חדשות לבשרים: יום העצמאות במסעדות וברשתות

תפריט"על האש" במסעדת אריא • דליקטסים של "כרמל מעדנים" • סיור טעימות במבשלת בירה • פיקניק בשרונה • בשר עם תו בריאות

תפריט"על האש" בפיתה במסעדת אריא


 שלוש יחידות של אוכף טלה על העצם צרובים במחבת, עם פירה כמהין // צילום: בן יוסטר

מדינת ישראל חוגגת 68 ואנחנו פוצחים בחגיגות יחד איתה. ואם בחגיגות עסקינן הרי שאריא התל אביבית היא אחת שיודעת לחגוג בדיוק כמו שצריך. בערב יום העצמאות, שף גיא גמזו ילהיט את הגריל, יפשיל שרוולים, ישחיז כישרון וסכינים ויציע תפריט ישראלי שמח בסגנון "על האש" שיוגש כחצאי מנות בפיתה, למשל:

• פלאפל ירוק מצרי עם חציל בלאדי, סלט משוואיה וטחינה לבנה (22 ש"ח)

•  נקניקיות מרגז חריפות עם מקבובה של עגבניות, טחינה גולמית ורוקט בלאדי (28 ש"ח)

שקדי עגל על פחמים עם סלט שרופים באש וטחינה שחורה (28 ש"ח)

מעורב ירושלמי של טלה צעיר עם מסאבחה של חומוס בולגרי ולימון חריף (28 ש"ח)

קבב דג ים עם סלט טאבולה ויוגורט עמבה אסלית (28 ש"ח)

באווירת החג, האורחים של אריא יהנו מתפריט קוקטיילים רחב שיוגש במסיבה בשתי הקומות בה ינגן DJ wild  מאיביזה.

האירוע יתקיים בערב רביעי, ה-11/5

מסעדת ARIA (אריא)

נחלת בנימין 66, ת"א 03-5296054

*******************

בשרים משובחים ודליקטסים ב"כרמל מעדנים"


צלעות טלה // צילום: יח"צ מרקטו

הידעתם כי במרכז תל אביב שוכן לו מפעל בשר משפחתי ובעל שם? ובכן, ברחוב סעדיה גאון נמצא מפעל הבשר "כרמל מעדנים" המתמחה בייצור מוצרי בשר פרימיום.

המפעל, בבעלות משפחת צבי מקיבוץ יפעת, מציין שנה להיווסדו ועושה זאת בגאווה גדולה, שכן המפעל הצעיר מספק מעדני בשר בוטיק לכ-300 בתי עסק וכן מייצר מוצרי private label העשויים במיוחד על פי דרישות שפים רבים. 

המעדנייה הראשונה של המשפחה נפתחה לפני 15 שנים בשוק הכרמל ומכרה מוצרי בשר, נקניקים, גבינות ומוצרי מכולת במגוון גדול ואיכותי ולאור ההצלחה והביקוש התרחבו. כיום מפעילה המשפחה עוד ארבע מעדניות בוטיק - "מרקטו", בתל ברוך צפון, בזל, לינקולן (חנות המפעל) וקינג ג'ורג', המשרתות עשרות אלפי לקוחות פרטיים. 

בנוסף למעדניות, לאחרונה הושק גם אתר אינטרנט  בו ניתן לבצע הזמנות עד לבית הלקוח

בין הדליקטסים המוצעים: 

• אנטריקוט על העגל טרי- פריים ריב (מרקטו- 179 ₪ / כרמל מעדנים- 160 ₪)

•  טיבון עגל טרי- פורטר האוס (מרקטו- 179 ₪ / כרמל מעדנים- 160 ₪)

•  שפיץ צ'ך- פיקניה (מרקטו- 99.90 ₪ / כרמל מעדנים- 89.90 ₪)

•  סינטה עגל טרי (מרקטו- 159 ₪ / כרמל מעדנים- 150 ₪)

•  אנטריקוט טרי (מרקטו- 175 ₪ / כרמל מעדנים- 160 ₪)

•   פילה בקר טרי ( מרקטו- 229.90 ₪/ כרמל מעדנים- 180 ₪)

•   אוכף טלה- טיבון טלה (מרקטו- 129.90 ₪/ כרמל מעדנים- 140 ₪)

•   צלעות טלה (מרקטו- 155 ₪/ כרמל מעדנים- 140 ₪)

************************************

סיור טעימות במבשלת בירה אלכסנדר


 מרכז המבקרים של בירה אלכסנדר // צילום: מורן אביב

בירה היא ללא ספק חלק בלתי נפרד מחגיגות יום העצמאות. ואם כבר בירה, אז הנה מותג ישראלי מקומי מוביל בתחומו. "אלכסנדר" היא מבשלת בוטיק, משמעות הדבר היא מיקוד באיכות הבירה, בטעם ובארומה. במבשלה מייצרים בירה בכמויות קטנות שמאפשרות הקפדה ושליטה מלאה באיכות ובטעם הסופי.

תהליך בישול הבירה הוא קפדני וארוך יותר מהמקובל ובסופו מבקבקים את הבירה ללא פסטור וללא סינון. הבירה למעשה ממשיכה "לחיות" בבקבוק, ולכן נשארת טרייה ועשירה בטעם וריח עד לשתייתה.

מרכז המבקרים מבשלת אלכסנדר ממוקם בפארק התעשיות בעמק חפר, ליד נחל אלכסנדר. המרכז שם דגש על תעשייה ירוקה ומודרנית.

הסיור במרכז מציע מגוון פעילויות החל בביקור במבשלה וסיור מודרך המלווה בהסברים על תהליכי הייצור של הבירה הצצה אל המבשלה וטכנולוגיית הייצור המתקדמת במקום, וכמובן טעימות של סוגי הבירה השונים.

אורך הביקור בין 45 דקות, לשעה. במקום ניתן לרכוש את סוגי הבירה השונות במחירים מיוחדים.

עלות ביקור לאדם: 40 ₪ כולל מע"מ.

הסיורים מתקיימים ביום ו' 9:30-14:30 – בתיאום מראש.

מרכז המבקרים: 074-7034094 

לאתר האינטרנט

*************************

"Somersby's Picnic" - פיקניק במתחם שרונה


צילום: ארתור ארונוב

למה לחגוג יום אחד, כשאפשר להאריך את החגיגות אל תוך סוף השבוע?! כחלק מפתיחת עונת הפיקניק, אותה מסמל ללא ספק חג המנגל הגדול הלוא הוא יום העצמאות, נפתח לקהל פיקניק קולינרי רב משתתפים ברחבת הדשא ב"פיקניק" בצמוד למתחם "ליטל איטלי" בשרונה ת"א. האירוע המשמח מתקיים ביום שישי, ה-13 במאי, בצמוד למתחם 'ליטל איטלי'. כל זאת בשיתוף פעולה קולינארי בין"Somersby" ("סומרסבי"), מותג הסיידר הבינלאומי, ו-"הפיקניק".

לרגל האירוע, מסעדת "הפיקניק" יצרה תפריט מנות ספיישל, על טהרת התפוחים והסיידר. המנות יוגשו בסלסלת פיקניק זוגית ומיוחדת הכוללת מפה משובצת, אשר תמשיך עם החוגגים גם לפיקניק הבא. 

מנות הספיישל בתפריט לאירוע הן: 

Somersby's Bread - לחם פוגאס צרפתי מקמח כפרי וסיידר סומרסבי, מוגש לצד מטבל גבינת ריקוטה עם ג'ינג'ר וטפנד אגוזי לוז.

סלט טריו תפוחי עץ - תפוח עץ אדום, ירוק וצהוב עם תערובת עלים וחסה, פקאנים מסוכרים, ענבים שחורים, גבינת מנצ'גו ווינגרט סיידר תפוחים.

כריך קממבר - ג'בטה מקמח ג׳ירסולה עם גבינת קממבר, תפוחי עץ מזוגגים בחמאה וחסת אייסברג.

פוקצ'ה איטלקית - עם פלפלים קלויים וגבינת פטה.

קראמבל תפוחים - וחמאה מוגש בצנצנת.

Apple Trade - שני תפוחי עץ טריים אשר ניתנים להחלפה ב- Somersby Tasty Van לבקבוקי סיידר סומרסבי מרעננים.

o מחיר לסלסלה זוגית יעמוד על 130 ₪. 

o ניתן להוסיף לסלסלה מנות נוספות מהתפריט הרגיל של "הפיקניק" בתשלום נוסף.

o האירוע פתוח לקהל הרחב ללא רישום מוקדם, החל משעה 10:30 ועד השעה 16:00. 

