מנה בהכנה במסעדת המישלן Cocina Hermanos Torres שבברצלונה | צילום: איי.אף.פי

שילם על הכל בעצמו: נשבר שיא גינס לאכילה במסעדות מישלן בתוך יממה

אריק פינקלשטיין הניו יורקי אכל ב-18 מסעדות בעלות לפחות כוכב מישלן אחד בתוך 24 שעות • הסיבה לרצון לשבור את השיא הייחודי: "שילוב של אוכל, עבודה לפי רשימה מסודרת ועשיית שטויות"

שיאי גינס שעוסקים באוכל הם עניין שבשגרה, הרי לא חסרים תחרויות של זלילת נקניקיות/מיונז/מוחות של פרה בכמה שפחות זמן.

לצורך העניין, השיאים בשלוש הקטגוריות שהזכרנו עומדים כיום על 74 נקניקיות בפחות מ-10 דקות, גאלון (3.78 ליטר) מיונז ב-8 דקות ואכילת 57 מוחות של פרה ב-15 דקות. לבריאות.

• ישנה את כל מה שידעתם: זו הדרך המושלמת להכנת פסטה

• קפה פייק: סניפי רשת סטארבקס בבגדד התבררו כזיוף

• ההכרעה התקבלה: זו הפיצרייה הטובה ביותר בעולם

אבל מה עם, למשל, שיא קולינרי קצת יותר אנין טעם, כמו אכילה בכמה שיותר מסעדות מישלן בפחות מ-24 שעות? כאן נכנס לתמונה אריק פינקלשטיין מניו יורק, פודי נלהב בן 34 ששם לעצמו למטרה לשבור בדיוק את השיא המעודן הזה.


ואכן, כך דווח על ידי אנשי גינס בשבוע שעבר, פינקלשטיין נשנש את עצמו לדעת בלא פחות מב-18 מסעדות מישלן ניו-יורקיות ביממה אחת, וזכה לתהילת עולם (לפחות עד ששיאו יישבר). השיא הקודם, דרך אגב, עמד על 12 מסעדות "בלבד".

לדברי פינקלשטיין, הכל התחיל לאחר שהצטרף לקבוצת חובבי קולינריה באפליקציית הקהילות דיסקורד, שם קרא לראשונה על השיא (הקודם) – והחליט לשבור אותו. "השיא הזה שילב כמה מהדברים שאני הכי אוהב: אוכל, לעבוד לפי רשימה מסודרת ולעשות שטויות", הסביר.

ואכן, פינקלשטיין, שחקן טניס שולחן מקצועני בעברו, כבר נושא בשני גינס נוספים: הגשת הפינג פונג הארוכה ביותר (15.57 מטרים) ומוזאיקת כדור הפינג פונג הכי גדולה (29.12 מ"ר).

ובחזרה לאוכל. תחילה יצר פינקלשטיין קשר עם 80 מסעדות מישלן באזור ניו יורק, וביקש מהן לשתף פעולה עם האתגר שהציב לעצמו. רק 10 מתוכן השיבו לו בחיוב, וכאילו שזה לא הספיק – ארבע מתוך העשר איבדו את הכוכב הנחשק שלהן לאחר פרסום המדריך של 2022, 20 ימים בלבד לפני מועד ניסיון שבירת השיא.

למזלו של פינקלשטיין, אחרי כמה שיחות טלפון בהולות שביצע ואימיילים דחופים ששלח, הוא הצליח להשיג מקומות בעוד כמה מסעדות עם כוכבי מישלן שהביעו נכונות לסייע לו במשימה, שהתקיימה ב-26 באוקטובר האחרון ושהוכתרה כהצלחה טעימה ומסחררת.

במסעדת המישלן שלו הוא לא ביקר. אסף גרניט (ארכיון), צילום: תמי בר שי


מה בתפריט?

הסתקרנתם לדעת מה ואיפה בדיוק פינקלשטיין אכל באותו יום עמוס מסעדות מישלן? הנה רשימה חלקית: סלט אבוקדו בגריל במסעדת Le Pavillon; קוויאר עם בליני (בלינצ'ס) וקרם פרש ב-Caviar Russe; טרטר בקר על בריוש ב-Oiji Mi; קערת ברוסניקה (לינגונברי) ב-Aquavit; סטייק פילה עם סלט בצל ירוק וגזר ב-Cote; טונה צהובת סנפיר בנוסח פורטוגלי ב-Le Coucou; פולקע עוף מטוגן וקר ב-Momofuku Ko; ודג פורל מעושן לצד דלורית ומייפל ב-Vestry.

אחרי שקבע את השיא, חשף הזוכה המאושר (והשבע) את שלוש המנות שהכי ערבו לחיכו במסע המטורף. הוא ציין לטובה את קרודו הדג בתוספת מלפפונים חריפים וקלמונדין ב-Casa Mono; את מורטדלת הברווז על בריוש עם חרדל-פיסטוקים ב-Francie; ואת הבריוש בתוספת פורל משומר, קוויאר סלמון וחלמון מיסו ב-Red Paper Clip. את המנות האלה הוא הכתיר כטובות ביותר מתוך ה-18 שאכל, וקבע ביניהן תיקו משולש.

יובהר כי פינקלשטיין שילם על כל המנות בעצמו (כ-500 דולר בסך הכל, לא כולל מיסים וטיפים), והתנייד ממסעדה למסעדה ברגל או בתחבורה ציבורית בלבד, ללא שימוש במוניות ואפילו לא באופניים. לפיכך, תזמון מושלם ותכנון קפדני היו חשובים לא פחות מקיבולת (ומסיבולת) הקיבה שלו, שעיכלה תוך 11 שעות בלבד כ-5,000 קלוריות. בתיאבון?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...