן זית מעל ומעט מלח.
אוטמים בנייר אלומניום את התבנית ומכניסים לתנור למשך שעתיים וחצי בערך.
מוציאים, מקררים ופורסים.
להרכבה:
קערת מים
200 גרם שומשום, כף פרג, כף קצח, חצי כפית מלח אטלנטי
500 גרם גבינת מסקרפונה
מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים
מכדררים ומשמנים מעט כדי שלא יתייבשו ונותנים להם לשבת מכודררים לפחות חצי שעה מכוסים בניילון נצמד.
מכינים מאפים:
פותחים את הכדורים מעט, מרטיבים את השוליים וטובלים בשומשום.
מניחים על נייר אפייה, ממשיכים לפחות עוד קצת עם קצות האצבעות ומשאירים מעט שוליים עבים בקצוות.
מורחים בחלק הקעור שנוצר גבינת מסקרפונה ומעל מניחים כרוב צלוי. מפזרים מעט מלח ומעט פלפל שחור
ואופים על חום גבוה של התנור ב-250 מעלות ומעלה, עדיף עם אבן אפייה, כ-10 דקות ועד הזהבה יפה של הבצק.