ליל הסדר כבר ממש מעבר לפינה ואיתו גם מחשבות קדחתניות על הרכב התפריט בארוחת החג. אם תהיתם לגבי קינוח שיכול להתאים גם לילדים וגם למבוגרים, המותג הקולינרי "מאסטר שף" מציע מתכון לעוגת שוקולד וקוקוס נימוחה ומפנקת.
מתכון לעוגת שוקולד וקוקוס פרווה כשרה לפסח
רכיבים (לתבנית 24 ס״מ):
1 פחית קרם קוקוס
400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
5 ביצים מופרדות
½ כוס סוכר
½ כוס קורנפלור
לקישוט:
שבבי קוקוס
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מביאים לרתיחה קרם קוקוס בסיר, מוסיפים שוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. שומרים כוס מהתערובת בצד לציפוי. מעבירים את היתר לקירור.
3. מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב במשך 3-4 דקות.
4. מוסיפים חלמונים לתערובת השוקולד הקרה ולאחר מכן מוסיפים גם קורנפלור ומערבלים עוד דקה.
5. מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד בהדרגה כדי לשמור על נפח ואווריריות.
6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40 דקות או עד שהעוגה יציבה אבל המרכז עדיין רוטט. מצננים לפחות שעה לפני ההגשה.
7. יוצקים את תערובת השוקולד ששמרנו מעל ומקשטים בשבבי קוקוס.
חג שמח ובתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו