עושה רושם שמאז שעזב את אורות הכרך והתמקם בין שדות ועמקים, שף עידו פיינר מצא את קולו ואת הפואטיקה הקולינרית המתאימה לו, המביאה אל הסועד את יכולותיו הטכניות המושחזות, שאותן סיגל בבית הגידול "מול-ים" – וכן, את הפשטות והנינוחות של יצירה מקומית המושתת על תוצרת חקלאית עונתית.
כמו במסעדת האם שלו "רוברטה וינצ'י", כך גם ב"עמק בראסרי", שם ניכר השילוב בין מחוזות אירופיים לבין ארץ-ישראליות מובהקת. השילובים האלה ניכרים גם בעיצוב המסעדה החדשה וגם בתפריט. זהו בראסרי שמקורו בצרפת הקלאסית, המביא לעמק חפר חוויה מקומית.
לדוגמה, פטה הכבד המופתי שכל כולו צרפתיות אלגנטית ומסורתית אל מול קרם בוואריה כהומאז' לגרסה הישראלית, שהייתה כל כך פופולרית בשנות ה-70. את הבאגט מחליפה פיתה שנאפית במקום עם זעתר, דואה וגבינה מלוחה, ולטארט פלאן הוספו טעמי רוזמרין והדרים מפרדסי העמק.
"עמק בראסרי" היא הגשמת חלומם של שלושה אנשי קולינריה מעמק חפר, אשר ביקשו לעצמם מסעדה בשכונה, במרכז הקהילה שבה הם חיים. השפים פיינר ורז אלמוג (בעלים משותפים ברוברטה וינצ'י, רוברטס בורגר) ואורן מגידס (אנאמרו). ממש בסמוך למסעדה, משתרעים השדות הירוקים של "עלה עלה", מהם מגיעים הירקות, בנוסף לתוצרת החקלאית שפיינר מביא מחוות קיימא בארותיים, שהוקמה על ידי משפחתה של אשתו, שי.
הגבינות מגיעות ממשק יעקב'ס בכפר הרא"ה ומהמחלבה הקטנה בגבעת חיים, כשלצד יצרנים ומגדלים מהסביבה הקרובה למסעדה, עידו בחר להמשיך לבשל בעמק בראסרי עם בשר בקר ממשק שניידר ברמת הגולן ועופות לולו שגדלים בלולי חופש בגליל.
התפריט במקום מציע מציע מבחר גדול של מנות ראשונות, פיתות ולחמים שנאפים במקום, פסטות, דגים ובשר, ומאפשר ליהנות מארוחה משפחתית עם הילדים, ערב עם חברים או דייט זוגי מוקפד.
בין המנות בתפריט נמצא רוסטביף בקר ממשק שניידר עם איולי עמבה וירקות מוחמצים, ברוסקטה תרד שמלווה את עידו בעונת החורף עוד מגריג, קרודו מוסר ים עם מיץ עגבניות, צלפים, גבינה מלוחה ושמן זית, פסטה קלמרטה, תבשיל דגים עם שום, חמאה, יין לבן ועשבי תיבול, שניצל אמריקני בלחמניית בריוש עם רוטב טרטר, חסה ברוטב וינגרט וצ'יפס כרוב, ביף בורגניון עם פירה תפוחי אדמה ושורט ריב לילה בג'וספר עם רוטב פלפלים חריפים מעושנים ופולנטה.
גם הפסטה עגבניות והפסטה לימונה, שהיו בתפריט של גריג והמשיכו לרוברטה וינצ'י, ממשיכות עם עידו לעמק ומקבלות פרשנות חדשה.
בקינוחים נמסיס שוקולד השחר, קרם בוואריה כמו של פעם עם טורט קפה וסירופ שוקולד, סברינה קלאסית עם בלאן דה גלילי יוליוס והדרים, פנקוטה עם וניל מוונילה וידה ורוטב קרמל.
עמק בראסרי
מתחם משמר השרון, צומת העוגן
שעות פתיחה בתקופת ההרצה:
בימים שני-חמישי: 23:00-18:00, בשישי: 16:00-12:00, בשבת: 23:00-18:00, בראשון – סגור. בהמשך, שעות פעילות המקום יהיו בכל ימות השבוע 23:00-12:00.
טלפון: 077-9800322