מתרחק מהגדרות: "סנטי" - המקום החדש של השף גיא אריש נפתח

אל תנסו להגדיר את Santi - המקום החדש והתוסס של קבוצת ברקה האוס והשף גיא אריש • רק שבו בכיף, תתרווחו עם דרינק משובח ותנו לצלחות הקטנות, שמגיעות לשולחן בזו אחר זו, ליצור לכם בפה סערה של "אוממי"

Santi , צילום: דור קדמי

בחלק הסמוך לים בגורדון 17 בתל אביב, יושבים אנשים על ספסל, משיקים כוסות יין. לצידם מתגודדים אחרים לעשן ולהתקשקש - מייצרים תכונה שלא הייתה מוכרת עד כה בחלק השכונתי והשקט הזה של הרחוב. אלה הם ימי הפתיחה הראשונים של Santi - המקום החדש של קבוצת ברקה האוס - והחלל מלא. בפנים שולחנות יחסית צפופים ועליהם כוסות יין וכוסות קוקטייל. בחלק הפנימי, סועדים יושבים סביב שולחן אבן שצופה למטבח פתוח, מולם עומד השף גיא אריש מסדר ומקשט מנות בדיוק מפליא ומגיש להם אותן מידיו. מנות קטנות, דברים קטנים וטעימים, שכיף לאכול ליד אלכוהול טוב.

שף גיא אריש בסנטי, צילום: דור קדמי

גיא אריש מוכר כשף של מסעדת ״משייה״, שכבר זכתה לשבחים וביקורות מצוינות מאז לקח עליה את המושכות אחרי יוסי שטרית. לפני כן עבד במטבחים שונים, בהם מסעדת ״נומה״ הנחשבת לטובה בעולם. פעם כשדיברנו הוא סיפר לי, שהשאיפה שמובילה אותו היא לייצר סערה של ״אוממי״ בפה בכל ביס.

נראה שבעלי המקום החדש וגם אנשי השירות במקום מתקשים להגדיר אותו: "סנטי לא נכנסת תחת אף הגדרה קונבנציונלית, היא לא מסעדה ולא בר יין, לא גסטרו פאב וגם לא פאב", הם מסבירים ומנסים בכל זאת: "אם היה דבר כזה איזאקיה מערבית, זאת כנראה הייתה ההגדרה המדויקת ביותר".

ננסה אנחנו, האווירה בסנטי משליכה גם על המטבח ועל מה שיוצא ממנו - זוהי אווירה קלילה ומשוחררת, מעט "פאנקית" אך גם מהוקצעת - כך גם האוכל, בניגוד לזה במשייה האלגנטית. המקום התוסס, שפועל החל משעה 18:00 בערב, מציע לשבת על אלכוהול משובח מתוך תפריט יינות רחב, תפריט קוקטיילים, בירות מעניינות שיוצאות בפחיות או בקבוקי סאקה, בזמן שאל השולחן מגיעות בו אחר זו צלחות קטנות עם שילובים מעניינים.

מנת אונגלה וואגיו בסנטי,

כך, למשל, מנת "ים יבשה" של לבבות עוף עם קוויאר שחור על שיפוד שמזכיר בגודלו שיפוד יקיטורי (42 שקלים); מנת "צלחת דגים נאים" קטנה עם כמה פרוסות "סשימי" של טונה אדומה, פלמידה ואינטיאס לצידם מוגשים שלושה מטבלים שנעשו בטכניקות שונות, כמו, התססות והחמצות (98 שקלים); או מנת של תפוחי אדמה ראטה קונפי עם הולנדייז וצ'יפס מותסס (28 שקלים). לסנטי כדאי להגיע כדי לשתות אלכוהול איכותי, ליהנות מחברה טובה ולנשנש עוד ועוד מנות מפתיעות בווייב נונשלנטי. המחירים בו תואמים את יוקר המחיה בישראל, וחווית הבילוי בו תואמת את זו התל אביבית העכשווית כפי שהתגבשה להיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר