אוהבים אוכל איטלקי? 3 המלצות בשבילכם

חגיגה איטלקית אצל אדוני, ארוחת בוקר מארץ המגף ולקינוח - גלידה

חגיגה איטלקית במזללה

החל מה-11/10/2015 יוצע במסעדתו של השף מאיר אדוני תפריט ספיישלים איטלקיים. הפרשנות האישית של  אדוני למטבח האיטלקי דומה לא דומה לקלאסיקה. כהרגלו, הוא שואב השראה ואז נותן דרור לגחמותיו וכישרונו הרב. בתפריט הססגוני הוא מקפיד על זיקה ישראלית קלה, על צלחות משמחות ונדיבות ועל אוכל יצירתי עד מאוד. 
 

כשמוסיקה איטלקית מרנינה מתנגנת ברקע והקאמפרי האדום והטוב משמח לבב סועד - לא קל כלל לבחור מנות מן התפריט העשיר והמפתה:


סקאלופ צרוב בגריל - אנלוטי ריקוטה ופרמזאן , קרם דלעת והדרים, פיסטוק, 
דלעת ערמונים קונפי, חמאת מרווה וערמונים (צילום: מאיר אדוני)


ברוסקטת לשון עגל כבושה - לחם מחמצת בגריל, רמולד צלפים, ארטישוק קונפי,
רוקט, בצל כבוש, סלסה ורדה  (צילום: מאיר אדוני)

וגם:

סלט ים - קלמארי חלוטים בשמן זית, מול שחור קונפי, שעועית חומה, סלרי, שאלוט, עגבניות קונפי, לימון, לחם אבוד, פרמזאן, עשבים ירוקים.

קפרזה של מוצרלה בפאלו, עגבניות ערבה, בזיליקום, זיתי קלמטה, אנשובי, קרם חצילים שמן זית.

ריזוטו זעפרן - וורמוט לבן וטימין, ירקות שורש, נתחי דגים שלוקים בציר, עגבניות, קרם פרש ופרמזאן.

ניוקי קרבונרה  - נתחי עוף מעושנים, אספרגוס ירוק, כרישה, תפוחי באטר, פרמזאן וביצה עלומה.

ועוד מנות רבות נוספות.

• לצד התפריט יוגש תפריט יינות איטלקיים וספיישל קוקטיילי מרטיני בניחוחות איטליה כמו למשל קוקטייל אמריקן נגרוני,  מנדרין הוטל, בליני, סנטה מריה ועוד.

• החגיגה האיטלקית במזללה תמשך כחודש ותוגש לצד התפריט הקבוע.

• תפריט החגיגה האיטלקית יוגש מדי יום החל משעה 18:00. מנות נבחרות מתוך התפריט האיטלקי יוגשו גם במסגרת העסקית צהריים.

מזללה, נחלת בנימין 57 ת"א

***

תפריט בוקר בסגנון איטלקי-ים תיכוני במסעדת סילו מדיטליאנו

מסעדת "סילו מדיטליאנו" בחולון, של השף המוערך רובי פורטנוי, נפתחה לפני כחודשיים ושמה יוצא למרחקים. עם התרחבות הפעילות הקולינארית, משיקה המסעדה תפריט בוקר מיוחד ועשיר בסגנון איטלקי- ים תיכוני.
כיאה לארוחת בוקר, גם כאן הושם דגש על מגוון מנות ביצים ייחודיות. התפריט מתהדר במגוון מקורות השראה ים תיכוניות ובשלל לחמים מיוחדים הנאפים בטאבון המרשים של המסעדה. המאזטים הטריים המוגשים אל השולחן, עשויים מחומרי גלם משובחים ובשיתוף משקים ישראלים.

סילו ממוקמת במתחם "לה פארק" שבפארק פרס בחולון. מתחם פסטורלי המציע אפשרויות רבות לבילוי משפחתי. המסעדה מציעה מטבח עשיר ומגוון הכולל מבחר מנות, כולן עשויות מחומרי גלם מקומיים, ביניהן מנות בשר שונות, פסטות, ומגוון מאפים. בלב המסעדה מוצב טאבון עצים מיוחד, בעל בסיס מסתובב אשר יובא מאיטליה, והוא משמש להכנת פיצות ומאפים טריים אשר כולם נעשים במקום. למסעדה צוות קונדיטורים המספק מגוון קינוחים טריים תוצרת בית.

                  מאפים מתנור טאבון מיוחד. ארוחת בוקר בסילו. (צילום: לינה מיארה וערן שמר)

                 


                     מגוון מנות ביצים ייחודיות. בוקר בסילו בחולון (צילום: לינה מיארה וערן שמר)
 

***
חגיגת שוקולד בגלידריית ארטה

את עונת הסתיו מציינים ב"ארטה גלידריה" בחגיגת שוקולד מושחתת. 

ארטה היא גלידריה איטלקית, קטנה וביתית בנחלת בנימין. המקום מציע מגוון גלידות טבעיות, גלידות פירות העשויות מפירות טבעיים-אורגניים, גלידות ללא גלוטן, גלידות ללא תוספת סוכר ואף גלידות טבעוניות. כל הפירות נרכשים טריים בשוק הכרמל הסמוך וחומרי גלם שאינם זמינים בשוק, נבחרים בקפידה על ידי בעלי המקום.

את עונת הסתיו שבפתח מקדישים בארטה גלידריה לטעמי שוקולד נהדרים בהם טעמים מאתגרים כמו 'אצטקה שוקולד' – גלידת שוקולד מובחר ופלפל צ'ילי, שוקולד תפוז ופיסטוק, שוקולד באצ'ו (עם אגוזי לוז) שוקולד מריר, שוקולד וקינמון, שוקולד רום, גרניטת שוקולד ועוד.

בעלי הגלידריה, הם השפים סיסי (סטפניה) ומרקו קאמורלי המגיעים ממילאנו, איטליה. סיסי ומרקו מייצרים את הגלידה האיטלקית והאותנטית בארץ ממרכיבים טבעיים ואיכותיים. כל המתכונים הינם מתכונים מקוריים של השפים. לאחר שהוכשרו באופן מקצועי במעבדות מזון לגלידה איטלקית בטוסקנה ובסיציליה.

                      סימפוניה מרירה-מתוקה. גלידת שוקולד מריר בארטה (צילום : דניאלה קונטיני)
 

           טעמי שוקולד במיוחד לעונת הסתיו. גלידת שוקולד-קינמון בארטה  (צילום : דניאלה קונטיני)

 

ARTE  אמנות הגלידה, רחוב נחלת בנימין 11 תל אביב 055-9854868

www.arteglideria.com

מתכונים, פינוקים ועוד המון דברים מעניינים - עכשיו במדור האוכל שלנו! 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...