כמו כן, את האירוע ילווה ה- Somersby Tasty Van, וואן ווינטג' מסוג פולקסוואגן טרנספורטר מקורי משנות ה-70, אשר הוסב לבר סיידר נודד. ה- Somersby Tasty Van יציע לקהל הרחב ביום האירוע עסקתTrade in  (עסקת חליפין) מיוחדת להחלפת תפוח עץ בבקבוק סיידר Somersby קר וצונן (מגיל 18 ומעלה בלבד). 

******************************

"חי בריא" - בשר איכותי עם תקן מיוחד יוגש במבחר מסעדות


חרבות משופדות עם בשר פיקניה במסעדת NG // צילום: גל בן זאב

מעוניינים להשקיע מחשבה אקולוגית מתקדמת בכל הקשור לצריכת בשר? הכירו את תו התקן "חי בריא" תו "חי בריא" הוא תו המזון היחידי בישראל המבטיח לנו מזון מן החי שנולד וגדל בישראל, שהינו איכותי ובריא יותר והופק תוך שמירה על רווחת בעלי החיים. מוצרי חי בריא משווקים תוך שמירה על עקיבות מלאה מהמשק למזלג, בפיקוח מלא ובמעקב גנטי. "חי בריא" הינו תו המזון הראשון והיחיד בישראל המבטיח כי מקור המזון במשקים שקיבלו על עצמם, באופן וולונטרי, את נהלי התקן - דרישות גידול מקיפות ומחמירות, המתייחסות לכל שלבי הגידול של בעלי החיים מהמלטה ועד שחיטה, ומטרתם להבטיח כי גידול חיות המשק נעשה באופן שתורם לבריאות ולרווחת בעלי החיים ובני האדם.

במסגרת הפצת הבשורה, נערכים מפגשים וסדנאות לקהל  בכמה ממוקדי הפעילות הענפים של "חי בריא":

• מסעדת הבשרים הוותיקה והמוערכת NG בנווה צדק, מציעה לרגל יום העצמאות "שיפוד חרב farm to table  "חי בריא" - שיפוד החרב כולל 3 נתחים במשקל כולל של 1 ק"ג! (התפריט הרגיל והאהוב יוגש בנוסף). הנתחים שישופדו - פיקניה, שייטל ונתח פלאנק. הנתחים הייחודים מגיעים ממשק שניידר ברמת הגולן, מבקר מזן סימנטל שרולה שגדל לפי תו האיכות "חי בריא".

• מחיר החרב 295 ₪.

• 12 במאי משעה 12:00 בצהריים ועד 12:00

*********

סדנת על האש ברמת הגולן


חי בריא במושבוצ // צילום: יח"צ 

מסעדת "מושבוצ" שבמושב רמות, שברמת הגולן, מזמין לסדנת על האש "חי בריא", של כל מה שהוא לא פילה-סינטה ואנטריקוט.  בסימן הסטייקים החדשים, נתכנס  בחצר המסעדה, הפונה לכנרת, נדליק גריל פחמים: נלמד, נסביר, נבשל וכמובן נטעם: שלל מתכונים וטכניקות, כולל הסבר על תו האיכות "חי בריא".

• בתפריט: סטייק מינוט – כף , ROAST שפיץ שייטל , שיפודי פיקניה, חטיפי פרוסות אסאדו, ראמפ סטייק.

• יום א' 15.5.2016, 19:00. 129 ש"ח לאדם, כולל כוס יין ראשונה  לפרטים  והרשמה, חייגו 046795095

סדנת בשר במסעדת "מו ומו":


צילום: יח"צ

במסעדת ואטליז "מו ומו" רחובות מזמינה אתכם לסדנת בשר. באחד מהמבנים הישנים והיפים של העיר רחובות, נמצא השילוב המושלם עבור אוהבי הבשר: אטליז ומסעדה. מומחי הבשר של "מו ומו" יעבירו סדנת בשר "חי בריא", ממשק שניידר ברמת הגולן, תוך הסבר על תו האיכות המהפכני. הסדנאות רצות כל השנה בימי שלישי 16:00-19:00 בחדר פרטי המוקצה לנושא. מהתקרה נתלית רגל של פרה ותוך כדי הפירוק לומדים על החלקים וטועמים אותם - סינטה, פילה מיושן (פרה ועגלה), פילה שייטל, פלדה, חרוסטיק ועוד, יחד איתם טועמים טרטר קרפצ'יו בליווי יין .

• תאריך 17/5

• מחיר: 350 ₪ לאדם

הרצל 167 רחובות, 08-9462690

 לרשימה המעודכנת של נקודות המכירה של בשר המתהדר בתו האיכות הקליקו כאן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר