מארחים? מתכון פשוט ובריא לכרובית קריספית בתנור

השף רונן ורה מספק מתכון קליל לפרחי כרובית פריכים, שיגרוף עבורכם מחמאות מהאורחים • המנה מתאימה גם כנשנוש בריא בערב רגוע

פרחי כרובית קריספיים בתנור של השף רונן ורה , צילום: יח"צ לימור כרסנטי

אם מתחשק לכם נשנוש כיפי ובריא לאירוח, שלא דורש עבודה מרובה במטבח - הנה לפניכם מתכון קליל לפרחי כרובית קריספיים אפויים בתנור שתמיד נחטפים מאת השף הפרטי, רונן ורה, שעורך קייטרינג ברחבי הארץ.

מצרכים:

כרובית מפורקת לפרחים לאחר ניקוי

3 כפות קמח (לבן, מלא או כוסמין)

1/4 כוס מים (60 מ"ל או קצת יותר אם משתמשים בקמח מלא או כוסמין)

מעט מלח

1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים

2 כפות שמן זית

אפשרות: שבבי צ'ילי, קצח, גרעינים או אגוזים קצוצים

כרובית פריכה בתנור, צילום: יח"צ לימור כרסנטי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות (רצוי במצב טורבו) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מערבבים בקערה את הקמח, המים ומעט מלח לבלילה אחידה (יש להגיע לסמיכות של בלילת פנקייק).

מוסיפים את החרדל או התבלינים לפי הטעם.

מערבבים בקערה שנייה את פירורי הלחם עם השמן ומעט מלח (אפשר להוסיף גם תבלינים) עד שמתקבל מרקם של חול רטוב. 

מחזיקים ב"רגל" את כל אחד מפרחי הכרובית, טובלים היטב בבלילה ומעבירים לטבילה בפירורי הלחם. מהדקים מעט ומניחים בתבנית.

אופים במשך 25-20 דקות עד שהכרוביות משחימות ומגישים חם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר