תתכוננו להיות מופתעים - השפים המובילים בישראל עומדים להגיש לכם ארוחת טעימות מבלי שתדעו מי הם: השף אורן אסידו יארח במסעדת Olé, בכתובת שביל האטד 5 בתל אביב, שלושה שפים ישראלים בכירים לארוחות מיוחדות בפרויקט קולינרי יוצא דופן. זהותו של השף האורח תיחשף במסגרת האירוע רק ביום הארוחה. הפרויקט נערך בשיתוף מותג בירת החיטה הצרפתי BLANC 1664 ואתר ואפליקציית ONTOPO. את זהות השפים המשתתפים, יצטרכו אורחי המסעדה לנסות לגלות באמצעות רמזים שפורסמו ברשתות החברתיות של מובילות הפרויקט. השפים האורחים יצרו במסגרתו יחד עם אסידו שלוש "ארוחות עם טוויסט". כל ארוחה תוגש כארוחת טעימות במחיר 390 שקלים לסועד ותכלול גם בקבוק בירת BLANC 1664. הארוחה הראשונה תתקיים בתאריך 13 במרץ. הארוחות שאחריה יתקיימו בתאריכים 28 במרץ ו-23 באפריל.
איזו ארוחה ביום אתם הכי אוהבים? הבלוגרית, נטע סלונים (THEFOODNET) מפתיעה עם אירוע פופ אפ בראנץ' ומרקט חדש שיתקיים במשך שלושה ימי שישי, החל מתאריך 17 במרץ, במתחם DNA במרכז עזריאלי בתל אביב. האירוע יכלול מגוון פעילויות קולינריות לצד הופעה חיה. במסגרתו יוגש תפריט בראנץ' שנבנה על ידי סלונים וצוות השפים של DNA. בין המנות בתפריט: פנקייק טאקו מתוק ופנקייק מלוח עם מקושקשת עננים ומחית כמהין; אגז בנדיקט עם סלמון כבוש בסלק; אבוקדו טוסט. במתחם יוקם לטובת הפופ אפ גם שוק אורבני עם כעשרה דוכנים נבחרים של יצרני בוטיק מרחבי הארץ. הפוד-טראקים שמסביב לבר במתחם, יגישו גם הם מבחר מנות מוקטנות חובקות עולם - מתאילנד, יפן ואמריקה, מנת ספיישל של השף, יוסי שטרית, ועוד. מספר המקומות מוגבל ומותנה בהזמנת מקום מראש.
בשיאה של הפריחה - כאשר אזור הגליל צבעוני ומרהיב - יריד "זמן יין" של עמותת זמן גליל מערבי חוזר בפעם התשיעית בהשתתפות ארבעה יקבי בוטיק גליליים. היריד יתקיים בחורשת אקליפטוסים מול הכרמים של יקב משק אופיר באלון הגליל בתאריך 18 במרץ בין השעות 11:00-15:00. היקבים המשתתפים בו: יקב משק אופיר, יקב שטרן, יקב כישור ויקב ג'וליה, יציגו בו עשרות יינות גליליים וגם ישיקו יינות חדשים. המבקרים ביריד יקבלו כוס יין מתנה, אותה יוכלו למלא ללא הגבלה בעשרות היינות שיוצגו. הם גם יוכלו ליהנות מאוכל איכותי של יצרנים מקומיים, בהם: מסעדת "נור" מהכפר ג'וליס תקים דוכן עם מגוון מנות מהמטבח הדרוזי, כמו, פטאייר זעתר או עלי גפן, והמעדנייה החדשה מבית בנחלה הוותיקה בנהריה "פיקניק בנחלה" תגיש כריך בשר מפורק מהמעשנה עם איולי עשבי תיבול וקורנישונים. את האירוע תלווה מוזיקה חיה בניחוח לטיני במופע "חולם בספרדית" של רועי שמש. כניסה ליריד בהרשמה מראש בעלות 70 שקלים למבוגר ו- 20 שקלים לילד עד גיל 18.
בשורה לבליינים: פיצרייה חדשה ולא שגרתית עם בצק של השף תומר אגאי בשם "פיצה בדש" נפתחה בנחלת בנימין 52 (פינת רוטשילד) בתל אביב. המקום מגיש פיצות איכותיות לצד אלכוהול משובח וקוקטיילים עד השעות הקטנות של הלילה - בשעות 17:00-3:00 באמצע השבוע ובשעות 17:00-5:00 מחמישי עד שבת. סגנון הפיצה במקום מוגדרת על ידי אנשי המקום "בין נפוליטנית לאמריקאית". לצד עובי הבצק והקראנצ'יות שלו משולבים בה חומרי גלם איכותיים עם תוספות מגוונות. מאחורי "פיצה בדש" עומדת קבוצת חדשה של מסעדנים שמתכננים לפתוח בקרוב גם בר יין ברחוב שינקין בעיר (נעדכן בהמשך). מחיר מגש פיצה מרגריטה 77 שקלים ללא תוספות ומחיר סלייס 20 שקלים.
בשנים האחרונות תופסים הקוקטיילים חלק בלתי נפרד מחווית האירוח. כדי להביא את המשקה לקדמת הבמה, מארח השף חיים כהן במסעדת "יפו-תל אביב", השוכנת ביגאל אלון 98, בתאריך 21 במרץ את אמן הקוקטיילים, אריאל לייזגולד, לערב בו ארוחה ודרינקים מתכתבים לכדי חוויה קולינרית תוססת וצבעונית. לייזגולד הוא אחד המייסדים של "בלבוי גרופ" הכוללת את הברים "223", "פנטסטיק", "פליקס" וכמובן, "בלבוי" בתל אביב ובברלין. לכבוד האירוח הרכיבו לייזגולד וכהן תפריט טעימות של כחמש מנות במחיר 480 שקלים לאדם. לכל מנה יתלווה קוקטייל, למשל: Rings a Bell שכולל ג'ין טנקרי, קמפרי, חומץ בלסמי מתובל בקקאו, פסיפלורה, סוביניון, ליצ'י ואשכולית. הארוחה תכלול שלושה פתיחים לכל אורח, כמו, קטאייף טרטר בקר; מנה ראשונה לבחירה, כמו, סשימי דג ים עם ויניגרט תפוזי דם; מנת ביניים לבחירה, למשל, רביולי זנב שור; מנה עיקרית לבחירה וקינוח לבחירה.
הוויסקי בר מוזיאון ששוכן במתחם שרונה תל אביב, מארח את השף דיוויד פרנקל מסעדת פרונטו בתאריך 19 במרץ לארוחה שתלווה בהופעה חיה של שירי R&B וג׳אז. בארוחה, שמחירה 380 שקלים לאורח, יוגשו ארבע מנות וקינוח אותן ילוו חמש מנות וויסקי נבחר ממשפחת GLENLIVET שהותאמו במיוחד. בתפריט: פאף טפיוקה עם סשימי דג, קימצ'י איולי, מיסו ועלי שומר; טורטליני דלורית ומח עצם בקונסומה עוף חום; ועוד. האירוח נערך במסגרת אירועי "דינר אנד שואו", בהם העולם הקולינריה נפגש עם עולם הוויסקי כאשר שפים מובילים בונים תפריט אקסקלוסיבי המותאם לוויסקי במשך ערב חד פעמי בוויסקי בר מוזיאון.
פרח אבו ניג׳ם ושחאדה אבו שחאדה - צמד החברים שעומדים מאחורי הכנאפה המוכרת "יאפא כנאפה" - מגיעים בימים אלה ללב תל אביב עם מקום שלישי. המקום, שנפתח בדיזינגוף 175, הוא בית לכנאפה ששמו יצא למרחוק ונעשה במלאכת יד. יש בו גם מבחר עשיר של בקלאוות ארטיזנליות וממתקים מהמטבח הערבי. לצד הקינוח הנמתח והאהוב, יגישו אבו ניג'ם ושחאדה במקום גם מנה חדשה: כנאפה פיסטוק קראנצ'ית חמה עם שלגון פיסטוק שנעשה במקום. אפשר להנות בו גם מהבקלאווה המפורסמת עמוסת הפיסטוקים שעוטפת גלידת חלב עיזים טורקית, כדורי עוואמה חמים נוטפי סירופ מתקתק, בקלוואות בעבודת יד עטופות עלי קדאיף במילוי פיסטוקים וקשיו, ועוד. לצד המתוקים יוגש גם קפה שחור עם הל, משקאות קפה ממכונה איכותית ותה טורקי.
הממתק הנוסטלגי חוזר כמו שעוד לא ראינו: Choose Your Cookies, שמייצרת עוגיות בעבודת יד, משיקה קולקציית קינוחי קרמבו במהדורה מוגבלת אותה ניתן להזמין רק דרך אפליקציית ואתר "תן-ביס" באזור משלוחי תל אביב. בסדרה אפשר למצוא "קרמבו וונסדיי" עם עוגיית שוקולד במילוי שוקולד לבן, קרמבו שוקולד בציפוי שוקולד מריר וקישוט “עכבישי”; "קרמבו שלגייה" עם עוגיית וניל במילוי שוקולד לבן ופטל, קרמבו וניל בציפוי שוקולד לבן וקישוט תות; "קרמבו קליאופטרה" עם עוגיית וניל במילוי שוקולד חלב, קרמבו וניל בציפוי שוקולד חלב וקישוט של עלי זהב (25 שקלים ליחידה ו- 70 שקלים למארז שלוש יחידות.
רשת קפטן בורגר, בבעלותו של המסעדן יקי כביר, משיקה המבורגר טבעוני חדש שמצטרף לתפריט הרחב של הרשת. המנה יוצאת במסגרת שיתוף פעולה עם חברת הפודטק "רידיפיין מיט", שמייצרת "בשר-חדש" ללא רכיבים מן החי בטכנולוגיות מתקדמות. המנה החדשה תציע לקהל של שומרי כשרות, צמחונים וטבעוניים, אופציה עסיסית, איכותית וטעימה במסעדות הרשת בכל ברחבי הארץ - מעפולה ועד אילת, או במשלוח עד הבית. המנה הטבעונית מיוצרת באותו תהליך הכנה שמייחד את הרשת, "הסמאש" או המבורגר "שפכטל" - במהלכו הקציצה נמעכת על הפלנצ'ה, נצלית זמן קצר מכל צד ונכנסת ללחמנייה.