השילוב של מתוק מלוח לא נולד בשנים האחרונות. אפשר לפגוש אותו בכל מטבחי העולם, במנות שונות - החל מראשונות וכלה בעיקריות ובקינוחים. עוף ברוטב חמוץ מתוק, סביצ'ה דג עם פרי הדר חמצמץ מתקתק, נשנוש של בייגלה טבול בקרמל, ועוד ועוד.
השילוב בין השניים מורגש בכל חלקי הפה, יוצר מצד אחד דיסוננס ומצד שני איזון בין הטעמים. אם אתם מתכננים אירוח קליל ואיכותי, הצירופים הבאים הם אופציות נהדרות וקלות להכנה. הן יחסכו מכם אנרגיה אבל לא יחסכו במחמאות.
האופציות מסודרות לפי דרגת הקושי - מהפשוטה ביותר עד המורכבת קצת יותר. בהצלחה.
"סן מרטין" - ריבת חבושים על גאודה
"דולסה דה ממבריז'ו" שפירושה "ריבת חבושים" היא מרמלדה עשויה חבושים שמקורה בדרום מערב אירופה, אבל היא פופולרית מאוד גם בדרום אמריקה ובאיטליה. באורוגוואי נוהגים להניח סלייס של הריבה על חתיכה של גבינה קשה, כמו, גאודה או מנצ'גו, לנשנש לצד אלכוהול או לאכול בתור קינוח. המאכל נקרא שם "סן מרטין". לפני האירוח - כל שעליכם לעשות זה לקפוץ למעדנייה הקרובה, לרכוש את הדולסה ואת הגאודה, לפרוס ולהגיש. טעמה של הגבינה והמרקם הנגיס והקרמי שלה משתלב היטב עם המתיקות המעודנת של ריבת החבושים ועם המרקם הג'לטיני המוצק.
אבטיח עם בולגרית ונענע
אחד המאכלים הפופולריים במדינת הים החמה שלנו, ולא בכדי, הוא השילוב של הפרי המרווה, המתוק, הקריר עם גבינה בולגרית חצי קשה ומלוחה. מנה שמחה שתופסת את כל חלל הפה ויוצרת בו סערה קטנה. אם כבר הלכתם על האופציה המתבקשת הזאת באירוח, נסו הגשה אלגנטית עם טוויסט פשוט שמקפיץ את הטעם. הכינו שיפודים קטנים, חתכו את האבטיח ואת הבולגרית לקוביות גסות, שפדו אותם יחד בתוספת עלה של נענע.
ברוסקטת תאנים עם גבינת המאירי ואגוזי מלך
בקרוב מאוד כבר ניתן יהיה להשיג תאנים טריות בשווקים. אחד השילובים הטעימים של התאנים המתקתקות חמצמצות עם המרקם הייחודי הוא דווקא עם גבינת ברינזה של המאירי - מחלבת המאירי, השוכנת בצפת, היא המחלבה הראשונה בארץ ומייצרת מזה 170 שנה גבינות צאן בלבד.
לגבינת ברינזה של המאירי, הדומה לגבינה בולגרית יש מרקם מיוחד, נימוח ונמס בפה שעובד מצוין עם התאנה. היא מאופיינת בטעמים עזים והמליחות שלה מבליטה את טעמי הפרי, כך ששני הרכיבים עושים חסד זה עם זה. 10 דקות לפני האירוח תוכלו לקלות בתנור בחום של 180 מעלות למשך 6 דקות פרוסות לחם או בגט משוחות שמן זית. לאחר מכן פוררו על כל פרוסה גבינת המאירי והניחו עליה פרוסות תאנים. על הברוסקטה תוכלו לפזר אגוזי מלח לטובת מרקם קרנצ'י נוסף וטוויסט אגוזי.
סלט אגסים עם גבינת רוקפור
מתחיל להתחמם ובקרוב נתחיל לראות בשווקים אגסים. שילוב של אגס עם גבינה כחולה הוא שילוב קלאסי שנפוץ ברחבי העולם. הפרי המתקתק משתדך היטב לגבינה עזת הטעם. לפניכם מתכון לסלט קליל ואביבי שכולל את השניים.
רכיבים
עלי סלט שונים לפי העדפה אישית (רוקט, עלי בייבי וכו')
3 אגסים בשלים
100 גרם אגוזי מלך קלויים
100 גרם גבינת רוקפור מפוררת לחתיכות גסות
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
4 כפות מיץ לימון
כף דבש או מייפל
מלח, פלפל גרוס
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי הרוטב בקערה
חותכים את האגסים לחצי לאורכם. נפטרים מהגרעינים וחותכים כל חצי לפרוסות.
שמים את העלים כשהם נקיים יחד עם האגסים בקערה גדולה ומערבבים בעדינות.
יוצקים את הרוטב על הסלט (רק זמן קצר לפני ההגשה)
מפזרים מעל אגוזים, גבינת רוקפור ומגישים.
כבד קצוץ עם ריבה
אחד השילובים המוכרים יותר של מתוק ומלוח הוא שילוב של כבד קצוץ עם ריבת בצל או ריבת פטל (ישנן מגוון ריבות נוספות, בעיקר של פירות יער, שיוכלו להשתלב היטב עם הכבד הקצוץ). לפניכם מתכון פשוט וכשר לכבד קצוץ שתוכלו להכין בבית ב-20 דקות.
לקראת האירוח, הגישו פלטה או משטח עץ שעליהם צנצנת כבד קצוץ, צנצנת של ריבה ולצידם לחם קלוי. כך האורחים יוכלו לשלב בין הרכיבים והמינונים של המתוק והמלוח בעצמם.
מתכון לכבד קצוץ
רכיבים
250 גרם כבדי עוף נקיים
שמן לטיגון (עדיף שמן ענבים)
1 ביצה קשה
2 בצל לבן חתוך לרצועות
1 כפית סוכר דמררה
חצי כפית מלח אטלנטי
חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מניחים את הכבדים במחבת רותחת עם מעט שמן, סוגרים מכל הצדדים ומוציאים לקערה נפרדת.
באותה מחבת מניחים את רצועות הבצל, מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים מעט שמן ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים לבצל כפית סוכר, מערבבים ומחכים שיתקבל קרמול.
מחזירים את הכבדים למחבת וממשיכים לצלות. איך בודקים שהכבד מוכן? בלחיצה עם היד או עם מזלג ניתן להרגיש שהכבד עדיין מעט רך אך עשוי. אם לא בטוחים שהכבד עשוי, ניתן לחתוך את אחד הכבדים ולבדוק. יש לצלות את הכבדים עד למידת העשייה הנכונה, מאחר שאם מבשלים אותם יתר על המידה, הם מפיקים טעם מר.
מוסיפים מלח ופלפל שחור, מקפיצים וברגע שהכבדים מוכנים מכבים את האש.
נותנים לכל הרכיבים להתקרר עד לטמפרטורת החדר.
מכניסים את כל הרכיבים כולל הביצה הקשה למעבד מזון וטוחנים גס עד לקבלת המרקם הרצוי.
מוציאים את התכולה לתבנית אינגלישקייק, מכסים בניילון נצמד, מכניסים למקרר ומצננים.