מקור השם "מקרון" הינו באיטליה ומתייחס לעוגייה שמבוססת על חלבוני ביצים וסוכר. למעשה, זוהי עוגייה שאינה מכילה גלוטן ומתאימה מאוד לפסח. "מהסיבה הזאת, לאורך השנים אימצנו אותה לחג ועם הזמן כבר לכל ימות השנה", אומר השף מיקי שמו ומסביר: עוגיות מקרון אגוזים שונות מעוגיות מקרון הידועות והצבעוניות. הן מעט דחוסות ויוצאות רכות מאוד בציפוי פריך. מקרון שקדים הוא מקרון טורקי. אגוזי המלך שאנחנו מוסיפים מעל העוגייה נועדו ליצור בה מרקם נוסף.
הרי לפניכם המתכון של מיקי שמו, השף הראשי של BOSCH, לעוגיות מקרון אגוזים מארבעה רכיבים בלבד שלא תפסיקו לקבל עליהן מחמאות.
עוגיות מקרון פרווה כשרות לפסח
רכיבים (ל-60 עוגיות)
500 גרם מרציפן איכותי 54% שקדים
3 חלבונים בטמפ' החדר
30 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר
אגוזי מלך שבורים גס
אופן ההכנה
1. במעבד מזון שמים מרציפן, חלבונים ואבקת סוכר ומעבדים במשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס”מ, מזלפים עיגולים בקוטר 4-5 ס”מ, על תבניות מרופדות בנייר אפייה, מפזרים אגוזי מלך שבורים גס, משהים כשעה בטמפ' החדר (כדי לקבל בגמר האפייה קליפה קשיחה ומבריקה).
3. נוגעים עם האצבע בעוגייה — אם האצבע לא נדבקת, העוגיות מוכנות לאפייה.
4. מחממים תנור ל- 160 מעלות.
5. אופים 12-15 דקות, עד שהעוגיות קשות מבחוץ ורכות בפנים. לאחר מכן מצננים היטב.
6. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד חמישה ימים, או במקרר עד עשרה ימים.
הטיפ של מיקי שמו, שף הבית של BOSCH: הקצפת חלבונים בטמפרטורת החדר יוצרת קצף גבוה יותר ועוגיות מבריקות ויפות יותר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו