גלידת חרקים כבר ניסיתם? הטעם ההזוי שמסעיר את המדינה - אולי גם כשר

בעל גלידרייה בגרמניה מציע טעם חדש - צרצרים • מה שמאפשר לו זאת, הוא תקנה של האיחוד האירופי לפיה שימוש בחרקים במזון הוא חלק ממגמת הקיימות • "התגובות מעורבות", הוא מעיד

תומס מיקולונו, בעל הגלידריה בגרמניה, צילום: Marijan Murat/dpa via AP

בדרך כלל, כשהבטן שלכם משמיעה קולות קרקור, היא מאותתת לכם על רעב ושולחת אתכם למקום הקרוב ביותר בו תמצאו אוכל כדי שתוכלו להשתיק אותה. אבל מה תגידו, אם כקינוח לאותה ארוחה שסידרתם לעצמכם נציע לכם טעימה מגלידה בטעם שנראה כאילו נלקח ממשימה בהישרדות?

אם מיציתם כבר את השוקו וניל, ואולי אפילו פרגנתם לעצמכם ביותר מדי כדורים של פיסטוק, האם תסכימו לנסות גלידה בטעם צרצרים? צרצרים זה לא כשר, אגב, אבל כן, קראתם נכון. אותו יצור מכונף שמזמר לא פעם בלילות מחוץ לחלון ביתכם, מוצע עכשיו למכירה כסוג גלידה אמיתי לחלוטין בגלידרייה בגרמניה.

גלידה בטעם צרצרים, צילום: Marijan Murat/dpa via AP

הטעם הייחודי נמכר בגלידרייה קטנה בשם Eisacfe Rino הממוקמת דרומית לעיירה רוטנבורג. היא מגיעה במרקם חלק, עשויה מקמח צרצרים, שמנת, תמצית וניל ודבש. לטובת גיוון מרקמים - מגישים אותה עם תוספת צרצרים חומים מיובשים למעלה (וגם כדי שחלילה לא תשכחו מה בדיוק אתה מלקקים...).


אם חשבתם כי מדובר בתעלול יחסי ציבור או גחמה רגעית של בעל המקום, נוסיף ונספר כי בעל הגלידריה תומאס מיקולינו אוהב להתנסות ביצירת טעמי גלידה מיוחדים. בעבר הוא כבר הציע ללקוחותיו להתנסות בטעמי גלידה, כמו: נקניק כבד, גבינת גורגונזולה ואפילו גלידה מצופה בזהב 24 קראט שנמכרה במחיר 4 אירו לכדור.

מיקולינו סיפר בעמוד האינסטגרם שלו, כי למרות שעבד על פיתוח הגלידה במהלך כל החורף, הוא פחד להציע את הטעם למכירה בגלל חשש מתגובות הציבור. בסופו של דבר, כך חשף, התגובות היו מעורבות. "הייתה הרבה ביקורת, הרבה עניין, תחושת הפתעה וגם סקרנות מרובה", סיכם.

מה שאפשר למיקולינו לייצר ולמכור את הטעם הייחודי, הוא תקנה של האיחוד האירופי המתירה את השימוש בחרקים במזון, ולפיה ניתן להקפיא, לייבש או להשתמש באבקה העשויה מצרצרים. השימוש בצרצרים ובחרקים מעורר עניין רב בשנים האחרונות. זאת כחלק ממגמת הקיימות, והעובדה שחרקים עשירים בחלבון וחומרים מזינים נוספים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר