הסטריטס, בית הקפה הוותיק ברחוב קינג ג'ורג' 70 בתל אביב, חוגג 16 שנים ומארח שישה שפים שונים. כל אחד מהם יצר מנה מיוחדת לארוחת בוקר שתוגש במהלך כל חודש מרץ בימי שישי ושבת החל מתאריך 10 במרץ בין השעות 9:00-16:00. השף בנצי ארבל (כפרה מיו, קלבריו) יצר את הטוסט המושחת "מוצרלה אין קרוסה" - טוסט מוצרלה בלחם קסטן לבן מצופה בפרורי לחם ומטוגן - מה שהופך אותו לקריספי מאוד ואת הגבינה בו למותכת במיוחד. השף אביתר מלכה (winona forever) הכין לכבוד המאורע טארטין תבשיל כרישה שיוגש מעל לחם מחמצת קריספי ועליו ביצה עלומה, המון פרמזן וקצת עירית. השפית אופיר גוטמן ממסעדת "סון רון", שמגדירה מחדש את אוכל הרחוב ההודי, יצרה סלט ירוקים ומקרל מעושן ברוטב צ'אטני ירוק, השפים ג'ייק סייטוביץ וחמודי אבולעפיה (דלידה) בנו מנה שהיא המקבילה של מוזלי בעולם הערבי - יוגורט כבשים ובקר מעורבבים עם חמאה חומה, פירות יבשים, שקדים קלויים, קרעי בייגלה ירושלמי וקצת זעתר טרי. השפית לילי בן שלום מבית המאפה הגרוזיני "ללה" הכינה ה-אצרולי - בצק חלב שמרים קריספי, עמוס גבינות ויוגורט, שקצת לפני סיום האפייה מתווסף לו חלמון ביצה. לאורך שעות הפעילות ימכרו קוקטיילי בוקר או בראנץ' ב-16 שקלים. האירוע מתקיים בחסות "פרייה".
קבוצת אימפריאל, שאמונה על כמה מהברים הבולטים ברחבי הארץ, חוגגת עשור. במסגרת החגיגות, יערך בתאריך 6 במרץ Bar Fight - אירוע שמקיימת הקבוצה כמסורת עוד מאז יום ההולדת לפתיחתו של הבר הראשון שלה - "האימפריאל". במסגרת החגיגות, שלושת הברים: "אימפריאל, "לה אוטרה" ו"הבושוויק" "יתחפשו" ויתחרו זה בזה על קולות הקהל במשך ערב שלם במלון אימפריאל השוכן ברחוב הירקון 66 תל אביב. בר האימפריאל יהיה מחופש למסעדה המזרחית מתוך קומדיית המצבים הנוסטלגית "המסעדה הגדולה". לה אוטרה יהיה מחופש לבר מקסיקני ובבושוויק תיערך מסיבת קולג' אמריקאית. האורחים, מוזמנים להגיע מחופשים אף הם, ויוזמנו להסתובב בין שלושת הברים ולטעום, להשוות, לנשנש מנות ולהצביע. בחצות הלילה יוכרז הבר הזוכה. מחיר הכניסה לאירוע הוא 100 שקלים המקנים שוברים לארבעה קוקטיילים.
על מזללה עם אוכל בריא כבר שמעתם? "פלנטי" היא מזללה חדשה, מהירה ומושקעת שנפתחה לאחרונה באחד העם 38 בתל אביב. המקום מגיש קערות עם אוכל בריא, יומיומי וטרי. פלנטי הוא, למעשה, האח הקטן של "אמריקה בורגרס" הפופולרי בתל אביב והוקם על ידי שלושת הבעלים של המקום. התפריט בו מבוסס על שמיניית קערות, קרות או חמות. באגף הקר בו תמצאו, למשל, בול מוצרלה טרייה ועגבניות צלויות עם קינואה, שום קונפי, דלעת וגזר צלויים, ועוד חומרי גלם עונתיים (56 שקלים). הקערות החמות מספקות אלטרנטיבה מנחמת יותר. כמה מהן, לדוגמה, הן: בול אריסה צ'יקן, בול אורז מיסו טופו ובול טאקו דג, עם סלמון צלוי, קראנץ' טורטיה ואבוקדו (56 שקלים).
השף אביב משה משיק במעדנייה שלו "האפיסרי", הממוקמת במתחם פיאנו סנטר בנתניה, ארוחת טעימות עם תפריט משתנה אותו יצר יחד עם השפית אסתי גרוס. הארוחה תוגש בכל יום בסגנון שונה, בכל פעם בהשראת המטבחים של אחת העדות המרכיבה את קיבוץ הגלויות הישראלי – מצפון אפריקה ועד עיראק ומזרח אירופה. אורחי המעדנייה יוכלו ליהנות מהארוחה בימים ראשון עד רביעי במחיר של 79 שקלים לסועד. הארוחה כוללת מבחר סלטים ומנות פתיחה, מגוון מנות עיקריות הכוללות תבשילים ומרקים, וקינוח מפתיע. כך לדוגמה, אחת הארוחות שתוגש תהיה "שולחן טורקי" ובין המנות שיוגשו בה, אפשר יהיה ליהנות ממרק עדשים, בורקס ממולא מנגולד ותרד, קובה בשר מטוגן, קבב טורקי מפורק ועוד.
הפריקסה של חיימיקו מגיע לשוק מחנה יהודה: בשלהי שנת 2012 החליט חיים רופא (חיימיקו) לפתוח בהוד השרון עבור הוריו שולה ויוסי, דוכן אוכל קטן למכירת פריקסה כדי שיעבדו כמה שעות ביום, הוא רצה לקרוא לו ״הפריקסה של אמא״, כמחווה עבורה, אך היא ואביו של חיימקו התעקשו שיקרא לו ״חיימיקו״. לאחר תקופה קצרה המקום כבר הפך אתר עלייה לרגל. כעת העסק מתרחב גם לשוק מחנה יהודה ופותח את הסניף השישי במספר. הסניף החדש יכיל את כל המנות המיוחדות, הידועות, המשובחות שנעשות בעבודת יד: פריקסה טוניסאי, בוריקסה משולב, פריקסה שקשוקה, באגט טוניסאי, ועוד.
מסעדת הביסטרו ובר היין, פר דרייר, השוכנת בכתובת בת עמי 7 במתחם נגה ביפו, חוגגת פורים בספיישל של שלושה ימים. בין התאריכים 6-8 במרץ, תציע המסעדה עם החצר האורבנית, בראנץ' של מנות ספיישל לצד תפריט יין ואלכוהול - כדי שהאורחים יוכלו לשתות "עד לא ידע". תפריט הבראנץ' יוגש ברקע אווירה פורימית של קרנבל תחפושות. בין המנות ניתן למצוא: מאפה פולנטה (39 שקלים), סטייק אנד אגס עם ביצת עין, שעועית ירוקה בשום ורוטב פלפלת (88 שקלים), פסטה אלה קרבונרה (78 שקלים), ועוד.
לכבוד פורים מסעדת ARIA ברחוב נחלת בנימין 66 בתל אביב של השפים מושיקו אברהם וגיא גמזו עוטה עליה מסיכה מקסיקנית ומתחפשת לטולום - אחד היעדים הפופולריים במקסיקו שבו אתר עתיקות של בני המאיה. בחזית המסעדה תוצב בובת קש ענקית שתכניס את אורחי המקום לאווירה של מקסיקו כשברקע הופעת דיג'יי. את המסעדה והבר יקשטו קישוטי קש, ים ודקלים. במסעדה מוגש בימים אלה עד לתאריך 11 במרץ תפריט טאקו מיוחד ובו, בין השאר: טוסטדה ARIA STYLE עם טרטר דג, אבוקדו, עירית, תירס קריספי וקוויאר או טאקו לשון "אל פסטור" עם "הוט סוס" צ׳ילי, סלסה ירוקה שרופה, קרם שעועית שחורה ובצל מוחמץ.
מסעדת הפיצות "אלה פלה", הממוקמת ברחוב הרצל 177 ברחובות, השיקה סדרת פיצות חדשה. מדובר בפיצה רומאית בסגנון ישראלי. במקום אפשר למצוא במגשי פיצה מלבניים גדולים. את הפיצה מאפיין בצק עבה, רך ואוורירי, קריספי מלמטה. בין הפיצות ניתן למצוא: מרגריטה קלאסית, תבנית בלקנית של פיצה עם גבינות מוצרלה, פרמזן ופטה, פלפלים, קרם חצילים, זיתי קלמטה ואורגנו או פיצה "ביאנקה פטריות" עשירה עם מוצרלה ופרמזן, מסקרפונה כמהין, קונפי שום, פורטובלו, רוזמרין, רוקט ובזיליקום ( 82-92 שקלים למגש).