על "המטבח של רמה" מהלך קסם בן-דורי. אצילותה של רמה בן צבי, מקימת המוסד האייקוני, עוברת כחוט השני אל בתה אלה, שהיא חוד החנית של המסעדה בשנתיים האחרונות.
גם האומץ, הלך הרוח והחזון – הם כרקמה עדינה ויפיפייה העוברת מאם לבת ועד לנכדות המתוקות, המתרוצצות במרחב שהוא להן כבית.
• עם שלושה שפים אורחים: מסעדת מסה חוגגת 18 שנה
• "שנראה יותר פרגון": אסף גרניט ויוסי שטרית זכו בטקס פרסי המטבח הישראלי
• חגיגה נשית במטבח: כשהשפית הוותיקה חנכה את דור העתיד
המסעדה ממוקמת בקצה שביל חצץ מתפתל במעלה נטף. גינת ירק ותבלין מקיפה את הבית, ואוויר ההרים כאן צלול כיין. החלל הפנימי בהיר בעדינותו ומהחלונות המקיפים את כל חזיתותיו נשקפת הגינה המוריקה והמלבלבת.
בן צבי האם, חלוצת "מהשדה לצלחת" בישראל, חיברה אז בין האדמה ויבולה לבין המטבח ויכולותיו. מה שכה מוכר לנו היום, היה אז בגדר חלום שרק לוקיישן כשלה יכול להגשימו. גם בגלגולה הנוכחי, היא מובילה את הקו הקולינרי ואת רוח היצירה שהפכו את המסעדה למוסד. אין זה פלא שהיא זכתה לאחרונה בפרס "השראה יוצאת דופן" בטקס פרסי המטבח הישראלי.
התפריט עונתי ומשתנה בהתאם לרוחות השמיים ותנובת האדמה. בסיס התפריט הוא ים-תיכוני, מפרובנס שבדרום צרפת ועד המטבח הערבי המקומי. כיאה לטרואר ירושלים והרי יהודה, תפריט היין רחב ומשובח, ואצור כולו מיין ישראלי מקומי של יקבי הבוטיק המובילים. הלחם הנהדר שמוגש במקום הוא פרי שיתוף פעולה בין רמה לאנומראל עוגן, אופה מחונן וחוקר תהליכי אפייה סוגי וחיטה עתיקה.
בתפריט החורף החדש של המסעדה ניתן למצוא שלל מנות, בהן רוסט סינטה עגל (קרם פטרוזיליה, בצק פריך עם זעתר וזיתים מיובשים), פילה דניס (רוטב יוגורט חם, עגבנייה שרופה, קראמבל צלפים ותפוח אדמה), חסה ואנדיב (ויניגרט צלפים, פריקי מטוגן, סלרי וצנון כבושים, אבן יוגורט) וגם אנילוטי ארטישוק ירושלמי ומסקרפונה (חמאה, מרווה, סמנה ואספרגוס).
"המטבח של רמה"
בימים ראשון-רביעי, פתוחה המסעדה לאירועים, חגיגות פרטיות וארוחות סגורות – ופתוחה לקהל הרחב בסופי שבוע.
טלפון להזמנות: 050-3700954