דווקא בחג הבשר: מסעדה טבעונית מצוינת

הרצוג התל אביבית מציעה רק 5 מנות בתפריט - אבל הן לא רעות בכלל • חגיגת עצמאות אלטרנטיבית

"הרי אדום" הר האורז והירקות של הרצוג // צילום: רעות סהר // "הרי אדום" הר האורז והירקות של הרצוג // צילום: רעות סהר

לכבוד יום העצמאות, חג הבשר הלאומי, החלטתי ללכת לאכול במסעדה טבעונית. ארזתי את החברה הטבעונית הכי יפה שלי והתינוק השמנמן שלה (חלב אם טבעוני זה טעים כנראה) והתגלגלנו במורד רחוב אבן גבירול, חולפות בדרך על מסעדות ודוכנים של המבורגרים, סטייקים וסנדוויצ'ים עם נקניק. למרות כל אלה בתל אביב קל להיות טבעוני, בתפריטים מסמנים לך עם עלה ירוק קטן את המנות שמתאימות לך, בכניסה למסעדות יש מדבקות שמעדכנות עד כמה המקום ידידותי לטבעונים, ומלצרים, לא בהכרח טבעונים בעצמם, שוכבים על הגדר של המטבח עבור שינויים שמישהו רוצה לעשות במנה מסוימת. 

לאוכל הטבעוני עצמו לא תמיד יש תדמית זוהרת ויש מי שעדיין חושבים שלאכול טבעוני זה לחיות על חסה וקינואה. רחוק מזה. בשנים האחרונות התפריטים הטבעוניים לא רק התרבו אלא גם התרחבו וחומרי הגלם והטכניקות השתכללו. המסעדות הטבעוניות לא באות לסגור לסועדים הטבעונים פינה אלא להציע להם חוויה קולינרית מקיפה. 


קישוטי ירקות וצמחים. מסעדת הרצוג

הרצוג היא מסעדונת קטנטנה בחלק הדרומי של אבן גבירול, מקושטת בהמון צמחים, ירקות ובקבוקי יין על המדפים. דומה למעדנייה ואני חושבת שגם קוראת לעצמה ככה. יש בה רק בר לישיבה בפנים וכמה שולחנות קטנים בחוץ ומטבח פתוח דרכו אפשר להשקיף על הכנת המנות. האווירה מגניבה! 

התפריט, יצירתו של רועי הרצוג, מבוסס על ההצלחה של מסעדת המעבר באלנבי ומציע כל יום "הר" אחר. ההר הוא קערה עמוסה באורז, קטניות וירקות בשילובים שונים. אין בחירה, כל יום יש רק "הר" אחד. העובדה שאתם רואים בתפריט מנות שאתם לא יכולים להזמין קצת מבאסת, אם אתם כמוני מסתכלים תמיד על חצי הכוס הריקה אתם עלולים להרגיש שהגעתם ביום הלא נכון. יש גם פסטה, סלט ומרק שזמינים כל יום ולפעמים גם ספיישל אחד. סך הכל 5 מנות לבחירה, לא עניין שלוקח יותר מדי זמן להכריע בו. שמענו שבשישי יש פה חומוס מעולה אבל עוד לא יצא לנו לנסות. 


קערה עמוסה באורז, קטניות וירקות בשילובים שונים. הרי אדום

זה היה יום שני וביום הזה מגישים בהרצוג את "הרי אדום" (47 ש"ח). על גבי עלה חסה ענק בקערה מונחים אורז בר אדום עם שעועית שחורה, עגבניות צלויות ופלפלים ירוקים חריפים. זה מגיע עם שתי פרוסות לחם מחמצת, בטטה צלויה בתנור וכוסית קטנה של מרק מינסטרונה מנחם. מעל הכל היה מן סלט טבולה של כרוב וכרובית (אולי גם מלפפונים או קולרבי) עם חריפות עדינה משגעת שנתנה למנה שכבת טעם נוספת. ה"הר" היא ארוחת צהריים מעולה, זה בריא ומשביע וחומרי הגלם טובים וטריים. הלחם, שהוא פשוט מצוין, יושב במקום לא ברור. כי למה שמישהו ירצה לאכול אורז עם לחם? ביקשנו עבורו טחינה וקיבלנו. אם כבר מגישים לחם מעולה אפשר לגוון עם ממרח טבעוני קטן ומעניין. כוסית המינסטרונה היתה נחמדה והכי נחמד שהירקות בה היו אל דנטה ונתנו קצת פייט בשיניים. 


המנה שבעקבותיה הגעתי למסעדה. נודלס של קישואים נאים

לרועי הרצוג יש סרטוני פורנו אוכל בפייסבוק שלו. בסלואו מושן הוא קוצץ ומערבב, מזלף ומפזר פטרוזיליה מלמעלה. כל האוכל מבריק ומנצנץ. טבעוני או לא טבעוני, אותי זה לגמרי קונה. סרטון של סלט קישואים נאים (47 ש"ח) הוא זה שהביא אותי למפתן המסעדה וזה גם הדבר הראשון ששאלתי אם יש, ולמזלי הרב היה. בספיירל סלייסר מסובבים קישואים נאים ואלה יוצאים מהצד השני בצורה דקיקה של נודלס. מערבבים אותם עם קצת עשבי תיבול ועורמים אותם על גבי עלה חסה בקערה, קצת פלפלים ירוקים חריפים, ומלמעלה מפנקים בטחינה רגילה וטחינת קצח שחורה ומרהיבה. שוב יש בטטה אפויה בצד, אבל שוב היא מקורמלת ונהדרת. סך הכל מנה מקסימה, מקורית וגם משביעה אבל היה חסר בה משהו, חוץ ממלח שחובה היה להוסיף. עוד נגיסה עם מרקם אחר או עוד תוספת יצירתית, משהו שיקפיץ את המנה ויהפוך אותה ממגניבה לגאונית. טחינה זה אחלה אבל היא חוזרת על עצמה יותר מדי פעמים בתפריט. הייתי מצפה מתפריט של ארבע מנות וספיישל להפתיע אותי יותר. 


טעמים חלשים מדי. מים ורודים

חוץ ממדפים עמוסי בקבוקי יין, מבחינת שתייה אפשר להזמין מים בטעמים (7 ש"ח). המים הוורודים של הרצוג עשויים מלימון, חמוציות ורימונים. זה חביב ומרענן ובעיקר בריא אבל האינפיוז'ן טיפה חלש מדי והטעמים צריכים להיות יותר חזקים. 


סיום מושלם לארוחה. קינוחים טבעוניים בהרצוג

מקרר הפרלינים הטבעוניים במטבח הפתוח כנראה רגיל שבוהים בו. הזמנו פאדג' מקקאו נא (11 ש"ח) וקראנץ' קקאו ושקדים (9 ש"ח). איכות השוקולד יוצאת דופן. שני תענוגות קטנטנים וסיום מושלם לארוחה הזאת. יום הולדת שמח מדינה. 

הרצוג / אבן גבירול 48 / אין טלפון

ביקרנו, צילמנו, טעמנו וכתבנו על עוד המון מסעדות - כל הכתבות כאן! 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר