פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה הוא פסטיבל ותיק ומבוסס המושך אליו חובבי אוכל סקרנים. במסגרת הפסטיבל מוצעות ארוחות מגוונות בשלל סגנונות וטעמים. עשרות אנשי קולינריה תושבי האזור פותחים את בתיהם, מכניסים את המבקרים אל תוך ליבם ומגישים אוכל של ערב רב תרבותי ועדתי המאפיין אותם. לקראת הפסטיבל ה-23 במספר שמתקיים השנה בין התאריכים 9 במרץ עד 1 באפריל, הנה כמה המלצות שבררתי בקפידה – ממני אליכם.
סיטופיה
דמיינו לעצמכם בית בכפר שכל חדריו שקטים ומעוצבים באלגנטיות ובטוב טעם. מדורה חמימה מלהיטה את ערבי החורף הקרים, מטבח מעוטר בכלים יפהפיים, טקסטיל עכשווי וארוחת בוקר טעימה להפליא. ובכן, אין צורך לדמיין – איציק וטסה מכפר אוריה – כבר הגשימו. השניים בנו בתשומת לב לכל פרט ופרט מתחם אירוח ברחוב ארץ קדם 8 בכפר אוריה, שמתהדר במיקום מיוחד, עיצוב נפלא ותחושה ביתית.
"סיטופיה" שמו והוא חלום לחובבי עיצוב ואוכל. השניים השכילו ליצור מטבח יפה במיוחד ובו מתארחים מעת לעת שפים, אנשי קולינריה ועוד. בימים שבשגרה איציק וטסה גם יכינו לכם סלסלת פיקניק ואף ילוו אתכם לשטח לנקודת התצפית המדויקת בה ניתן ליהנות משקיעות מרהיבות בלב השדות והחורש הטבעי.
בימי הפסטיבל מתארחים במקום לבראנץ', מפגשים והרצאות הקונדיטורית, רות אוליבר, ובוגרת מאסטר שף, תאיר מורדוך.
אישלחם
אייל תמיר החל את דרכו כאופה במאפיית טלר הירושלמית הידועה. שם התמחה בקיפול וגלגול קרואסונים. אך הוא זנח את הקמחים, המחמצות והלישה לטובת לימודי תולדות הצמח. כששב לחלום על לחם, פתח בשנת 2018 מאפייה קטנה המתמחה בלחמי מחמצת וחלות בלבד. היה זה בשטח זנוח בפאתי היישוב תעוז, במשק מספר 31, ליתר דיוק. טרם פרוץ הקורונה התרחבה המאפייה והפכה לבית קפה המתהדר בקפה משובח, מוצרי מעדנייה, עוגות, עוגיות וכמובן שלל לחמי מחמצת וקרואסונים. מומלץ להגיע ביום של שמש חורפית, ללקט ממרחים וגבינות שמחמיאים למאפים ולהתמקם על אחד משולחנות הפיקניק מול הנוף המשגע.
עיזה פזיזה
מחלבת הבוטיק המשפחתית של משפחת צבן במושב טל שחר היא מחלבה קטנה ומאירת פנים. האירוח במקום הוא ביתי ומקצועי כאחד ומנוהל בחום על ידי אלון צבן, מי שמוביל את העסק המשפחתי המשגשג. כשמגיעים למקום כדאי מאוד לפנות זמן לסיור מודרך בדיר ולהמשיך לטייל עד לגינת הירק העונתית הממוקמת מול שטחי המרעה.
אם התמזל מזלכם וזהו זמן גיבון, אל תפספסו הצצה על התהליך. לאחר שיטוט ולמידה זה זמן מתאים להלך בין מדפי החנות ולהתלבט בין שלל המטעמים המוצעים למכירה. הבילוי הטעים ביותר שם הוא ללא ספק סביב מגש הגבינות - אותו בוחרים במיוחד לטעמו של כל אורח. ממליצה לסחוב מהבית ציידנית, מפני שאת הגבינות והיוגורטים של עיזה פזיזה תרצו לזלול גם בבית.
יקב עגור
ימי שישי ביקב עגור, שנקרא על שם המושב בו הוא שוכן, כבר עשו לעצמם שם של שמחה וצהלה. מוזיקה חיה מתנגנת ברחבי היקב ומרכז המבקרים הקסום שלו, יינות צעירים נמזגים לכוסות והטבע עוטף את החוויה. גם ביקור באמצע השבוע לטעימת יין מודרכת, מומלץ ביותר. היקב היושב בין גבעות יהודה המוריקות, מוקף גינה גדולה ומלבלבת. שם אפשר ליהנות בו מיין משובח של אייל דרורי, היינן הראשי. אם יתמזל מזלכם ודרורי עצמו מוזג, מדריך ומסביר, הרי יצאתם נשכרים. לצד היינות מוגשת חווית גבינות, ירקות, דבש, זיתים ולחמים – הכל פרי תנובתם של עסקים מקומיים.
לכל הפרטים והפעילויות בפסטיבל:
https://tour-yehuda.org.il או בטלפון: 8108*
ובדף הפייסבוק "הלב הירוק תיירות מטה יהודה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו