אחת הכוכבות הגדולות ויקרות הערך של העולם הקולינרי היא פטריית הכמהין. הפטריות האלו מגיעות במגוון זנים וסוגים מרחבי העולם, אך במטבח הצרפתי, פטריות הכמהין השחורות של פריגור נמצאות בפסגת רשימת חומרי הגלם הנחשקים.
במשך מאות בשנים פיתחו איכרי חבל פריגור בדרום-מערב צרפת מגוון שיטות לאתר ולחפור החוצה את הפטריות החמקמקות, שגדלות מתחת לעצי אלון מזן מאוד מסוים. אחת השיטות הבדוקות והמוצלחות ביותר למציאת הכמהין היא שימוש בבעלי חיים כמו חזירים או כלבים על מנת לאתר את הפטרייה.
הצטרפנו למוניק, תושבת העיירה ברנטום שבחבל פריגור, ולכלבה הנאמן (אך השובב מעט) סיריוס, במצוד אחר פטריות הכמהין שגדלו בחורשת האלונים שנמצאת מאחורי ביתה. על אף הקור של אמצע חודש ינואר, הרוחות היו מרוממות, וסיריוס הוכיח את השם שיצא לו כמומחה באיתור כמהין.
כדי לחגוג את השלל הרב שמצאנו, המשכנו לעיירה הסמוכה סרלה, שם מצוין בחודש ינואר פסטיבל הכמהין בהשתתפות מיטב השפים של האזור בפרט וצרפת בכלל. בתפריט היו כמה קלאסיקות כמו ברויאר, חביתת כמהין חלקה וקטיפטית, פואה גרה עם כמהין וכמה מנות בסימן פיוז'ן כמו סביצ'ה עם כמהין.