תבנית פיניאטה של רשת ספייסז, והתוצאה // צילום: סטודיו רוסולין // תבנית פיניאטה של רשת ספייסז, והתוצאה

כל כך יפה, תשאירו אותה שלמה

עוגות ימי ההולדת של היום הן חגיגה לעיניים, ובעלות אינסוף אפשרויות עיצוב שלא יביישו את מיטב האמנים • מבצק סוכר, דרך דפים אכילים ועד להיט הקאפקייקס - הכינו את המפיות

אין אין אין חגיגה, בלי בלי בלי עוגה, והיום יותר מתמיד זה נכון, אבל בניגוד לימים עברו תחום העוגות עבר שדרוג רציני - היום העוגות הן לא פחות מיצירות אמנות. לפני לא הרבה שנים העוגה המקובלת לחגיגת יום ההולדת של העולל הצעיר היתה עוגת שוקולד סטנדרטית מקושטת בסוכריות צבעוניות. אבל היום החוגגים יודעים בדיוק מה הם רוצים ולא מסתפקים בעוגה פשוטה, לא משנה כמה היא טעימה. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

רמי שר שלום, מנכ"ל קבוצת פעמית, מסביר: "תחום הקינוחים והאפייה הביתית הוא מתכון מצוין לשדרוג האירוח הביתי, ובהתאם לכך רבים משקיעים מאמץ ויכולים לקבל רעיונות מהשפע הרב המוצע בשוק. אנו נתקלים ביותר ויותר לקוחות קבועים המגיעים לחפש את המוצרים המקצועיים בחנויות ומשדרגים בכך את האפייה".

בצק סוכר של סוגת

ואכן, בעקבות הביקוש העולה למוצרי איכות בתחום האפייה, לא מעט חברות הרימו את הכפפה והחליטו לתת מענה. חיים פרידמן, מנכ"ל חברת "תבניכל", מספר: "יצאנו עם קו מיוחד לעיצוב עוגות המיועד לימי הולדת של ילדים. זהו ליין רחב, צבעוני ושמח של מוצרים המעוטרים בבלונים ובדמויות שונות, הכולל תבניות מאורכות, תבניות עגולות, תבניות קאפקייקס ועוד". 

גם את המבוגרים לא שכחו בחברה: "ראינו שקיימת דרישה למוצרים מהודרים יותר לעיצוב ולקישוט עוגות. לפיכך התחלנו לספק גם מוצרים בעיצוב יוקרתי יותר, לאירועים מיוחדים ולימי הולדת למבוגרים. מדובר בליין מוצרים המשלב תבניות שונות עם אלמנטים פרחוניים, עיטורים בצבעי כסף, זהב ועוד".

עוגיות לקישוט, 13.90 ש' בפעמית סטור 

במציאות של היום, כל אחד יכול להיות קונדיטור ואפילו אמן קישוט עוגות. אפשר לבחור באופציה הקלה יותר והיא לקנות דף קישוט אכיל מוכן שיכול להציג דמות אהובה או אפילו תמונה של בעל השמחה ופשוט להניח על עוגה כלשהי, ובזאת לסיים את סאגת העוגה. אחד מהדפים האכילים המבוקשים ביותר לימי הולדת של בנות הוא כמובן, איך לא, הדפס של אלזה ואנה, כוכבות הסרט "לשבור את הקרח".

אפשרות נוספת היא לקנות קישוטים מוכנים מבצק סוכר ולעטר את העוגה. המוכשרים מוזמנים לקנות את בצק הסוכר כחומר גלם ולפסל את הקישוטים לבד. אפשר לרכוש בצק צבוע או לרכוש בצק ניטרלי ולבחור באחד מהגוונים הרבים, משחור ועד זהב מנצנץ, ובפעולה פשוטה לצבוע את הבצק ולהכין אותו לקישוט. 

עיצוב לדוגמה של בצק סוכר

יש מגוון ענק של אפשרויות צביעה וקישוט. חברת פעמית, למשל, מציעה טושים מיוחדים לכתיבה ולציור על עוגות. יש צבעי ג'ל ותרכיזי צבע נוזליים שמהווים אוסף של צבעים שלא היה מבייש שום יצירת אמנות. אם בעבר טעם העוגה היה מעל הכל, היום היוצרות התהפכו: הנראות הפכה לאלמנט החשוב ביותר. 

שיגעון הקאפקייקס

טרנד נוסף שהולך וצובר תאוצה הוא עוגות יום ההולדת הטבעוניות. "בשנים האחרונות קיימת מודעות הולכת וגוברת למוצרים טבעוניים", מספר משה אהובי, בעלי הקונדיטוריה PIECE OF CAKE, "זה כבר לא רק סורבה, כיום יש הרבה אפשרויות שאפשר להציע".

גלי מ"ג'לי קייקס" גילתה את הפלא של עיצוב בג'ל שהגיע ממקסיקו והחליטה להפוך את זה למקצוע. "אחד היתרונות של העוגות האלה הוא שהן בדרך כלל כשרות וזה מתאים לאוכלוסייה מאוד גדולה. זה רק נראה מסובך, אבל מספיק ללמוד את הטכניקה כדי להצליח ליצור דברים מקסימים. זה לא רק נראה מדהים זה גם מאוד טעים".

עוגת ג'לי של ג'לי קייקס

טרנד חדש שהגיע גם הוא, כמה לא מפתיע, מארה"ב, הוא הקאפקייק, עוגה קטנה ואישית שיכולה לבוא באינספור טעמים. גם כאן השמיים הם הגבול בדרכים לקשט - החל באבקת זהב נוצצת ועד לפניני שוקולד. הקאפקייק נותן לכם חופש מחתיכת העוגה ומשימוש בצלחות ובכפיות, הוא מוגש בתבניות קטנות שאפשר למצוא כמעט בכל צבע אפשרי ועם מגוון קישוטים בלתי נגמר. 

מנג'טים לקאפקייקס של פעמית, 21 ש'

•   •   •

טיפים 

קשטו זאת בעצמכם: בצק סוכר

בצק סוכר נוטה להידבק לידיים בזמן העבודה. אחת הסיבות לכך יכולה להיות שהוא פשוט חם מדי. הפתרון: תנו לו להתקרר מעט אך לא במקרר, בגלל רמת לחות גבוהה, מה שעלול להוביל ל"הזעה" של הבצק, לרטיבות ולדביקות יתר. בחרו במקום קריר ויבש.

פזרו על משטח העבודה ועל הידיים אבקת סוכר או עמילן תירס (קורנפלור). האבקה מייבשת את הבצק ומייצבת אותו.

עם זאת, בשימוש יתר של אבקת סוכר הבצק עלול להתייבש יתר על המידה ולהפוך לקשה ולא נוח לעבודה.

מירחו את הידיים ואת משטח העבודה במעט מרגרינה. מרגרינה היא שומן מוקשה שכמוהו יש גם בבצק הסוכר עצמו. היא אינה משאירה ריח או טעם לוואי על הבצק. לא רצוי להשתמש בחמאה, מכיוון שהיא משאירה טעם לוואי ועלולה להתקלקל מחוץ למקרר ולקלקל איתה את בצק הסוכר.

לא משנה איך תקשטו את העוגה ומה יהיה טעמה, העיקר שיהיו לנו תמיד סיבות לחגוג ולצחוק. בתיאבון! 

צילומים: סאלי מקלף מישל, סטודיו רוסוליןטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...